За корито јас имам со ногарки и пошто се близнаци и плус имам проблем со грбот е големо олеснување. Во Андреј компани минатата недела за околу 3000 ден има сет со корито, хранилка, нокширче и уште некои работи што е доста исплатливо. За креветче прво купивме дрвено мало од кајла бејби од битпазар што се лула планирајќи дека до годинка ќе го користиме што не испадна така госпоѓата моја почна на 8 месеци да се исправа страв ни беше да не падне и сега пак купивме транспортно од Андреј компани за 3200 ден.
Можеш да ги подигнеш на трансфузиологија на шалтер после 15ч истиот ден, кај матичната и ги имаш на апликацијата Мое Здравје.
Супер фала ти, што ми е код за резултати на мое здравје имам само потврда околу цените и ослободувањето.
Мајки, дали и вие секој месец исто како јас, кога испитувам крв и мокраќа редовно секој месец, секогаш ама баш секогаш без исклучок ми дава дека во мокраќата ми се покачени леукоцитите 1+ или 2+ (место да биде негативно тоа) а правам секој месец дополнително урино култура за да се испита што и како и е, и секогаш резултатот ми излегува дека мокраќата и стерилна и никому ништо, толку. Нареден месец пак истото
На апликација мое здравје ги имаш сите резултати. И плус кај матичен. За д димери и хемостаза, истиот ден ги праќаат резултатите .
Majki kazete nacin kako da si go oslobodam nosot da disambiguation ybavo eve cela nedela mi e zatnat. Dodeka ne prsnam ednas septanazal za deca ne mi pusta I inhalacija na parents pravam I isperuvam nos nisto ne pomaga.
Nema prostor za panika ako ok fukncioniras. I jas sum 90/60 celo vreme, toa mi e normalen pritisok. Ako ne se osekjas ok, togas poveke tecnosti, kafe, koka kola zemi malce da go potkacis. Zemi si klasicen so stetoskop, jas dur ne go slusnam pritisokot ne veruvam na digitalnive. Plus tie zavisno od baterijata kolku e potrosena, znae bez veze da meri.
Девојки голем поздрав. Сакав да прашам дали некоја од вас се соочила со нешто вакво. Го имав вториот скрининг (21+5), сѐ е тип топ, бебуш расте ко по книга и таман проверуваме грло на матка, покажува скратена на 19мм (а требало над 25мм). Дава дека имам контракции, а јас искрена да бидам не осеќам ништо. Исто покажува инфекција како талог и ми се препишаа дополнително антибиотик сумамед зошто не била мала инфекцијата. Загрижена сум за намалувањево на грлото на матката. Не правам екстремни активности, ослободена сум од работа фала му на Бога и само пешачам по максимум 9000 стапки и тоа не секој ден… Како што кажав, под терапија сум со но спа, магнезиум 1500мг и утрогестан вагинално… нормално речено ми е да мирувам и само да лежам и од вторник да одам на контрола. Некој да се соочил со ова? Фала ви
Тоа е доста кратко грло за таа недела. Во оваа тема ќе добиеш повеќе одговори https://forum.femina.mk/threads/Можно-предвремено-породување.22293/page-80#post-6833759 Само ќе кажам мене во 18та недела грло 28мм, до 21ва падна на 23мм и веќе ставија серклаж, тој период бев на строго мирување како и многу девојки на темата, ќе ги прочиташ. Таа недела треба да е над 30мм а не над 25...плус со инфекција таа сега третирај ја, сигурно причината за кратењето е во неа, тие прават најголема штета. Но мораш да мируваш строго, практикувај и перница под задник, сега бебе е и многу мало после како ќе тежи така повеќе ќе прави доле притисок. Прашај за опција серклаж додека уште смее да стават ако има опција
Јас сум дома, да не ме мислите Се појави уште еден слободен џеб за плодова вода, така да сега има 3 и сметаат дека е доволна таа количина за да се тера уште. За поминат термин чекаат и до 1 недела ми рекоа, чепот паѓа од вчера, болка се појавува некоја од време на време, не се оние породилните. Секако болницата ми е блиску па ако има нешто ќе одам одма.
Како што се наближува пораѓајот, ептен сум емотивна, си потплакувам...колку само ќе ми фали мешево си ја галнувам и одма ми враќа во исто време сакам веќе и да си ја запознаам гушкам и мирисам, да е до мене труднички хормони се гледа
Лелеее нелииии уживам кога ме клоцка а душава ми се кине дека нема да го осеќам веќе така подруг бонд е кога е во меше иста сум и јас а пуста едвај чекам да го запознаам