Дефинитивно подобро ич да не јадам. Вчера пукав од енергија, а сега...клапната и ми се јаде. Пред спиење бев ко хиперактивно дете. За некој ден ќе се трча.*се крсти* После се и со се се, јас да трчам, виц. Мислам не е мрза, туку ќе биде победа на умот над телото.
Zdravo dami Vcera mi bese 90den da spodelam moi rezulatati Prezadovolna,se cuvstvuvam kako nikogas do sega, koja dieta i da ja drzev bese neuspesna no ovaa pokaza dobar rezulat za 90den namaliv 14kg mozese i povekje no imav ponekogas greski a vo poslednite denovi premnogu. Samo soberete sila i hrabrost i ne razmisluvajte dva pati ova dieta e izvonredna!
Здраво дами ме интересира за овошниот ден, колку што знам ако се јаде овошје само тоа треба а ако се јаде салати(краставица,домат, зелка) овошје не? Или може и двете работи?
Со мојава состојба секоја диета разбирам зошто ме демотивира. Денес се разбудив со фаца потечена. Нема везе, ќе терам. 31/90 Скробен Денес на мени грав. Јас човекот што никогаш не јадел грав, денес ќе јаде грав. Посебно горда сум за водениот ден.
Здраво денес ми е јх ден направив пица за ручек домашна ме интересира пола да ја јадам или може цела... Едит:1/4 оставив мм ке си ја касне после
3/90 јаглехидратен П:напитокот го има тука, https://forum.femina.mk/threads/Дневно-мени-УН-диета.23619/page-8#post-5034032кафе и 3мали кајсии Р:пица+салата(зелка,морков и цвекло) и најмалата керкичка си касна со мене не ја сакаше кашичката нејзина В:пудинг чоколадо и малку од ванила+ бисквити,кокос, брусница и малку обравчиња и задолжителното ред темно чоколадо(за да не го почнам редот на подолгата страна си купив мало) Вечерата ми во 5 така сум навикната...
Се мерев. Разочарана сум. Ама ... не се откажувам. Но, разочарана сум. Ќе јадела грав. Јади си таму силбо-милбо. Си мрчам.
Почнав со -4 во првите денови, сега сум само -3. Не разбирам. Кај мене не проаѓа моментот - ама обем имаш симнато! Да не се лажеме. И знам зошто, тоа е тој доживотен пат. Тоа сакав да потенцирам, не ме зимајте за репер за диетава.
Јас издржав до 12 дена, -1.5кг. Обем намалив 3-4 цм, и витамински ден си го претворив во протеински. И толку беше. Благото го намалив, скоро и а не јадам веќе тоа ми р супер. Инаку, гледајќи по фб групите луѓево јадат огромни порции за мене, ручек и вечера, јас имам нешто измеѓу многу ретко и ручек и вечера. И без диетава имав проблем со одење во вц, а сега ептен е лошо.Се откажав..
Лилит, и јас од утре планирам да ја почнам, со 8часовно плус бројам калории, прочитав дека броиш и ти. Колку дена си со таа навика, и колку кг имаше кога почна, а колку сеа? Ако е некоја утеха, со 92 почнав јас, стигнав до 89кг, со броење на калории, 8/16, раскинав со автомобил и такси.. 3 кг за 3 месеци, мноогу малку се, а се исцрпувам од припазувања.. Плус скокам јаже наутро... Затоа решив Ун да ја почнам, несакав диети, ама ете, бавно слабеење ме демотивира
Не би да кажувам со колку, ама ете само -3 се. 31 ден. Само дозволени "грешки" ( еднаш испив протеински шејк и само еднаш направив отстапка што не беше ништо, и плус завчера воден ден држев), со пешачење во просек по 10км дневно. Не, не ми е ок што облеката ми е "лабава" и не ме залажува "обемот". Не е доволно.
Јас за 9дена 3кг симнав. Почнав со 77.5кг .... направив грешки вчера изедов 40гр. Чоколадо и одма ми беше лошо приметувам и во јх кога јадам благо ми е лошо од него. Не се откажувај ќе имаш отпосле резултати сигурно. Намали порциите можно е повеќе да јадеш и затоа не симнуваш т.е стангираш. Мојата цел е 65 да ди вратам мада неверувам дека толку ќе ослабам.
Ај да прашам додека не сум згрешила... Денес ми е овошен... Може ли да си направам смуди(со вода наместо јогурт) и непечени кикиритчиња дали смеам да каснам?
Јас со 100кг почнав.. т.е на пораѓај(трет) отидов со толку и докдов до некои 95-94 и толку ама не држев диети пошто доев и сеуште ја дојам ама веќе е 11месеци не е само на цицање и затоа ја почнав пак... По втората бременост ја држев истава ослабев 25кг за 3месеци... Инаку пред да почнам сега како што пишав го оставив лебот ефекти само - 5кг и толку секако благо, газирани и тоа намалив бев само на салати... Денот ми почнуваше со кафе,низ дома ќе се заакам и не појадува ако ептен се осетев ми се стежува ке каснев салата ако не дури во 5јадев кога ќе си дојдеше мм од раб.и тоа јадев повеќе салата и толку.. Ама не движам тоа дома натаму наваму не го рачунам и затоа ја почнав и сега прејадена сум... Инаку свесна сум гените се во прашање... Баба,Мама се високи, со меше инаку секаде се таман а ама стомак имаат како стареам и јас (28г сум инаку) заликувам на нив ама ако од сега се опуштам со таа помисла ке се упропастам..
Не, не се откажувам. Немам намера да ае вратам на стари навики од повеќе причини. Не ме разочара диетата, колку што ме разочара телото. Ова ми е индикатор за други работи. Едноставно, тоа е.
Кој праша не греши.... За да не правам по 3пати 3разни јадења(за мене,за бебе и за останатите) ? Дали ако направам ориз и копани на пример и јадам во протеински само од копаните ке биде во ред или комбинацијата само ориз во скробен