Jas stignav mk bez nikakov problem bez test i bez vakcina nikoj ne mi napravi problem..malce guzva vo vlez hrvatska ama super bese..sega se mislam za nazad da pravam test ama toj ke mi vazi samo za italia,posto slovenia ne i priznavala testovite od mk ako slucajno se promeni da pobaraat,sto ne veruvam za tranzit da pravat problemi.
Сигурна си и како тоа е можно словенија да не прифаќа мк пцр тест преведен? За транзит смениле и мислам не прават проблем. Некна золвата си дојдоа без проблем. Законот е да се пријавиш и седиш карантин у пракса ретко кој се пријавува и седи искрено. Јас за во мк би била вакцинирана кога ќе одам па едно гајле помалку.
Pisuva na stranicana od fb ambasada slovenija tamu jas vidov..pa zdravje koga kese vratam vo italija planiram da se prijavam isto i test da pravam..
Пиши ми како си поминала. Јас следам на групава мк во италија, сите имаат различно искуство, се различно се кажува.
Бил некој деновиве за Грција? Општо знам како е. Ме интересира овие денови како е со гужва? Дали се чека многу за резултати од тест, Дојран или Богородица… И кои лабаратории се за тестирање на граница
Дали може некоја од членките кои живееат во Грција, да ми каже каква процедура, дали има посебни рестрикции за влез и излез од островите? Што трена за качување на траект? Дали е доволно вакцинален пасош?
За деца до 12 години читам сега дека не е потребен негстивен ПЦР тест за влез во Грција. Точно ли е тоа?
Да, за деца до 11.99год. не е потребен тест. Ако детето има полни 12 за време на патувањето, макар и вчера ги наполнило, а денес патувате, треба тест.
Dali imate informacija dali vo grcija ima problem so srpskiot sertifikat, taka negde procitav? Treba da patuvam ovaa nedela da ne mi pravat problem?
Прават ли во авицена брз антигенски тест за патување ? Не можам да најдам на сајтот, само ПЦР гледам..