Јас знаев за по камповите дека прават,ама еве и по апартмани правеле.И нашите што имаат камп приколки околу Платамона не се ништо поарни,имам роднина секоја год.слатко си вари https://zena.blic.rs/lifestyle/paradajz-turisti/edc8x9b
ako nekoj znae da mi kaze ..dali ako si vo nekoja zemja od eu i sakas da otides na 2-3 dena vo druga treba i pcr test da pravam
Некој да поминувал бугарска граница деновиве? Официјално инфо читам дека само со пцр тест може (никаде не се спомнува дека може и со брз), а слушам муабети дека овој оној поминал и со антиген тест. И дека правеле такви на граница. Ми треба точно инфо од лично искутво
Негде треба, негде ни тоа не е доволно, мора да си вакциниран. Јас да прашам, за Хрватска сеуште важи дека треба тест за влез, ако се иде од мк?
Неделава бевме Грчка, матичната толку се потруди со документацијата, све уредно си испечативме во папка со пасошите - на граница и на одење и на враќање само пасошите ни ги проверија и толку ... Ете на кого како ќе му се погоди е работава. + Ич не чекавме на граница, на одење од Мк, кон 11h бевме 3ти, а на враќање околу 18h бевме некаде 8ми и брзо одеше редот.
За вакцинирани не треба тест. За тие што не се вакцинирани треба тест. За деца до 12 години исто не треба тест. (Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske - English (gov.hr)). Се пополнува и формулар пред влез Enter Croatia (mup.hr).
Супер. Таму на граница се тестиравте? Колку време чекавте за резултат и до колку работат да не знаеш?