Супер ми иде мене више незнам ни кој ден ми е(71-2-3 нз :/ ) и - 15 килограми и веќе си ја достигнав саканата тежина,луѓето се гордеат со мене како толку брзо ослабев,пред се ќе ја додржам диетава поради баба ми,инаку умре таа па затоа не бев толку активен овие денови(лека и земја ) и дури и јас бев вчудоневиден на колку луѓе помогнала и све тоа дури и Лепа брена испрати писмо...па поради неа ќе ја додржам диетата! И се мислам сега да се пишам нутриционизам во чест на неа и занимливо е! Веќе и мускули и све ми се познава,не сум дебелуцко што бев и се гордеам со себе! На кој како му треба помош нека пише овие денови ќе сум активен зашо неможев на ескурзија да отидам и сега сум сам па барам подршка од вас! Поздрав П.С за вежби од овде гледам http://www.themen.mk/index.php/fitnes.html плус тренирам ракомет ...[/quote] Прими мое сочуство!! Навистина ми е жал,баш ми беше чудно што те нема никаде.. Инаку нутриционизам каде можеш да запишеш? Сега баш треба да издржиш до крај,ние те бодриме
Прими мое сочуство!! Навистина ми е жал,баш ми беше чудно што те нема никаде.. Инаку нутриционизам каде можеш да запишеш? Сега баш треба да издржиш до крај,ние те бодриме [/quote] Може на технолошки има смер нутриционизам! Инаку фала на поддршката! Се надевам дека сите нутриционистички совети кои ги добив од неа доволно ги применував на мене и ги пренесов на вас,многу научив за оваа гранка па ако некој има било каква дилема слободно нека праша!
Nutricionist, многу ми е жал. Лесна и земја. Него јас мислам дека ги одјадов варениве компири. Е веќе аман. Демек грав варен ќе сум јадела. Ахам да. Како не. Јас кога не сум на диета грав не сакам ич а не па вака. И ајде пааааааааак денеска 2 варени компира за ручек и еден за вечера. Со сила ги јадев.
И јас се приклучувам кон диетава... Ми треба да симнам 5 кила(НАЈМНОГУ, и најубаво за мене)... Ќе вежбам вежбии се надевам за еден месец дека ќе ја достигнам посакуваната килажа, бидејќи гледам доста задоволни феминки... Денес почнав со цитрон и кива за доручек, ќе јадам риба печена пастрмка(најверојатно), со салата и коцка супа... Ме интересира, дали постои време кое е најпожелно да се руча и вечера? Ние дома во 5 ручаме никогаш порано, и дали би пречело ако во 8 еве вечерам??? Можеби е одговорено прашањево, ама навистина има над 300 страни и не би можела да читам Фала однапред
^ Има некое не пишано правило дека требало да има околу 4 часа од оброк до оброк. Јас на пример ова воопшто не го почитувам. Кога сум втора смена во школо ручам во 11 а вечерам во 7ипол вечерта. Сигурно дека не можам во школо да ручам варен компир или салата. А и покрај тоа слабеам. Така да.. Пошто сега ти претпоставувам ќе имаш посебни оброци за тебе, јас би ти препорачала да ручаш еден саат порано а да вечераш кај 7 саат. Нормално, ако ти одговара.
сочувство Нутриционист, баш ми е жалза баба ти, лека и земја, ама таа е животот оди понатаму, сите од неа научивме многу интересни совети и на сите вие ни бевте поткрепа за да продолжиме напред! Се надевам ги запомна нејзините совети за понатаму ти да ни ги даваш... Сега кога ја имаш идеалната тежина продолжи да ни пишуваш, за да знаеме и ние што да јадеме за да не се здебелееме.. и во чест на баба ти издржи ја диетата до крај,имаш уште 2 недели
Луѓе ај да си направиме нешто како дневник,секој да пишува што ќе јаде,или што има јадено.. Да споделуваме искуства и рецепти за јадења.. Зашто више стварно незнам што да јадам,се ми здосади :]
Јас сум ЗА! Од утре почнуваме...и предлагам на крај на денот да издвојуваме победник во најслатко јадење! Пример на мене утре ми е протеински ден ...(утре пишувам што ќе јадам)
Мене ми е прв ден, протеински, и можеби ќе ви дадам идеа за вас кои ви е утре... Доручек: цитрони и две киви (не видов дека треба да се две исти овошја :/) Ручек: Ослич филети печени со краставичка салата и многу малку марула салата мешано, супа со морков и магдонос и малку лепче Вечера: Ослич филети преполовена количина и салата краставица.... Незз дали и вас ама јас се чувствувам многу гладно, главава како да не е моја... Дури чудно, бидејќи сите пишувате дека не е тешка итн, ама мене ми е некако мн захтевна... се надевам дека ќе издржам, морам да ослабам 5 кила, сакам да ослабам...И многу не се осеќам добро не би можела да вежбам...Дали ова трае само на почетокот? :/ Тешка работа... И ме интересира ако јадам за доручек Јаготки утре, колку можам да изедам?? :/
Ако ти е за 5 килограми баш и баш ... Абе ајде тие се зимски килограми 100% сега ќе ги симнеш прелистај назад види некои совети шо сум пишел за слабеење,оваа диета е за луѓе со 10 20 30 + к илограми а не за 5 килограми само организмот ќе го мачиш... Ограничи се на здрава исхрана и вежбај 5 килограми за 1 месец ќе ги симнеш а не да се мачиш 3 месеци! А ако веќе нескааш да се откажеш,за да не си гладна јади повеќе салата! поздрав
Можеби имам кило две нови но имам и стари... Висока сум 163 а имам 53-54 варирам... Сакам да не ја ситнам 50ката, значи во пределот на стомакот и грбот сум мече мислам станата, во алишта не се примеќа ама иде лето... :/ Не јадам благо, не јадам леб и обично дали една кришка... Единствено со дечко ми кога сум излезена (два пати неделно), каснувам чипсче и благичко околу 10-11 навечер, а и дома вечерата ми е неизбежен ритуал (тоа е мојот најголем грев)... (( Вежбав може два месеци Turbofire програма ама ништо немаше некои резултати... Ова ми е денес стварно тешко бидејќи имам испит за спремање, а не сум способна само ми се врти... :/ ... Сеуштесум во недоумица дали се откажам или не... :/
Нормално е тоа.. До сега си јадела се и сешто и сега одеднаш скратуваш. Нормално дека првиот ден ќе ти биде малце тежок, ама ќе се навикнеш. Инаку ако се чувствуваш гладна, зголеми си ја порцијата. Ако за ручек си планирала 2 риби, изеди 3.. И повеќе салата! Немој да скратуваш никогаш на салата!
Viiiiip, spored mene диета воопшто и не ти треба, па ја имаш идеалната тежина, ако ослебнеш повеќе ќе си преслаба, а може и крвта да ти ослабне, јас сум сега 53-4 кг на 162 висина, и сум презадоволна од изгледот, веќе со 60 бев мече јади повеќе салати и овошје, физички се активирај и ке симнеш кило две, повеќе не ти треба, барем јас така мислам
jas denes сабајле јадев цитрон, за ручек каша со пилешко месо, парче леб и шопска салата, не вечерав, сега бев во кафич и пиев велес.. утре за ручек имам сарма од штавел ...
Zdravo na site, nova sum tuka , mnogu me ohrabrija vasite pozitivni iskustva so ovaa dieta. Posle tolku neuspesni obidi so nekoi rigorozni dieti , tableti za slabeenje i sl... resiv i jas da vi se pridruzam . Od utre zapocnuvam so ovaa dieta i se nadevam deka ke uspem ......... treba da oslabam 12 kg e sega ako moze samo nekoj sovet od vas , imam mnoguuuuuuuuuuuuuuuu celulit , osven so dietava dali moze da me posovetuvate nesto vo vrska so ova ? pozzzzzzzz
Во врска со целулитот, разлистај ги страните овдека, најверојатно ќе најдеш некое чаре. telo/celulit-t58/1580.html?hilit=%D1%86%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%82#p1103876 Инаку, со среќа со диетата!!! Биди истрајна само, и тие 12 кг ќе ги симнеш ко на шала, веруј!
добро јас од утре почнувам...ама што јадам бре доручек?нигде нема пишано само ручек и вечера, а доручек што сакам?