Претпоставив затоа повторно напишав, морам да патувам пред пак да не затворат од есен или други рестрикции да воведат фала ти
Дечки можеби е глупо прашањево ама во петок ќе се вакцинирам 2 доза а во вторник патувам за Турција. Во понеделник ќе правам тест сега да не има некаква врска вакцината да влијае на тестот?
Не бев сигурна во која тема да прашам. Утре правам ПЦР тест ради патување, па ме интересираше брис од нос или уста земаат? Видов слика некоја од нос ептен длабоко дека земаа со стапче па малку испаничив, незнам колку ќе успеам да го поднесам тоа, да не ме избркаат од таму без тест .
За ПЦР тест брис се зема и од нос и од грло Не земаат обично ептен длабоко, освен ако не ти се погоди некој без осет
Незнаев во која тема да пишам ама ме интересира дали знаете за ппатничко осигурување која од осигурителниве компании нуди најповолна покриеност на франшиза , најмногу за ковидот ?
Дали знае некој дали за деца до 12г се бара пцр или антиген тест за влез во Бугарија? Некое по тазе инфо ми треба, начелно на веб страната на мнр пишува дека не треба со одлука во важност до 31.07
Дали знае некој дали треба да правиме тест, сакаме да патуваме тројца (еден е со серитифкат дека е вакциниран од Фајзер, друг Синовак и третиот мислам дека има само прва доза Фајзер) од Скопје, преку Белград до Љубљана? Со авион ќе одиме, но дали треба корона тест?
За влез во Србија не треба ништо. За Словенија треба сертификат, ама да се поминати 2 недели од втора доза, така што тој што е вакциниран со прва доза сигурно ќе мора да прави тест. Е сега не знам дали има некои дополнителни барања од авиокомпаниите, ова што е го пишав е што би ти барале на граница.
Дали можеби имате инфо, мк државјани вакцинирани пред 2 месеци со 2 дози Синофарм туристички можат да патуваат за Германија? Дали влезот е без проблем? Прочитав од Мк плус тест да си направат. Ви благодарам
Дали за престој во хотелите во туристичките центри ќе бараат доказ за вакцинација поради новите ковид-мерки?