Појма немам, јас имам закажано 10 дена унапред, за секој случај Понеделник во колку ќе си на граница? Мојш од сабајле да го напреш и дур стигниш на граница готов ќе е
Патувам за Турција во понеделник, ќе одиме со автобус преку Бугарија. Дали пуштаат на двете граници со сертификатот за прележан ковид кој што се симнува од вакцинација.мк или треба и други документи?
Што се случува во ситуација кога пасошот што ти е внесен во сертификатот за вакцинација ти истекува и го заменуваш? Треба да се патува со двата пасоши?
Што значи оваа информација? Ќе забранат ли повторно влез? https://www.nottinghampost.com/news/local-news/tui-latest-holidays-flights-cancelled-5625044
Јас мислам дека ова се однесува за британските туристи, т.е. британскиот ТУИ откажува аранжмани кон одредени дестинации. Ние имаме уплатено аранжман за Август преку шведскиот ТУИ, нема информација за откажување на аранжманот. Барем засега, се’ може да се случи за еден месец
Не верувам. Во Грција е дозволен влезот и за Британци. Не верувам веќе да има забрани за влез, државите во Европа и Азија веќе почнуваат да оставаат на лична одговорност без особена државна контрола, на пример Британија, Австрија, Сингапур...
Здраво, за влез во Грција кои им се условите? Дали треба да се пријавиме онлајн, плус потврда за вакцина? Дали има некои измени, ако знае некој искуство, фала ви
Ние се вративме завчера од Грција. На граница ни ги проверија само пасошите. Иначе со нас имавме тој формуларот со код, и негативни брзи тестови од лабараторија направени. Е сега дали има нови измени не знам, знам најавија од 15-ти ќе барале тестови за на тракти, и рестрикции по ресторани и кафичи.
Кај мене во Италија некна објавија дека Словенија ги затвара границите и од 15 јули можеш да влезеш само вакциниран или со негативен тест.
Toa vazi za slovencite i za tie sto ke vlezat vo slovenija treba test negative ili pasos covid,.za transit granicata e otvorena.
Не, од 15ти јули истите правила важат и за транзит. https://www.072info.com/od-15-jula-...tThLdVFEDpFgwkRgmUpnkCxuTJhRHhu6gJicxQdeoQ-HQ
Маж ми денес минеше т.е направи влез и транзит. Му рекле на враќање ќе може да се врати без проблем дека влезот му бил пред 15ти…па ќе видиме како ќе биде.
Mozebi kese sozalat so mene pasosot mi istekuva na 20ti .. Ke prasam nesto mozebi e glupavo ama,na granica ne pravat testovi taka?vo vakov slucaj keme vratat nazad ako zaminam bez test?
Не знам би требало да има на лице место и сигурно е поскапо. Ако дознаам нешто ќе пишам. Еве @JuLleE ако знае нека каже.