Од сечија перспектива туѓиот живот изгледа полесен. Можеби и за нас некој мисли дека животот ни е лесен. Сите луѓе не ги споделуваат своите проблеми со другите. Така, не знаеме со што всушност се соочуваат. Секој живот си има своја тежина.
Никој незнае какви се и колкави се туѓите маки, а и никому не му е грижа. Конкретно за мене колку и да ми е тешко знам дека има и полесни и потешки животи од мојот. Се е до моментот, кога сме среќни не ги ни гледаме туѓите животи ниту мислиме дека се полесни, поубави...
Неможам да сватам зошто воопшто си го оптеретувате мозоко за тоа дека на некој друг живото му е полесен. Секој со заслугата, нормално доколку вие се замарата дали на некој живото му е полесен од вашиот, завидувате, мразите и непреземате ништо за да го подорите вашиот че бидете несреќни. И не се согласувам со ова ''Секоја планина со своја тежина'' немоа човек секогаш да има некој проблем, јас тврдам дека подолг периот немам никаков проблем овен ако нема место напаркинг, чекање на шалтер и такви некои си глупости.
Да можеме да го процениме надворешниот живот на другите ,но никој не знае за неговиот внатрешен живот.Не е све како што изгледа. Кога ке се спуштат ролетните е све поинаку.