Da za tuka znaev.me interesirase za po granici,Slovenia,Hrvatska i Srbija.. Kako i da e blagodaram za odgovorot.
Може ли да се помине грчката граница со преведен на англиски тест кој е правен за проверка на антитела и кој покажува присуство на истите издаден во ел. форма на кој е напомнато дека важи без потпис и печат?
Дечки има ли некој точна информција дали прифаќат позитивен ПЦР? Значи позитивен и преведен на англиски, од грчка амбасада ми рекоа дека не прифаќаат преведен ПЦР морало да биде издаден на англиски од лабаротријата.
Не експерименитрај, за да не се најдеш во ситуација да се враќаш од граница до Гевгели на ПРЦ тест. Може и поминал некој, ама зависи на која нога станал контролорот на граница. Нели гледате - како ќе им текне-така прават
Дали ми треба физичка копија од тестот? Од лаб? Во Биотек правеа, е сега имам во пдф со потпос со се', да не им треба и физичка копија од лаб? Оти можам јас дома да испринтам ако е за принтана копија...
Пратија Србите соопштение да се принтаат резултатите/ сертификатите, оти се стварале огромни гужви по границите со телефоните Ова за Грција. Заминуваш?
Може, може. На Биотек важат и без печат и потпис доколку е долу наведено. Подобро испечати да си мирна. Испечати го и PLF документот.
Дали некој отишол во Грција со позитивен пцр тест од пред неколку месеци издаден на англиски од лабараторија?
Значи со носам со мене тест, пред граничарите се тестирам или??? Они си имаат па ме тестираат? Среќа не закажав за пцр