Дало има некој што скоро отишол во Грција со антиген тест? Во која лаб е правен? Прашував во Никоб Лаб, не знаеја да ми одговорат дали нивниот е признаен за влез во Грција,да сум се јавила во амбасада?
@Grungie Е како така.Мене пред една недела ми кажаа дека може да се патува.Како на едни вака на друга така кажуваат
Јас се јавив прашав ми кажаа дека може и со пцр тест од кај нив.Биле со сертификат и на англиски А и во друга тема прочитав дека на една членка сестрата поминала граница со тњат од Никоб лаб е сеа колку е точно незнам.
Навистина ја пуштиле со тест пд Никоб лаб Од едни слушам дека не ја признавале Никоб и не била на листа на признаени лаборатории,а други викаат дека може. Имаку јас имам купено ваучер од Групер за пцр тест во Никоб лаб.Кога прашав за Грција дали може со нивен тест ми потврдија дека може.Тестот бил со сертификат и на англиски јаз.Го праќале на меил но по барање и во печатена форма го давале.Јас на 04 јули патувам за Грција па ќе видиме како ќе поминам..
Ние со Никоб влеговме.Никаков проблем немаше.Дури не ги ни погледнаа тестовите.Поминавме за минута и пол на граница.
Е супер. А оној другиот документ PLF ви беше испринтан или од тел го покажавте.Сите различно кажуваат едни викат мора да бил испринтан а други викат на тел доволно било да се покаже.
Три пати имам влезено во Грција откако отворија, три псти со плф во телефон. Не се замара никој дс проверува, многу е гужва.ни пцр гледаат,ништо
Planirame odmor vo Grcija vie sto bevte skoro sto se e potrebno? Trebaat testovi?pasosot na soprugot trae do 27 septemvri ke moze da pomineme?
Зошто ми ја вреѓате Кавала Нема поубаво место за одмор, планина и море, борова шума, плажи прекрасни. Во Кавала живеам и затоа ви се вмешав во муабетот, преубава е, има многу места за шетање и за млади и за фамилии со деца...
Србиве по три недели ли одат на одмор во Грчка? Читам на нивни форуми за разни дестинации и кој по две недели кој три, машала Една пишала 25 дена, алал.
Одат. Имавме комшии Срби до нас во апартманот,17 ден им беше е сега има од нив и такви што прават зимница на одмор,ајвар и компот ама повеке по камповите.