Дали израсток во форма на полутопка и тврдо на главата, не е како чир, колку голем лешник е , дали е симптом за тумор ?
Мајка ми извади тумор 4 см глиобластом али сега е неподвижна кај десната страна и не зборува веќе 3 месец по операцијата. Дали имал некој ваков случај и дали им се вратиле екстремитетите после некое време. Ве молам споделете искуства зошто многу сум загрижена. Да не заборавам дали после или пред операцијата мајка ми доби и мозочен инфаркт на истото место как што бил туморот.
Здраво. Може да ми кажете дали и се повтори туморот на познаничката после толку години, маж ми се оперираше од тумор на мозок и многу ми е страв. Здраво, дали сеуште е жива познаничката што имала тумор на мозок и као се чуствува?
Zdravo ve molam za mislenje imav mnogu golema glavobolka 2 nedeli: rengen na vrat_poizrazeni spondilozni promeni odev na fizikalno mi po pomina no po nekoe vreme pak se javi bolka ista samo od levo kako šlem da imam, mi gi snimaka karotidite se vo red bea no vide golemi šilci na vratot. Jas si pobarav snimanje na glava na KT rezultatot ima beningna formacija_kalcificiran meningeom, (tumor) mnogi šum isplasena dr veli ne e strasno me praka Skopje na klinika i oni da vidat No nemozam da uzdržam dali da odam na privatno ve molam za mislenje
Дали може да споделите искуство со операција на тумор на мозок? Каде во Македонија правевте, и кој доктор би го препорачале? Се работи за бенигнен тумор, 3 и нештп цм, на малце незгодно место. Лекарот рече дека е една од најкомплексните операции, 1-2 случаи на 2 милиони. Се работи за мајка ми Не шокира веста...