мм е само со една доза Biontech има сертификат се тоа , пошто е прележан со една доза е само не му ставаат две, ќе има ли проблем овде на аеродром ? Или мора тест
Некоја членка да имаме тука вработена во туристичка агенција или можеби што живее во бугарија да каже дали од среда нема да пуштаат влез на македонци во бугарија? На сител само кажаа но на амсм не стои никаква забрана.
Има на бугарското МНР официјално известување дека од 19.01 па до 31 март важи забрана за влез на туристи од земји во црвена зона (а ние пред неколку дена од портокалова влеговме во црвена зона). Може да влезат само оние кои имаат бугарски пасош , оние кои работат таму, студенти, доктори, припадници на Црвен крст....кратко кажано-само службено. Пишува и дека ситуацијата ке се ревидира на секои 14 дена, што значи дека отприлика на 02.02.2022 ке објават дали ќе пушаат Македонски државјани или не.
Сменија Бугарите одлука многу брзо, ќе може и со негативен пцр тест влез. И децата од 12-18 години исто.
Zdravo, sakam da patuvam vo Spanija....dali nekoj bil vo skoro vreme bil za da mi kaze sto mi treba? Prasav vo Spanska ambasada mi baraat sertifikat i nekoj si obrazes da popolnam. Ona sto me buni, kruzat nekoi informacii, a ne znam kolku se tocni, deka dokolu pominale 9 meseci od vtorata doza, nema da mozam da naparavam.vlez Pls ako nekoj nesto znae.Fala
Здраво, не сум вакцинирана, а сакам да одам на патување некое периодов. Како е низ Грција/Италија? Дали може да се седи во ресторан со негативен ПЦР?
Sakam da prasam dali nekoj ima patuvano za Shvajcarija so MK pasos od nasiot aerodrom poslednite 2 nedeli dali veke dozvoluvaat samo so negativen test?