Има добри плажи во Опатија? Не е тоа многу мало местенце? И разбра ли нешто за фамозната регулатива со ковид пас во затворен простор, шо чудо е тоа, помина, не помина? Што би значело во пракса?
@CameliaMiller случајно го најдов смештајов, мислам дека тебе би ти се допаднал: https://nikana.gr/sr/smestaj/kavala/palio/3379/our-house-aegean-and-olive Локацијата мислам дека му е топ, во Полио, на +/- 10км од Кавала
Па да, не е мов, него кога влегуваш во море, камењата зеленкасти и лизгави Со нормални камења немам проблем (и јонско е каменесто) и преферирам камчиња место ситен песок, ама па се гадам од алги и треви и тоа ми малце проблем ако ги има. Во Цавтат сум била само еден ден и беше стварно убаво, но сакаме на остров, затоа Брач го гледав. Иначе секако преку Србија би оделе, неколку пати Албанија ја имаме возено и мене ми е мачна. Важно ми е да се стига до плажа со кола, не пешки по патеки, со точаци и слично, а често тоа инфо не можам да го најдам. Џабе и да е најубава ако треба да се измрцварам пешки (на пример Бела Врака во близина на Сивота - одличен пример зошто да прашаш КАКО се стигнува до неа).
Мало е и има повеќе бетонски плажи.За возрасни и со големи деца да. За со мали деца има мислам 2 помали песочни плажи. Цриквеница,Нови Винодолски,Малинска натаму има повеќе песок. Ќе видиме во јуни.Уште само најави имаат.
Тоа знаев, па со бротче си бев Исто е и Порто Кацики, само помалку се Ама за нив бар не се лажеш, знаеш
Абе не зезај, бар на Тасос да е Тој дел Врасна, Кавала.. некако не сум фан на морето, освен "рајските плажи" што не знам како се викаат искрено, повеќе се, така полудиви, после Олимпијада.
Абе како ги спои Кавала и Врасна 80км се оддалечени, од Олимпијада 100км Амолофи плажа гуглај, сон Иначе претпоставувам под Рајски мислиш на Бабилон, Куба (Амос по ново), Стагира, итн... ај фрлете ме таму, доста е
Има многу голема разлика од Врасна до Кавала, сепак Врасна еднаш отидов по не знам која логика, и никогаш повеќе. Ама погледот на море таму што го имав од соба, леле Тие се
Сега читав, овие се луди.кажете најевтин пцр на англиски кај има, оти не може со антитела. Ние сме шестмина, машала ќе не фати.
Немам намера да ризикувам 200 км, за да ме вратат со дете у колата. Лошото е што откажувањето на хотелот е 3 дена а тестот исто толку. Плус прележаните можат на тој тест пак да се позитивни ако биле пресно излечени. И пак да откажеме, и пак капарот да отиде. Ај имам време уште еден месец да мислам.