Прашањето мене ми беше дали некој знае нешто друго што може да помогне освен операција. Таа ми е последна опција и додека имам време сакам да пробам и треви и чаеви и што и да е што ете можеби ќе даде резултати. И сакам да се надевам дека има нешто такво. Јас убаво знам дека се раѓаат луѓе и со еден бубрег и сето тоа ама не е исто да си се родил без него и да ти го извадат на 30 години. И ќе се борам до последно да го зачувам оти невозможно е да не се оптеретуваш кога е такво нешто во прашање. Или треба на луѓено што им ампутираат раце да им биде утеха што некои се раѓаат без нив?
Тешко е да се прифати, самата мисла дека цел живот треба да се внимава, редовни контроли, па на секое мокрење следење каква е мокрачата. Ужас, но на сите ви посакувам позитивни мисли и заздравување.. јас сум моментално на испитувања, имам многу покачени леукоцити во урина дури 500 дали и кај вас го имаше ова при анализи на урината?
Za organizmot da funkcionira normalno potrebno my e samo polovina od edniot bubreg, normalno se zivee so eden bidejkji drugiot sluzi za rezerva, toa go kazuvaa najpoznatiot nefrolog. I so dva I so eden ako treba da se sluci nesto kje se sluci...
Може некој искуство да ми каже со изваден тумор? После се е океј? Денес Кт со контраст и правеа и ке чекаме резз, на тоа ке се види дали е бенигно или малигно или преку друго испитување? Туморот и го има зафатено пола бубрег како што разбрав, односно некаде 60мм е. Другиот бубрег ке и го вадат, престанал да работи, вродено многу мал бил, така да овој со туморот е најголемата надеж. Ве молам искуство!
Ona e so eden bubreg verojatno od koga e rodena dr mozebi rabotel mn malku, a drugiot sto e ok treba da se operira, sto vikaat doktorive? Kolku sto jas imam citano potrebno e samo edna tretina od edniot bubreg da vodi normalen zivot, posle operacijata kje ostane li bubrezno tkivo dovolno za funkcija? Sto prognoziraat?
Кога ќе го извадат ќе оди примерок на биопсија за да се утврди дали е малигно или бенигно. Тумор маркери правеа ли?
Не правеа Бар мислам дека не. Претпоставка е дека е тумор, но 90% е според 3ца доктори.... Со кт ке утврделе што со сигурно е... Во пон ке видиме. @ШноличкаМала Сега сеуште повеќе не кажале, само на ехо е гледана, најверојатно после Кт ке се знае што натака.
Со КТ може да ја видат убаво поставеноста и да се осигураат дека е тумор (ако има некоја двојба сеуште дали е тумор или друг тип на цистична формација). Ако е тумор, за типот на истиот откога ќе го извадат. Ако не направиле, нека си побара маркер за бубрези.
Znam deka ne e lesno, te razbiram potpolno, sin mi e roden so anomalija na leviot bubreg vrodena ne e tocno na mestoto postaven i raboti malku ili voopsto, prvo ni rekoa voopsto nema pa posle na dr snimanje ima ama seuste na eho nemozat da go vidat, ama ako ne pravi problemi od tipot na urinarni infekcii ili slicno nema potreba da se vadi, taka da prvo neka se resi slucajot so bubregot za sa se spasi, toj pomaliot sto i e vroden neka poceka pa lugje cel zivot ziveat so eden ne ni znaat deka drugiot ne e dobar ete vrodeno. Se kje bide dobro veruvaj.
Здраво Имам блиска со сличен проблем,би ти била благодарна,доколку споделиш искуство.Во случајот е циста над бубрег,веќе еднаш правена пункција,совет од докторите да не се дира,ама цистата расте и го покачува холестеролот.Добредојдени се сечии искуства. Се надевам се е во ред
Здраво, оперирана сум од тумор на бубрег - Малиген. Би сакала да размениме искуства со некој што поминал низ истото.. Поз