Може само тест. Види си само кои тестиви се признати на вебсајтот на Роберт Кох, ма да мислам дека нема да имаш проблем со никој од нашиве тестови се додека се со QR код.
Две дози се доволни ако од втората доза не се поминати повеќе од 9 месеци за во Италија. Во спротивно, бустер или тест.
Дали бараат некаков сертификат (вакцина или тест) при влез во Мк од Нл, со Wizzair? И доколку е сертификат за прележаност, колку стар може да е?
Што се однесува до Македонија, веќе се укинати сите мерки, ништо не бараат. Виз Ер исто ништо не бараат колку што знам. Едино ако ти треба за излез од Холандија, не сум сигурен за тоа
Здраво, дали некој во скоро време бил во Италија? Ги знам мерките за влез од нивната официјална страна но доколку има некој што би споделил искуство од прва рака би била благодарна.
Што бараат за туристичко патување во Холандија со авион со Мк пасош? По страните пишува различни информации, а по вести имаа кажано уште пред некој месец дека не бараат ништо за влез. Доколку имате лично искуство, ве замолувам споделете.
Здраво. Мош не е за тука прашањето ама не најдов соодветна тема.Треба да патуваме со авион на wizzair и сега не ми е јасно зошто треба да бирам и седишта и да ги платам и за сите ми излегува 7800 ден со повратен билет значи за 8 седишта. Мора ли да ги платам, во апликацијата ако не изберам седишта може да одам на следен чекор за плаќање и без да ги платам. Или цело време си мислам бидејќи ми излегува за членство во wizzair за 30 евра годишно и тогаш не се наплатуваа седишта кога читав на web дали со тие 30 евра всушност седишта не се наплатуваа Ве молам кој знае да ми каже
Седиште се наплатува ако бираш каде да седиш ако сакате еден до друг на пример, инаку рандом ќе ви доделат во различни редови. Со членството исто ќе се плати ама веројатно помалку. Вака бар беше пред корона не сум патувала скоро 3 години