Ги пишува сите вакцини што ги прифаќаат на линкот. Колку што гледам од кинеските синофарм е пишана. Сите од ЕМЕА одобрени се пишани и Спутник е пишан (Гамалеја).
Да ме збуни дека пишуваше ,,vaccines used in EU", и помислив дозволени се само оние од ЕМА. Но, во Унгарија се вакцинираат и со Спутник и Синофарм и затоа се дозволени и тие.
Procitav na edna stranica denes,za vlez vo Makedonija kese bara test ili nese znae uste nisto,?i ako e vistina kakov test,i za koi drzavi e naglaseno?
Точно поминавме со тест од никоб тогаш понеделникот кошташе 800 денари брз антиген додека пак сабота лога се враќавме за германија иста лаб. само на аеродром во ск го плативме 1500 ден исти тест.
Сакам да ве прашам, дали на аередром има каде да се тестира сестра ми пред лет за венеција тревизо? Да не оди два пати до скопје. Да замине порано да се тестира и да влегува во авион? @bicycle ми се испомешаа работите за Мк па да те прашам сестра ми со бг пасош со виѕаир може да дојде со тест само нели нема да седи во карантин тука? Многу работи ми се изнадешаваа периодот скроз заборавив дали беше така. И колку чини тестот на аередром ако има. Кој знае да ми каже би го замолила или пак да ми даде тел број да вртам.
Жан Митрев и Никоб Лаб имаат пунктови на аеродром, може да се тестира, брзиот тест е 1500ден. Само не сум сигурен дали треба да е 3 или 4 часа пред лет таму, 4 мислам, ако се тестира таму.
Гледам Ахој ти вратил. Без гајле, има екипа таму. Јас утре патувам, ама со автобус, не бараат пцр на копнена граница, ама си извадив гарантно писмо.
Среќен пат мила Не можам да го најдам делот каде што Мк е ослободена од карантин, сестра ми е решена со авион или ништо. Ќе почекам да видам на групава што ќе кажат. Овде на странава на министерство некако не можам да најдам заплеткано е се сеуште пишува карантин за Мк.
Мислам дека Мк е во Д- група: https://www.salute.gov.it/portale/n...d=5411&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto&tab=4
Фала Искрено, едвај чекам, да наполнам батериите на морето. Среќен лет и на сестра ти. Идеме на мореее, јухуу
Пред 2 недели имаше во весник дека македонија може со тест, сега на ова странава ништо не пишува за Македоникја конкретно. На групава кажаа седеле од албанија во карантин, исто и албанија беше пуштена заедно со мк. Нема конкретна информација. Ќе барам натена да видам што ќе најдам.