Ок, фала ти. Веројатно со сертификатот за примена вакцина ќе завршам работа. како и да е ќе ми кажат и на граница.
За влез во Грција се уште важи дека треба да се пополни ПЛФ? Со сертификат за вакцинација дали прават тест на граница?
Треба плф да пополните,а тест е по случаен избор. Исто така за сертификатот треба на ново да си симнете, нашите не ги читаат, ги покажува како невалидни и неможете да седнете никаде. Треба да си симнете на ново по ЕУ стандард.
Не знам, пробајте да го симнете сертификатот на ново по ЕУ стандард. Знам многу од мојот крај што беа пред две три недели дека им правеле проблем не им давале да седнат на кафе/ ресторант бидејќи на читачот за код им покажувало дека не е валиден и им рекле само по ЕУ стандард што е да си го симнат. Сепак ако неможете да си го симнете на ново секако ќе го носите листот за потврда. Инаку ова со новите кодови е од пред неполн месец
Фала ти. Не можам да го симнам по ЕУ стандард, само за државјани на Србија е тоа. Ама, ќе се пријавам на некој пункт тука кај нас, па ќе ми дадат нов сертификат по ЕУ стандарди. Знам Филипчо викаше сите кои се вакцинирани во Србија може да се пријават кај нас и да добијат ЕУ сертификат.
А како е за одење на еднодневна во Грција? Ми треба да одам на два три часа само до Лерин. Треба ПЛФ? @Idedemja може знаеш?
Да треба, сега кога бев за Солун обавезно побараа ПЛФ иако цел викенд бев таму, ама штом влегуваш на нивна територија и за еднодневно патување да е бараат.
Дали знаете ќе идиме за Космос( Солун) викендов дали смее да се влезе со негативен тест бараат како е?
Здраво, сопругот има работа за еден ден во Србија. Не е вакциниран. Дали може со брз тест од тука дс направи излез од Мк, па за враќање да го приложи истиот тест?
И мене ме интересира какви се условите о во бугарија, дали со тест може во локали, дискотеки, молови , хотели или само со сертификат за вакцина?
Исто така ме интересира и за во Србија услови, за граница со каков тест може и за влез во локали и хотели кои се условите дали може без ништо или со тест мора и дали може со тест којшто е направен во МК?
Српски ЕУ сертификат само за српски државјани може. Може да симне обичен сертификат кој важи секаде на страната на еуправа. Ако сака ЕУ сертификат, нека оди на било кој вакцинален пункт кај нас со потврдата за вакцинација добиена од Србија, ќе го стават во систем како вакциниран и ќе добие наш ЕУ сертификат.