Како што имам спомнато и во претходните постови сум ја држела оваа диета и на своја рака и со нутриционист....имало резултати и тоа многу големи и додека сум се придрзувала барем еден ден да ми биде овошен ден и секое сабајле да пијам сок од свеж портокал ја одржував некако килажата. Сега ми е потешко и многу брзо се откажувам....дали организмот ми ја навикнал диетата па станал имун на тоа незнам во што е проблемот ама многу тешко ми се намалуваат килограмите и ќе ја почнам неколку дена максимум недела и се разочарувам и ја прекинувам....а стварно ефикасна значи се на се со неа имав изгубено 25 кг. Ја почнувам од утре пак па ќе видиме до кога
B-O-N-I и јас мислам дека мојот стана имун со тоа што јас и ден денес појадувам овошје, јадам зеленчук и сето тоа, но почнав да мешам на пример компир со месо, и да јадам слатки работи како што имам навика, и јас не можам да ослабам па сега ја пробувам диетата за 20 дена што е, па ќе видеме што ќе бидне
24den ovosen. I ne bese bas ovosen edna limonada pa zaminav na uciliste pa gevrek crn kupiv pa na vezbanje i eve sega samo so si dojdov ama prodolzvam nema otkazvanje
Браво за тебе! .. А правеше ли некои грешки на пр. да изедеш повеќе благо од она што треба значи за оној ден кога има благо зборувам.. Јас на пр. наместо да изедам 3-4 наполетанки јадев по7-8 бидејќи гладна сум тој ден, значи нема ништо з вечера освен благо.. и му нуркам секогаш кога ке дојде тој ден.. а и голем благар сум и мн се радувам затоа што има благичко
Да намалиш на исхрана,но не да скратиш драстично и да се базираш на еден вид на храна пример само леб денес,само овошје утре,само вода утре,само протеини задутре. Туку да намалиш количински но доволно за да телото функционира оптимално. Тоа значи сите хормони да ти бидат во форма за да се чувстуваш супер,да има доволно протеини во исхраната зашто се есенцијални нутриенти исто и мастите (омега 3 и омега 6). Под есенцијални мислам човековото тело не може да ги произведе исто и витамините и минералите кој ако се базираш само на еден вид на храна ќе станеш дефицитарен брзо,особено А,Е,Д,К кој иако не треба секој ден да ги конзумираш,телото мора да ги има во одредена количина. Истото важи и за Ц,Б витамините кој треба секој ден да ги внесуваш,ај витамин Ц ќе внесеш од зеленчуци али витамините Б не можеш сите со ригорозна диета како оваа. Поентата ми е да кажам дека диетите ви се брзо решение на вашиот проблем,кој вие сте го создале со правење на лош избор и со не доволно активност. Долготрајно тоа функционира 30 минути активност секој ден и јадење на здрава храна. Нормално препорачувам минимум 1 порција зеленчук,2-4 порции овошје и 0.8 грама протеин на секој кг ако сакаш да ослабнеш. Протеините освен што заситуваат го забрзуваат и метаболизмот преку ТЕХ(термички ефект на храната). Така да размисли си и види што како,-500 калории секој ден е доволно да видиш долготрајни резултати.
Да намалиш на исхрана,но не да скратиш драстично и да се базираш на еден вид на храна пример само леб денес,само овошје утре,само вода утре,само протеини задутре. Туку да намалиш количински но доволно за да телото функционира оптимално. Тоа значи сите хормони да ти бидат во форма за да се чувстуваш супер,да има доволно протеини во исхраната зашто се есенцијални нутриенти исто и мастите (омега 3 и омега 6). Под есенцијални мислам човековото тело не може да ги произведе исто и витамините и минералите кој ако се базираш само на еден вид на храна ќе станеш дефицитарен брзо,особено А,Е,Д,К кој иако не треба секој ден да ги конзумираш,телото мора да ги има во одредена количина. Истото важи и за Ц,Б витамините кој треба секој ден да ги внесуваш,ај витамин Ц ќе внесеш од зеленчуци али витамините Б не можеш сите со ригорозна диета како оваа. Поентата ми е да кажам дека диетите ви се брзо решение на вашиот проблем,кој вие сте го создале со правење на лош избор и со не доволно активност. Долготрајно тоа функционира 30 минути активност секој ден и јадење на здрава храна. Нормално препорачувам минимум 1 порција зеленчук,2-4 порции овошје и 0.8 грама протеин на секој кг ако сакаш да ослабнеш. Протеините освен што заситуваат го забрзуваат и метаболизмот преку ТЕХ(термички ефект на храната). Така да размисли си и види што како,-500 калории секој ден е доволно да видиш долготрајни резултати.[/quote] Добро разбрав фала на објаснувањето , во право си во врска со тоа што го кажуваш, јас јадам овошје и зеленчук дневно секако по една порција, и не јадам количински многу, леб се одвикнав, а ако јадам јадам по еднка кришка на ден. Само најголем проблем ми е благото и тоа што кога учам немам навика да се движам толку колку што се движам вообичаено, па ќе се потрудам сега да не биде така
Uste se nemam mereno na vaga ama site velat deka sum oslabena.planiram da se meram na 45 ti den odnosno na pola od dietata. se merev so metro i -4 cm pokazva
Ден 5-ти Протеински Појадок - наместо две ,изедов три мали праски Ручек - супа со морков без тестенини ,плескавица на скара и салата Вечера - само салата Ми се направи филм дека ако ја заменувам вечерата со салата ќе имам побрзи резултати...Којзнае ...?!?
MarchelineAmaru терај си ја диетата како што е, целта е да го навикнеш организмот на тој редослед на храна, ако секој ден ти се разликува само по ручекот ништо не правиш. Ако толку ти се брза, намали на количината ама никако немој да изоставаш било кој продукт, секој си има своја намена. Инаку јас ја почнав од денес. За појадок имав грозје. Ручекот беше зелка салата и урда по на мајка ми рецепт која е превкусна. Вечера истото само половина количина. Јас па имам само еден проблем, ручекот ми е околу 2-3 часот и не можам да вечерам порано од 21 часот, едноставно цело лето си го навикнав организмот да јадам два пати дневно, и сеа не можам да речеме да вечерам околу 19. Мислите дека ке имам проблем што така касно ми е вечерата или нема врска бидејќи и онака леб не јадам?
26 den skroben D-grozje R-kompir varen V-istoo od rucek Sekoj den se cuvstvuvam se podobro i podobro si dobivam komplmenti mn lujge barat soveti inace za vrme na letniot raspust odev na fitnes i oslabev 8kg i sa bi trbalo edno 5kg da imam pomalce prehappy sum
Не можеш да го забрзаш метаболизмот да работи побрзо за да топи маснотии повеќе од што е возможно без некој стимуланси или одреден лек. Биди трпелива и полека додавај активност. Без активност диетата не функционира.
27 den jaglehidraten e denes ke si uzivam d-dinja r-parce pica i palacinki v-1 red crno cokolado i nes dr blagicko na gosti so ke ima(posto vcera si se otkazav od rodendenskata torta )
Ама па диетава токму за тоа е и наменета, да го забрза метаболизмот, а сепак нема никакви стимуланси или лекови вклучено во неа
Секојдневно вежбам по еден час ,плус тоа и работата ми е физичка ,така да немам потреба од дополнителни стимуланси. Ден 6 - скробен За појадок изедов три мали праски Ручек - ориз со грашок и салата од краставица и домат Вечера - салата од краставица и домат Може ли некој да ми објасни која е поентата в јадењето парен број на овошки за појадок? Патем ,ослабена сум само 300 г за овие 5 дена ,инаку во нормални услови би ослабела килограм ,килограм и половина