Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    1.597
    За корито јас имам со ногарки и пошто се близнаци и плус имам проблем со грбот е големо олеснување.
    Во Андреј компани минатата недела за околу 3000 ден има сет со корито, хранилка, нокширче и уште некои работи што е доста исплатливо.
    За креветче прво купивме дрвено мало од кајла бејби од битпазар што се лула планирајќи дека до годинка ќе го користиме што не испадна така госпоѓата моја почна на 8 месеци да се исправа страв ни беше да не падне и сега пак купивме транспортно од Андреј компани за 3200 ден.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hopeeee

Hopeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2023
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    254
    Можеш да ги подигнеш на трансфузиологија на шалтер после 15ч истиот ден, кај матичната и ги имаш на апликацијата Мое Здравје.

3. Azalea Bonsai

Azalea Bonsai Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    47
    Супер фала ти, што ми е код за резултати на мое здравје имам само потврда околу цените и ослободувањето.

4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    @Isabel и @Brpbrp живи, здрави и од Бога благословени да ви се бебушките. ❤️

На Isabel и Brpbrp им се допаѓа ова.
  5. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    @Isabel @Brpbrp честиткии, да ви се живи и здрави бебулињата и вие со нив :sun::l:

На Isabel и Brpbrp им се допаѓа ова.
  6. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    Мајки, дали и вие секој месец исто како јас, кога испитувам крв и мокраќа редовно секој месец, секогаш ама баш секогаш без исклучок ми дава дека во мокраќата ми се покачени леукоцитите 1+ или 2+ (место да биде негативно тоа) а правам секој месец дополнително урино култура за да се испита што и како и е, и секогаш резултатот ми излегува дека мокраќата и стерилна и никому ништо, толку. Нареден месец пак истото :?:

7. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    На апликација мое здравје ги имаш сите резултати. И плус кај матичен.
    За д димери и хемостаза, истиот ден ги праќаат резултатите .

8. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Уринокултура два пати правев до сега. Крв и мокрача секој месец без исклучок до крај.

На Stela123 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    9.677
    Редовно те бактерии, па крв па не знам што и секогаш е стерилна во 4 различни лаборатории

На Stela123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stela123

Stela123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2023
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    210
    Значи истата мака..:|

11. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.129
    Majki kazete nacin kako da si go oslobodam nosot da disambiguation ybavo eve cela nedela mi e zatnat. Dodeka ne prsnam ednas septanazal za deca ne mi pusta I inhalacija na parents pravam I isperuvam nos nisto ne pomaga.

12. DaisyDream

DaisyDream Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2020
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    4.964
    Nema prostor za panika ako ok fukncioniras. I jas sum 90/60 celo vreme, toa mi e normalen pritisok. Ako ne se osekjas ok, togas poveke tecnosti, kafe, koka kola zemi malce da go potkacis.
    Zemi si klasicen so stetoskop, jas dur ne go slusnam pritisokot ne veruvam na digitalnive. Plus tie zavisno od baterijata kolku e potrosena, znae bez veze da meri.

На KikiKviki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    980
    Допаѓања:
    1.063
    Девојки голем поздрав. Сакав да прашам дали некоја од вас се соочила со нешто вакво. Го имав вториот скрининг (21+5), сѐ е тип топ, бебуш расте ко по книга и таман проверуваме грло на матка, покажува скратена на 19мм (а требало над 25мм). Дава дека имам контракции, а јас искрена да бидам не осеќам ништо. Исто покажува инфекција како талог и ми се препишаа дополнително антибиотик сумамед зошто не била мала инфекцијата. Загрижена сум за намалувањево на грлото на матката. Не правам екстремни активности, ослободена сум од работа фала му на Бога и само пешачам по максимум 9000 стапки и тоа не секој ден… Како што кажав, под терапија сум со но спа, магнезиум 1500мг и утрогестан вагинално… нормално речено ми е да мирувам и само да лежам и од вторник да одам на контрола. Некој да се соочил со ова? Фала ви

14. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.826
    Допаѓања:
    9.677
    Тоа е доста кратко грло за таа недела. Во оваа тема ќе добиеш повеќе одговори
    https://forum.femina.mk/threads/Можно-предвремено-породување.22293/page-80#post-6833759

Само ќе кажам мене во 18та недела грло 28мм, до 21ва падна на 23мм и веќе ставија серклаж, тој период бев на строго мирување како и многу девојки на темата, ќе ги прочиташ. Таа недела треба да е над 30мм а не над 25...плус со инфекција таа сега третирај ја, сигурно причината за кратењето е во неа, тие прават најголема штета. Но мораш да мируваш строго, практикувај и перница под задник, сега бебе е и многу мало после како ќе тежи така повеќе ќе прави доле притисок. Прашај за опција серклаж додека уште смее да стават ако има опција

На Evangeliaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.221
    Допаѓања:
    9.079
    Смеам ли да се шатирам?
    8 недела од понеделник.

16. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927
    Јас сум дома, да не ме мислите :)
    Се појави уште еден слободен џеб за плодова вода, така да сега има 3 и сметаат дека е доволна таа количина за да се тера уште. За поминат термин чекаат и до 1 недела ми рекоа, чепот паѓа од вчера, болка се појавува некоја од време на време, не се оние породилните. Секако болницата ми е блиску па ако има нешто ќе одам одма.

На l-a-d-y-di, Fenix05, MartinaMM и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    11.816
    Како што се наближува пораѓајот, ептен сум емотивна, си потплакувам...колку само ќе ми фали мешево ;( :l: си ја галнувам и одма ми враќа :l: во исто време сакам веќе и да си ја запознаам гушкам и мирисам, да е до мене :sun: труднички хормони се гледа :$

На Speechless, Fenix05, MartinaMM и 8 други им се допаѓа ова.
  18. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.035
    Лелеее нелииии уживам кога ме клоцка а душава ми се кине дека нема да го осеќам веќе така подруг бонд е кога е во меше иста сум и јас а пуста едвај чекам да го запознаам :inlove:

На Kikikikiri0405 и Cherry blossom89 им се допаѓа ова.
  19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    @Brpbrp честитки мајка:l:

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Stela123

Stela123 Истакнат член