69/90 Протеински Појадок: Цреши Ручек: Тиквичка со јајца, леб, домат плус супа. Вечера: Јајце 70/90 Скробен Појадок: Јаболко Ручек: Компири, салата, леб. Вечера: Компири. 71/90 Јх ден Појадок: Крушка Ручек: Пица со кечап, сусам, маслинки, печурки. Вечера: Сладолед и чаша какао без шеќер.
Здраво девојки еве сум.... Денес ми е 90/90ОВОШЕН Верувајте се чуствувам одлично Утре ќе се мерам и ќе кажам... Инаку од утре ја почнувам темата која ја отворив https://forum.femina.mk/threads/Што-после-ун-диета.32704/ Се надевам ќе се дружиме Еве предлог од мене за вас за јх ужина
Драги мои еве сум.... Значи Почетни 95,500 Сега 80кг Почетни 119цм Сега 92цм Во килажа мн не симнав но се стопив од сум задоволна,ќе правам месец два пауза и можеби пак ке почнам.... Инаку имам веќе објавено во другата тема како продолжувам понатаму ќе гледам што поздрави да се хранам секако според буџетот инаку сите знаеме што е убаво.... Поздрав драги https://forum.femina.mk/threads/Што-после-ун-диета.32704/ Направив канал на you tube во кои имам видео рецепи...следете ме https://youtube.com/channel/UCjmzCVaDZoikx9zXvgnOkFg
73/90 Протеински Појадок: Вишни Ручек: Плескавица, салата, леб и супа. Вечера: Ништо 74/90 Скробен Појадок: Лубеница Ручек: Тавче гравче, салата леб. Вечера: Ништо не бев гладна 75/90 Јх Појадок: Вишни Ручек: Ѓевречиња со маслинки Вечера: Торта со вишни, сладолед и чаша какао без шеќер. Деновиве имам ситни грешки па затоа од 77 ден почнувам со турбо ун.
77/90 1/12 Турбо ун Протеински Појадок: Јаболко Ручек: Пржени јајца, леб, домат, супа. Вечера: Варено јајце 78/90 2/12 Скробен Појадок: Цреши Ручек: Ориз со печурки, леб, салата. Вечера: Ориз 79/90 3/12 Овошен Не ми се верува дека се ближи крајот и дека овој пат ја издржав целата диета, горда сум сама на себе, вредеше секоја нервоза од глад, секое кркорење на гладното стомаче кога ќе се погледнам во огледало, се вредеше
@anastasijaki само ти си изгледа во групата јас само следам.... Како се држиш пред крајот..... Јас на крај мн грешев....
Добро е , ама грешкички правам, грицкам соленки и кикиритки измеѓу во однос на оброците се придржувам ама ова што си грицнувам за ќотек сум
Ајде биди горда на себе пред се што си до крај...и сама знаеш колку почнуваат одново и одново секоја втора недела....колешка моја сум ја мотивирала ја почна и како завика ја воден не држам ја само со вода нема шанси....дојде и водениот и го издржа машки ја држат заедно со маж и...и двајцата се по 50тина години До сега се 10 кг ослабени
Ја завршив вчера 3 дена порано, доста беше. Минус 14 кила Да поминат родендените на мажле и синко наредниов период и повторно почнувам, вака немам баш ред на јадење
Читам и не ми се верува дека има луѓе што го прават ова... Дали било кој од вас знае колку грама протеин на ден треба да внесувате дневно, за да не ја загубите мускулната маса? Дали било кој од вас знае дека тој фамозен скробен ден е всушност јаглехидратен ден, знаете ли каков гликемиски индекс има храната која ја внесувате? Дали некој од вас е свесен дека хормоналниот баналс е клуч за било каква, долгорочна и нештетна промена на телото (поправање/губење тежина? Дали знаете дека губење тежина и губење МАСНИ НАСЛАГИ се два различни поими? Девојки, не постои такво нешто како диета. Трајно променете ги навиките, едуцеирајте се за видовите храна и нејзиниот термодинамички ефекр во телото (калории), и пресметајте го вашиот потребен дневен внес. Имајте баланс, јадете се, мерете ја храната додека на научите разлика помеѓу 10 бадеми и грст бадеми.. се друго, е огромен негативен шок на телото и наредното лето по трет пат ќе терате "диета".
Јас ќе ја почнам диетава со точно 73 кила. Доилка сум, малата ми е 5 месеци. Сабајле изедов 2 банани за појадок. Ќе правам грешки, можеби и двојна доза оброк ќе јадам ама нема да мешам. Како и да е поздраво ќе биде ова отколку благо, чипсови, газирани сокови...
Zdravo, Imam dosta sluseno za ovaa dieta, od internet ja gledate ? (dokolku ne vi e tesko pratete mi ja) sakam da ja pocnam.