Шо поточно? Од Струмица пазаревме, тритекс, силви бутик, вајкики бебешки дел, модест. Не знам каде си и у Скопје шо продавници има. Ама тритекс се доста квалитетни.
Инаку дали некој чул дали даваат од ДМ нешто како подарок за прв пораѓај за бебе? Ми излегоа на тикток неколку видеа од Србија девојки како зимат како торба/комплет. И не само од ДМ мислам и Хип ако не сум грешка.
За сува кожа многу ми одговара еуцерин лосиончето со 5% уреа, исто наизменично го користам и маслото од еуцерин за стрии, и пред некој ден земав органски сиров путер од какао кој исто така планирам да го користам за против стрии па ќе видиме како ќе се покаже
Хелоу моми Некое прашање... 32+3 сум и денес на преглед скратено грлото на матката, 2цм мислам рече и строго лежење Шо се подразбира под строго лежење освен до вц ништо друго или смеам и нешто повеќе Со две деца сум и не можам да ја преработам информацијата Смеам да возам кола?Уствари морам, дали е многу ризично доколку би возела Чисто да развозам деца до градинка, на училиште Движење малце или никако Во шок бев и ништо не прашав Некое советче, искуство?
https://forum.femina.mk/threads/Можно-предвремено-породување.22293/page-107#post-6939035 читни си овде повеќе се пиши за скратено грло
Јас од утре 37ма недела, барем уште една да истерам и доста ми е Некој дали има искуство со вагинален преглед, која е веројатноста стварно да ме испровоцира за раѓање? Со првото дете ми пукна водењак во 37ма недела заради тоа што чучнав, сега на 38ма недела точно имам закажано преглед, рече Илиевски дека ќе направи и вагинален преглед тогаш, па да се надевам дека може од тука да тргне работата?
28 недела откриен HSV 1 и HSV 2 позитивни Што значи ова и дали се прима терапија во бременост? Или нљ крај мора царски..
I cucnuvam i dzamovi cistev i tesko krevam pa odnosi se probav aber nema hahaha. Taa fintata so urmi i ananas ja nemam probano samo
Jas mislev samo 2 3 dena cekaat posle termin pa carski posle. Izgl cekale poveke. Imam predcuvstvo deka ova nedela ke bide
Што е со забрана за благо прво тромесечје? Денес бев за боледувањето и успат да види др резултати од брисеви и уринокултурата и пак ми спомна као немој благо / шекери. Јас по благото ич не сум. На три дена две коцки чоколадо може да изедам или така нешто слично. Ама затоа јаааааас најголемиот НЕљубител на овошје, мандарини можам цел ден да јадам. Тоа јас можам да избројам колку пати до сега сум јадела, ама сега последнава недела, можам и по едно кило да си изедам. И си заработив цитерал за бактерија. Се надевам ќе се среди и нема да прави проблем. Во урина е .
Мешиња некоја утеха за мене? Денеска бев на контрола 6+5, сакус измерен 17цм, правилна форма и прво не видовме плод, а после се виде скроз најдоле некое кругче веројатно е тоа. Докторот ми закажа за две недели пак ама некако страв ме фаќа дали воопшто и ќе се развие. Сте имале ваков случај и се да било во ред? Со првото веќе во 6та недела и срцева акција имаше, со второто тек во 8ма слушнавме срце ама не се сеќавам како беше во 6та. Премногу ми е стресно ова, не знам како ќе дочекам две недели.
Ке се види мајка ,не се секирај ,штом правилен сакус и виделе плод се е во ред. Мало е сеуште а и сите бремености се различни.
Кај мене на 6+2 некаде беше само yolk sac, бар така на извештајот е пишано. Срцева акција тек на 7+5. Еве веќе девојка од 1на цела година до мене, после тоа Само со убава мисла и ќе биде се во ред.
Сега проверив на 18ти ден од циклус ми била овулацијата веројатно затоа вака е рано? Докторот запишал сакус што одговара на 6н и yolk salk. Се надевам ова е добар знак уф.