Ако тргнувам петок вечер за Грција пред полноќ околу 23, кога треба да пополнам плф, четврток околу 19 може или? Не сфаќам тоа кодот кога стига, да не стигне кодот у петок у 24 а ја тргната од дома? И дали еден формулар треба за една кола, внатре сме 4 од едно семејство и плус друг човек што не е дел од семејството, дали тој треба посебно да си пополни?
Плф можеш најрано една недела пред да тргнеш. Ти стига мејл дека е испешно пратен и со тој баркод можеш и 24 унапред да поминеш. Јас кога пополнував ми даде за мене и маж ми, за синко не, даваше член кој не е од семејство. На граница прашаа зошто го нема син ми и не пуштија.
Јас денес пополнував за татко ми,а патува утре наутро. Веднаш ми го пратија документот на емаил, не е веќе како претходно што го испраќаа на полноќ на денот на тргнување. Може сите на еден формулар, може и посебно. Кога патувавме ние ,направив еден плф за сите тројца. А сега за татко ми направив посебно,другиот патник посебно си направил плф. Кога правиш два плф, и во другиот треба да се наведе со што патуваш и број на таблица на кола/автобус.
Можеш да пополниш и сега, ама најкасно 24ч. пред влез во Грција. Кодот стигнува веднаш. Еден ПЛФ за сите во колата, кога ќе пополнувате ќе можеш да додадеш сопатници со семејна врска и "странци".
A случајно да не знаеш дали менуваа податоци на е управа, бидејки автоматски на сертификатите кај што е ембг стои бр.на пасош?
Дечки please help, наредна недела летам со Wizzair oд Германија за Македонија? Дали треба негативен тест да се приложи за влез во авион, знам дека за влез во Македонија не треба, ама сепак незнам за аеродром? Фала многу
Мислам зависи колку долго таму ќе бидеш а зависи и од каде влегуваш. Провери https://www.mfa.gov.rs/en/citizens/travel-serbia/covid-19-entry-requirements
Nekoj ako planira da patuva Svajcarija, cisto da si znaete deka nasite dole na aerodrom se vo opst haos i ne pustaat bez test, iako od pred mesec dena e priznata pokraj zapadnive i Sinopharm kako vakcina so koja mozes da vlezes bez problem. Ali nasive dole si baraat testovi, biznis ili neznaenje, ne znam. Ova imajte si go za info. So Pfizer nemate problem. Sinopharm, sinovac i ruskata, pravete si test.
Од Македонија за Германија ТРЕБА. Ама од Германија за влез во Македонија дали треба? Јас сум мак. државјанин, и нема таква рестрикција за влез во Македонија. Јас прашувам дали на аердромот во Германија ке бараат или за влез во Wizzair. А према државава-Мак. немам обврска за тест. Истражуваав денес и ништо конкретно, од искуство на други има поделени мислења, некои треба некои не.. За копнен пат дефинитивно не треба ама авионски ако знае некој нека пише. Фала
Леле ми олесни од прееска истражувам, праќам пораки до аеродроми, букирам тестирања Уште еднаш да сумираме конечно НЕ ТРЕБА тест за авионски превоз од Германија до Македонија, од Мак за Гер сигурно треба. Дали е вака? Фала многу
Да Влез во Македонија- слободен, не треба ништо. Влез во авион- слободен, никоја авиокомпанија не бара здравствен статус за летање За назад после ќе ти треба, тоа сигурно, за влез во државата.