Уапсен Велија Рамковски!?!

Discussion in 'Политика и настани' started by BoaVista, Dec 24, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ashling

Ashling Популарен член

А, јас незнам која си ти па да ми кажуваш на повеќе теми дали смеам да коментирам или не
    И бтњ не се мешам, само дискутирам,ама очигледно со погрешна личност

Valerin likes this.
  2. Offspring

Offspring Форумски идол

Наведи ги, објасни ги. Јас не ги гледам, ниту пак некој друг член ги спори моите мислења. Или пак земи научи што е контрадикторност, вака неможам да ти помогнам.

BoaVista likes this.
  3. julie77

julie77 Форумски идол

Гледам, твоите коментари се контрање со други форумџики.И тоа докажува дека ти си погрешна личност.
    Како и да е уживај на форумот ама ако продолжиш во секој муабет да се мешаш и контраш не верувам дека ќе продолжиш да го посетуваш форумов за некое време. :hai:

Phyramide and BoaVista like this.
  4. Valerin

Valerin Популарен член

Уживај си, ти си објекстивна!? И дете од 2 години ќе скапира дека уствари ја браниш плавата партија преку искажувањето на своите ставови :D Ние може сме помали од тебе, ама дај бе не пери мозок и на други го читаат ова па многу јасно дека ќе сфатат.
    Или изгледа си и ти од оние ,,невините'' упс, извини ОБЈКТИВНИТЕ :o кои секако до гласањето велат дека се партиски неопределени и на гласањето ОП победила некоја партија и после НЕ БЕЕ не бев јас! :@ :@ :@ Кажи си барем отворено бе Офи, ги сакаш, подржуваш! И двете партии се факт дека се срање ама за една мора да си мајку му и се гледа многу јасно!
    Ама очигледно џабе се напињам :^) Повторно ќе добијам контра реплика со оправдување. Тоа е нашата држава, реалноста боли но сепак нема кај да се фати џенем :x

5. Offspring

Offspring Форумски идол

Види вака, која мислиш дека си ти па дека јас ќе ти се оправдувам? :D Што правам јас во мојот живот тебе нека не те интересира, исто како што мене не ме интересира за твојот.

6. Valerin

Valerin Популарен член

Не бе душо нема потреба мене да ми се правдаш! Но барем ако си (објективна) држи се до тоа и навредувај, почни прво од себе. Тоа ми беше зборот верувај, ништо повеќе :rofl: Ама ај, може стварно сум недорасната и сум ,,кретен'' па тешко сфаќам...Којзнае што е работата... :D
    Ц ц ц ц :^)

7. anastasija85

anastasija85 Истакнат член

како што почнавте ми се чини дека до клуч на темата ќе стигнете,зошто секогаш се трудете на некој да објаснуватe,и за двете страни важи ова :) ни велија,ни латас ни било кој вмро,сдсм нема да се замара за вас а вие си го нарушувате само угледот :)

8. Valerin

Valerin Популарен член

Зошто клуч бе!? :^) Ниту ја нареков со некој лош збор ниту пак ме навреди таа :^) . Имаме различни мислења и тоа е се.
    А коментирам зошто се нервирам кога некој оди контра :angel: Но без грижа, не си го нарушувам јас угледот. Сепак е само форум :*

9. Offspring

Offspring Форумски идол

Мојата објективност се гледа од признанието дека, се цитирам самата себе "Ако Велија крадел, нека си седи во затвор, ама нека одат апсаана и другите што крадат. Факти - набројав кој, што и зошто." Ако незнаеш што да кажеш друго, заобиколи ја темава, мојата (не?)објективност искажи ја со факт ако можеш. Ако не, не зборувај напразно. Најдете ги контрадикторностите и необјективностите од моја страна да видам ајде, ако ги има, ќе си признаам.

10. Ashling

Ashling Популарен член

Каде конкретно виде дека контрам на некого?
    Тоа што искажувам сопствено мислење, поразлично од твоето или од некои други членови на коишто мислиш дека им контрам?
    Возрасна си, би требало сопствено мислење и зборување само од инает без претходни факти да ги разбереш како две сосема различни работи.
    И за крај, мешање во муабет?
    Дефинирај ми ФОРУМ?

Offspring
    Te разбирам кон шо конкретно целиш,меѓутоа ставот дека покрај Велија треба и сите други не ми се допаѓа.
    Зошто?
    Имав напишано еден долг пост конкретно за (НЕ)МАКЕДОНСКОТО кај Велија.
    Државата е оштетена 17 милиони евра, примамлива сума.
    Од некаде мора да се почни да се решаваат проблемите и да се разоткриваат аферите, во скоро време се надевам дека ќе се разоткријат уште многу афери за неподмирување на даночната обврска кон државата и необјективноста на законите кои што се спроведуваат само на послабо економски лица.

Но, од друга страна па кога ќе видиш,ако не ги украдеше тие 17 милиони евра Велија, ќе го стореше некој друг.
    Тој што кради ќе продолжи да кради.

Но, од дново на душава ми е мило што е УХАПСЕН Велија, бидејќи тој ја прокламира идејата за Голема Албанија, а беше чинам и кандидат за претседател на РМ?
    Срам за државава е.

И вистинитоста во неговата афера се потврди уште повеќе со бегството на неговиот син Хеди.

11. Valerin

Valerin Популарен член

Ок де, ама конкретно темата не беше за Латас, Грујо и компанија дека треба да одат в апсаана туку Велија! Еве читај горе дека за него беше темата а не партиска определеност. За тоа лом се направивме во другата тема :D . И незнаев за што зборуваш дека си објективна. Дали конкретно за цитатот или пак општо гледано за ова што почнавме да дискутираме.
    И извини ако не се однеуваше на мене. Зошто не гледам никаде розово :^)

12. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Велија во ќелија :rofl:

Marence.D likes this.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

Наводници знаеш што се? Прашај ја тетка Википедија може ќе ти појасни. Темата е за нашироко да се дискутира за Велија и за сличните нему. Јас не го бранам, затоа што не ме интересира, капиши? Ниту ми е роднина, ниту придонел нешто за мојов живот. НО! Кога гледаме за тие што крадат, да го погледнеме сите не?! А не само едната страна. Сега сфати што сакав да кажам? Мислам дека јасно се изразувам и секој може да ме сфати.
    Ашлинг, јаснои јас тоа сакав да го кажам. Во едно мислење и напишав, се надевам дека и другите ќе одат апсаана, а исто така се надевам и дека нема да остане само на надевање :)

Ashling likes this.
  14. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Само Велија Рамковски знае каде ќе чека Нова Година :D

15. elygj

elygj Истакнат член

Добро,зашто секогаш кога некој е против ВМРО автоматски му се припишува дека е за СДСМ?
    Значи овие вмро-вците страшно ги затруле младите со нивните идеи,па сега тие размислуваат ограничено и не гледаат подалеку од она што го кажала партијата.
    Оф=топик е,ама мора да прокоментирам за ЛАтас.Вие тоа го сметате за професионално новинарство кое треба да е независно,објективно,непристрасно и под ничие влијание???
    Па тој и не се понаша како новинар,туку како портпарол на власта.РАбота на спикерот е да ја пренесе веста а не да ја коментира на свој начин и да ги искривува информациите.
    Тешко на новинарската професија ако Латас е пример :|

BoaVista likes this.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Значи јасно е дека Валерин јаде од вмро и мислам дека нејзините мислења не треба да доаѓаат во обзир на темава. Од човек што јаде од вмро не очекувајте објективност. Без навреда, само мое мислење.

BoaVista likes this.
  17. beached

beached Истакнат член

ова е објективност,срце уживај..неморат да учам шо е контрадикторност..имам жив пример - ТИ!

18. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

ако навистина Велија Рамковски, затајувал данок, време е да си плати како и тој така и неговите соработници. Иако знам дека сето ова е некако поттикнато од Груевски-како одмазда, а поддрзано од УЈП (управа за јавни приходи) , а како и најголемите мафијаШи на планетава пр. Алкапоне го униШтиле заради неплакањето на данок, неШто слиЧно како и Велија Рамковски, само во бизнис контекст

А ако тргнеме од кој не платил данок, примил мито, афери или незнам уШте Што , треба половина Македонија в затвор да биде сместена, вклуЧувајки тука и политиЧари, бизнисмени и се останато, па во тој слуЧај Груевски не треба да гради спортски сали туку затвори, оти нема место за сите, ама има еден проблем кој да ги открие сите неправилности а да не биде дознаен, и јавно разоткриен.... е тоа е веке проблем.

19. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Ццц :tmi: Значи кога и да се има тема политика објективност до сега не видов ( искучок од неколку )...мора да се фатите ако не си ВМРО...СДСМ си :^)
    Целта на темата е дека Велија правел криминал и пред тоа ама не бил уапсен затоа што бил подржувач на Грујо и го фалел, чепел на тв ( медиумска подршка е најбитна за т.н. јавни личности ) без медиум си ништо!! Значи додека Велија( и не само велија али конкретно овдека се зборува за него, да не бидам офф ако набројувам уште ) му одговараше на Грујо...немаше криминал...ама кога веќе не одговара има!! Ццц Груевски го немаше во политика...нов е...можеби го интересирало и све ама додека не стана премиер го немаше...и да бидеме реални поголема сиромаштија во Мк немало додека на власт не дојде т.н. нова партија т.е. стара ама нов раководител Грујо....па дај бе освестете се....не сте само вие...90 % народ е изигран од Грујо!! Бидете реални и објективни а не зборувајте на памет...и веќе кажано па само повторувате!! Се додека си добар со позиција, ќе те браниме...ама сврти им грб!! ХАУГ ХИТЛЕР!!!цццц :|

20. Valerin

Valerin Популарен член

Ти знаеш од кого јас јадам? ;) Хехе ај ок :D А твојата објективност се виде колкава е. Останува да проценат и останатите.
    Биди ми поздравена Офи :)

slobodka likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.