Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Овошје е за доручек и тоа за секој ден во тие колку што планираш да ја држиш....па среќно ;)

2. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    Еве една диета како за тебе ;) оваа јас ја дрзев и ми помогна за 5килограми е измислена :lol:
    http://www.femina.mk/%D0%B4%D0%B8%D0%B5 ... 1%82%D0%B0

На Viiiiip му/ѝ се допаѓа ова.
  3. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49

Целулит само со трчање,јас така го симнав :)

4. nasmejse

nasmejse Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    27
    Доручекот е секогаш ист, две парчиња овошје (две јаболки, два портокали ... ) :)

5. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Значи после 8 изнесуваме рачун што и како сме јаделе.Инаку во колку доручкувате ручате вечерате?? Јас например доручкувам во 10,ручам во 2-3 а вечерам во 7-7 ипол.(Мастики мора да користам меѓу време затоа што многу ми се јаде а кога џвакам мастики мислам дека јадам и се залажувам плус ментолот ми ја убива желбата за храна).

до ВИИИП ....ме потресе сега ова! Мислам дека комплекси имаш повише одошто вишок па дај девојко тоа со салцето можеш да го решиш со вежби и забрзувачи на метаболизмот дај купи си една термо крема намачкај завиткај се со фолија и стави појас околу стомак трчи вежбај за 5 дена ќе ти го снема ...
    И одвикни се навечер да јадеш! Тоа што го јадеш навечер јади го за доручек ...

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.673
    Допаѓања:
    104.639
    Да бидеме реални целулитот ниедна диета и ниедна вежба не го симнува, знам девојќи слаби ко костур, впрочем неодамна на ревоја го увидов ова, а имаат целулит повеќе и од мене со моите 75. За целулитот само масажа му е мајката, купете го најефтиниот производ против целулит од бршлен, на него има голема буква Б(В) и чини околу 180, јас го користев и ми помогна доста, ма и уље од истиот производ, а купете си и масажерче некое, најефтинко што можете да го најдете и удрете да масирате додека не поцрвене убаво кожата, дури тогаш маснотиите се растворени. Би му дошло вак некако, се тушираш, со гел се масираш додека не станеш рак црвена на бутките, задникот и стомакот, онаму каде имаш целулит нормално, па пак се тушираш бидејќи лепи гелот и повторно со уљето кое ќе ти ги смири иритациите и мириса преубаво, па сувата кожа ако ја имате ќе стане преубава а најчесто над целулитот таа е сува и неубава. Од искуство, и покрај моите килограми јас целулит имам сосем малку, во споредба со слаби девојќи јас сум бомба, имам само стрии и за нив морам да се потрудам повеќе бидејќи тие не поминуваат лесно. Што се однесува до кожата, таа е доста еластична, не е така едноставно да се растегне и да биде ко вреќуле после слабеењето, верувајте сум видела дебели со пар стотки кила па кога слабеат кожата се враќа, не е до толку многу опуштена, екстреми треба да се случат за да виси од вас кожа, да бидеме реални. Но, со правилен начин на исхрана, т.е. диетава, плус вежби и малку нега на кожата сте можеме да ослабеме. Да не бидам Офф, јас не сум на диетава, мене ми е претешка, јас сум на протеински шејк, но редовно ја читам темава, слабеам заедно со вас и ви се радувам на сите изгубени килограми. Јас се хранам здраво и правилно, сеуште не вежбам но наскоро ќе започнам и секако она што ви го препорачав и вам а што го практикував пред 5 години ќе го започнам повторно, односно третманите во домашни услови против целулитот, женскиот непријател бр.1, заедно со другарките килограми. Тешка е маката женска јасно ми е ко бел ден, за едно вкусно залаче мора да калкулираш со месеци, доколку тоа залаче предвидува екстра калории секако :rofl:

7. Wooden

Wooden Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    38
    И конечно 49 килца! Прекинувам со диетава, но не и со здравиот начин на исхрана :!: И нема да прекинам да ја читам темава, и нема да прекинам да вежбам :angel:

На Lux и Nutricionist им се допаѓа ова.
  8. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Мислам дека лимон со вода пиеш за целулит и многу вода е сега не многу оти електролити витамини минерали ќе загубиш од телото за вас женските до 2 литри јас 3 практикувам! Поздрав

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.673
    Допаѓања:
    104.639
    Можеби водата и лимонот, всушност водата се единствениот лек, но само и само доколку не сте љубители на соленко, во тој случај со свој камен по своја глава, солта што е вишок ќе си се врзе за бутките и целулитот пак ќе ви биде најдобра другарка. Инаку, водата има правило, на секои 25 килограми по литро вода и за секое испиено кафе или алкохол над 5 промили плус 2 чаши вода, јас се држам до ова, а со оглед на тоа што на 5 години матура троа претерав со пивцата морав да пијам доста вода синоќа. Јас сеуште н сум гладувала, јадам се, дури некогаш и се опуштам и губам колограми, добив комплимент дека сјајам и сето тоа благодарение на новиот начин на исхрна и на живот пред се. Вода, вода, вода му е мајката, ништо друго освен вода, се разбира доколку јадеме здраво и правилно :D

10. patika19

patika19 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Денес ми е прв ден и засега добро оди, само малку сум гладна.

11. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Орбит шугар фрии и све е решено! :D

12. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    Јас сум при крај со не знам веќе кој циклус на Аткинсот и сега ќе се префрлам на УН диетата, за два дена поточно.
    Не сум ја држела оваа проширена верзија, само основната и мило ми е што има и по некое колаче или сладолед и ред црно чоколадо. :)

Ме интересира само - дали првиот ден, ако се одлучам за варено јајце, сирење и млеко, може да се земе јогурт?
    Или само пресно млеко се подразбира?

Мислам дека менито е многу богато и разновидно, јас тоа парче леб во првите два дена ќе го исфрлам, зашто реално со салата - и не е потребно.

13. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Да,но во тој случај мораш да намалиш од месото,односно јајцата.. И подобро без леб,побрзо слабееш ;) Среќно

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    А кој е лекот за стриите :(

15. brownie

brownie Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    49
    Добра вечер луѓе мои :) Протеински ден!

доручек:една јаболка
    ручек:едно јајце и салата зелка со маслиново масло и оцет и краставица свежа
    вечера>моментално вечерам салата од краставица,патлиџан,пиперка со маслиново масломожеби не требаше маслото ама ајде
    инаку пишувам сега бидејќи сум на англиски,поздрав! :*

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.673
    Допаѓања:
    104.639
    Лекот за стриите е неверојатно лесен и го знаат сите трудници... Се вика обична павловичева маст оригинал од Др. Павлович и витамински капки АД од аптека, мешаш и мачкаш до бесвест, за стриите само маснотија му е мајката, бидејќи составот на ова мачкало е леплив ви препорачувам да го мачкате и потоа да се туширате, па да се намачкате со некое уље. Јас започнувам наскоро, а се спремам да ги проверам производиве од ДМ, слушнав одлични критики за овие наменети токму за овие производи. :D

17. Dinnna

Dinnna Популарен член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    423
    Zdravoooo!!!

Fala vi za sovetite za celulitot , na linkot sto mi go prati Anabel-a najdov toa sto mi trebase :) .
    1 den proteinski i uspesen
    dorucek : 2 jabolki
    rucek: 3 vareni jajca i mnogu salata (piperka , 2domati , krastavica )so malku maslinovo maslo , 1 casa supa od zelencuk
    vecera: salata i 1 vareno jajce
    Ispiv 1 lital voda , 1 litar zelen caj (razreden ne mnogu jak )
    fizicka aktivnost : 45 min orbitrejk
    Sita sum ,ne sum voopsto gladna - dietava mislam deka e super , barem prviov den glad ne osetiv i se iznajdov vitamini :) :) :)
    E sega mi ostana uste da se pomasiram so kremce protiv celulit
    :) :) :) mislam deka i na raspolozenievo pozitivno mi deluva , gubam kg i negativna energija hahaha
    poz do site !!!

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Доручек: 2 портокали
    ручек: 2 јајца пржени со маслиново масло(1 лажица од она за готвење и салати) плус шопска салата и 1 парче нутри црн леб и на крајот вода од домашната супа си извадив без резанци
    вечера: 1 јајце овој пат варено со салата.
    Утре не замерувајте ми пак ќе држам протеински ден,поради тоа што во четврток сум на слава нели е св.Кирил и Методиј имам 2 слави па сакам да ми се падне јаглехидратен ден за да можам да си јадам благо!

19. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Денеска јаглехидратен ден. (51)
    Заборавив да доручкувам, што е многу лошо.
    За ручек изедов едно ѓеврече. За вечера 2 витанови, 1 чоколатце цица-маца така ваљда се викаше :D, и една бисквита со малце еуро-крем одозгора. И сега ќе изедам еден ред чоколадо за готвење.
    Од физичка активност еден саат зумба фитнес и цел ден сум во движење!

Инаку Трендафилка, јас би ти препорачала лебот воопшто да не го конзумираш. Верувај дека повидливи и подрастични резултати ќе има доколку ги конзумираш оброците без леб.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    Hello na site!
    Od denes zapochna i za mene dietava :)
    Doruchek: za zal ne jadov
    Ruchek: shopska salata i teleshko dinstano meso
    Vechera; samo salata
    Pozdrav do site, odlichna idea za spodeluvanje na recepti, inaku ima mn stranici so recepti no na srpsko-hrvatski...