А Васо ми рече на последна контрола кога бев да одам за брисеви за 3 недели, кога се правеа тие? Не можам да чекам 35та недела касно некако ми е.
Мамички хелп. Дали сте задоволни од оваа пумпа за гради. Гледам цената е пристапна, ама незнам дали е ефикасна... Или предлог за друга по пристапна цена
Јас земав Медела половна , не ја менувам за ниедна. Не дека имам искуство со други, чим е електрична треба да шмука добро. Мене ми направи уште во Систина лактација добра, ем царски бев. Тие што ќе се пораѓаат таму да си бараат , даваат за да се измолзувате додека сте во болница. Од другарка разбрав дека и изнајмуваат месечно, прашајте си.
Имаш на форум тука девојчиња продаваат срце. На темата https://forum.femina.mk/threads/Продажба-размена-на-детски-производи.20983/ Јас лично барав, неколку девојчиња ми понудија.
36та полна го сметаат за 9ти, но 37ма полна т.е една недела веќе во 9ти го сметаат за навреме родено (early term). Колку што се изначитав досега .
Сега баш прашав на доктор 27+4 сум вика за 3 денови си полна 28ма во 8ми месец влегуваш по Гинеколошки зошто тие ја сметале како 10месеци бременоста.
Затоа мене ми падна чудно мојава ми вика полна 38ма ќе те пораѓам а таа недела доаѓа 38+1 и ми направи збунка во глава ама ете точно е полна недела се смета 38+1.
Ако тие касно ќе си идеш порано и ќе побраш да ти направат , мислам дека нема да е проблем, јас сум 20 недела па баш со Пале ( жена му )се договравме дека брисевите ќе ги прајме порано бидејки уште сега почна да се крати цервиксот а и знајќи ми ја историјата од предходната бременост дека скоро од 30 нед. лежев до 36 .
Сестрите им се катастрофа! До сега сакав да ги сменам 100 пати ради нив. Поготово има една млада со долга коса, премногу е нељубезна а се она ми се паѓа, она ми го згреши и документот за боледување за комисија, ради неа се шетавме навака натака , она се прави докторка и се меша кај што не и е место. И викам закажи ми од сега за кај др.Васо за наредната недела за брисеви, ми вика у 35та недела, а докторот сам ми рече за микробиолошки за 3 недели да идам. Среќа докторот што е добар, он е и фин и објаснува, се прави. Ама тие на шалтер... Чест исклучоци не се сите исти, ама повеќето им се неупатени и дрски.
Оф точно знам што ми збориш, исто мислење делиме за младата па све е намќореста ми е шубе упат да и побарам за нешто и све со пола уста одговара , ама ептен дека Пале ми е погодена и на секој преглед све детално ми гледа мислиш све скриниг прајме па затоа не ги мењам и терам таму. Инаку за брисевите кажи си дека ти рекол така докторот и мора да ти закаже.
Ako nekoj razbira dali e ok rezultatov? Na ginekologija sekoj mesec mi pisuvaat kleksani, ama iskreno ne go ni gledaat rezultatot, posto sum so mutacii i miomi, i po default samo prepisuvaat.
На долго дебатирана тема, ми излезе статијава па ви ја праќам и вас. Којзнае како си го регулираат ова. https://gradska.mk/zheni-ne-davaјte...MAMvjQK-EncWNa_C9NcYeyMHUC5WdOY24GPndcqVjSn2Z
Zdravo Posle vaginalet polixanax koga mozam urina i urinokultura da ispitam? Dali ima nekakva povrzanost?
Не сум од Ск, а кај мојот гинеколог се наплаќа 150 ден, не е цената за преглед нагласуваат дека е за материјали што ги користат, подлога за кревет,бришачи, пр … Без разлика колку пати во месецот одиш, се плаќа само 1.
Да ама имаат и друг закон каде што можат да наплаќаат одреден процент баш имав читано за тоа. Дека можат да наплаќаат но со одреден процент пример 30% од моменталните цени на државно што се наплаќаат. Е сега тоа е за небремени, а за бремени треба да е скроз без пари али кој знае како си ги водат. Плус многу е лошо што ги ограничуваат докторите со одреден број на пациенти што им ги исплаќаат, а остатокот не ако немаат втор доктор. Пример ако работи само 1 доктор им плаќаат за 2000 пациенти иако имаат 4000 воведено. Да фатат докториве да се држат да не примаат пациенти пола од народот без матичен лекар ќе биде.