Do 14ta nedela bev kako vo son.Gadenje,vrtoglavici,edvaj se prehranuvav...od SE gadenje duri I od apcinjata protiv gadenje.sega sum 15ta se od ova pomina,apetit na najvisoko nivo.taka da samo izdrzi....
Не паничи, тоа е полошо. Пред се и ти како ја јас сме 5 та недела, матката почнува да се припрема и уште памти дека секој месец крварела пропратено со болки. И мене ме заболува на моменти, нормално е. Легни , напиј се еден магнезиум и одмарај. Испружи нозете, пушти некој филм и кулирај и тргни лоши мисли од главата. Еве ме и мене уште не пресоблечена од работа легнав. Без лоши мисли, ништо немаш направено, не си набивај вина и стрес непотребно.
Испив магнезиум со б6 што е Еве си седам и чекам болки во грбот само идам во вц да нема крв, дека бев многу на нозе 3 тепсии пита си правев па садови миев и ме фати на сред миење, имав во јануари прошлата год спонтан и се плашам, кога ти беше последна менструација? Мене 10ти деќември ми беше последна Фала ти многу Дај Боже со лесно на сите да ни е, живи и здрави да ги дочекаме бебињата
Јас ги користев, ми ги препишаа кога почнав да се боцкам со мериоферт, неколку дена пред пункција. Ги користев 5-ти ден од циклус 6 дена.
Три тепсии пита??? Ама за карање си ти. Бременоста не е болест да не се мрднеме од кревет, ама па и ем си поминала спонтан, ем почеток на бременост и три тепсии пити си засукала. Легнувај и одмарај. Од кам има супер готови пити. Ќе си земеш и ќе испечеш. Мене 7 ми дек. последна менстр. Одмарај и гали си мешето
Ако ти е дозволено од гинеколог да пиеш нема зошто да се плашиш, подобро да пиеш отколку да се мачиш психички. https://forum.femina.mk/threads/Анксиозност-и-бременост.2676/ Отвори овде ке прочиташ искуства дека со пиење антидепресиви и седативи, мајки родиле здрави и прави бебиња. Смири се и уживај во бременоста
Со сила ручав прееска малку се потсмири гадењето, изгледа се прегладнувам па од тоа ми е уште полошо.. Фала ти
Јас пијам Премама quatrefolic и плус Methyl Folate на Now. Имам мутација на MTHFR 677 (хетерозигот) и уште пет други гени. Ние со тромбофилија имаме потешкотии да ја обработиме обичната фолна киселина во активна форма метил фолат која што ја користи организмот. Затоа ја пиеме директно активната метилирана форма. Секако немаш штета од quatrefolic без разлика дали имаш мутација на MTHFR или не.
Метилирана фолна, аспирин и магнезиум. Ќе видиме петок дали ќе ми каже за уште нешто дополнително. Си направив и нешто како мени по кое сакам да се водам ( не дека нема да си јадам и друго, како џанк фуд ако ми се пријаде или благичко и слично).
Ве молам за некој совет.15 та недела сум ама од пред две недели умирам од киселини немам апетит неможам ништо да јадам што и да каснам после 30 мин ми е лошо. Осеќам болки и жеговина во желудникот . Многу сум жедна пијам само вода и течности но ноќе станувам по 3 или 4 пати за тоалет.Крвнитеанализи мисе добри. Земам гастрогард но не ми помагаат ни за киселини нити за да можам да јадам. Веќе не знам што храна да јадам ме фаќа страв неможам вака цел ден и ноќ се мачам.