Уапсен Велија Рамковски!?!

Дискусија во 'Политика и настани' започната од BoaVista, 24 декември 2010.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Што се тиче мене
    СИТЕ!!!!! :lol:
    и Кока Кола, и Хедис,и Свед милк, и ружите, и лавовите! И се по список..... :D Долг список е тоа
    Абе ти 15 години имаш? :^) Што ќе ти е политика тебе бре? :lol:

2. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Пречи ли? :)

3. skoorpija

skoorpija Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    не сум компетентна да оценувам некои мислења секој си има право на свој став! али браво за мислеата на нелцхе оффспринг на лилит.... тие не се ПРИСТРАСНИ како некој (на пр Валерин) само ја приказуваат РЕАЛНОСТА на оваа мала мизерна бедна земја! Мозеби е надвор од темата ама според мое мислење ние народот сме глупи требада се здрузиме сплотиме и се у пм да отераме ама ние сме слозни како овци некои сме не дупат на секој мозен начин, ама ако ни е така ни треба! А од таквите како Валери сто гледат само право а не лево и десно не мозе да не биде!!!!

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Да

5. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Валерин гледај малку пореално на работите!
    Груевски нема потреба да ја плати полицијата, полицијата е под негова контрола :) Добро де под контрола на Јанкуловска, а оваа под контрола на Груевски и така одат тие работи :)
    Факт е дека станавме полициска држава, држава без демократија, држава во која не се почитуваат никакви права и слободи.
    А за ова болдираното, незнам што да кажам. Пази крадел Груевски, ама не колку Бранко. Со ова се тешат сите вмровци. Крадел, па ако крадел нека го затворат или пак тој може да краде а другите не. Е до таму ни дојде државата. И кој апсурд го имаме сега. Валерин јавно си призна дека и премиерот крадел, ама за него не важат истите закони како за Велија или?
    Дај ставете ме мене премиер, јас ќе крадам помалку и од Груевски :D Мислам логиката ти е боли глава :puke:

6. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Леле луѓе врти сучи исти постови се повторуваат како што беше во претходната тема а1 под опсада.
    Џабе се контрате.
    Без лутиш ама ...
    Дали нешто ке смените ?
    Дали нешто ке подобрите?
    Не !
    Само си стварате нервоза непотребна.
    Кој и да е претседател премиер и слично ... сеедно е.
    Секогаш ке крадат.
    Секогаш ке има луѓе кои ке немаат што да јадат.
    Секогаш ке има луѓе без работа.

Секогаш ке има врмовци,сдсмовци, и слични на нив ....

Ајде смирете се. Недела е денес. Опуштете се.

И најдобронамерен е постов немојте да ме затепате :D

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    Проблемот испадна на крај дека е само до мене зошто кажав дека сум политички определена (која беше моја грешка на почетокот уште). Реалноста им ја плеснав во лице која најверојатно не им годеше. Најдобро ќе беше да молчам а бодам како што во случајов направија поголемиот број корисници.
    И всушност која сум јас некому да ја кажувам реалноста за буквално да го сфати секој мој збор? Сега ајде ќе играме 10000 против 1. Не е фер, ама сепак си сфатив што е работата :lol:
    Ок доста ми беше за денес да исправувам криви дрини! Сите се фаќаат за моите мислења како слеп за стап. Еве и за ова крај нека е.
    Бидете поздравени драги неопределенки :D

8. NelChe

NelChe Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    277
    Биди поздравена и ти драга Валерин и фала ти што ни ја испрезентира "реалноста", изгледа ние 10000 сме живееле во илузија. Фала Богу што те имаме тебе една да ни ги отвориш очите.

На BoaVista и julie77 им се допаѓа ова.
  9. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074

10. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    571
    ама и толку полицијата да ја плаќа НЕ! Тука нешто смрди :^)[/quote]
    :D
    valerin,мило,ами груевски ако не ја плака полицијата,кој ја плака јас да не ја плакам? :D
    полицијата се плака од буџетот,а буџетот го одредува и раководи владата а во владата е вмро и груевски на чело.значи груевски ја плака полицијата :D во нашава држава моментално груевски ја има апсолутната власт.тој и кажува на министерката јанкуловска шо и како да прави,и таа поставува и разрешува инспектори и началници според заслугата спрема партијата шо ја имаат.ако си послушен спрема партија ке добиеш функција,ако не си ке бидеш обичен полицаец..кој обичен полицаец мора да следи наредби од повисоките чинови.значи не се криви оние полицајци шо се буткаат со народот на протести,или оние пред а1 шо незнаеа шо праат таму,туку оние шо ги издале наредбите а тоа се јанкуловска и груевски.
    во некоја понормална држава полицијата и служи на народот ама кај нас за жал повеке и служи на власта отколку на народот.
    и уште нешто валерин,ако си против вмро не значи дека мора да си сдмс,во нашава македонија не се сите сдсм и вмро,има и такви шо не се подржувачи на ниедна партија,и јас сум мегу нив.неможе некој мене да ми наметна дека морам да бидам за едните или за другите.зошто да бидам за било кого од нив,кога и двете партии направија катастрофални грешки?да имавме некои посолидни водачи,одамна ке бевме у европаа не една бугарија шо не можеше за малиот прст да ни се фати,сега да е далеку пред нас.ама на жалост нашиве се неспособни,само гледаат да си наполнат џебовите,а на народот му продаваат лажен патриотизам.зошто да гласам за некој од нив,со помош на мојот глас да дојде на власт?не гласам,или ако гласам ке гласам за некоја трета опцијаа,за вмро или сдсм сигурно не.
    и како шо кажа некој погоре,очигледно е дека само се контраш на темава,мислењата ти се повеке атак врз оффспринг,а немаат баш содржајност и поткрепеност.
    p.s.леле луге одпосле прочитав и се свалав од смеа,сериозно обвинување било да се каже дека груевски ја плакал полицијата :D смешно е да се води дискусија со некој шо може да пише ваква зелена работа..јас отидов.. :hai:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.578
    Tи се молам.
    СДСМ ко беа на власт нешо подобро беше?
    СДСМ, да, да тие шо ни ја продадоја струјата на ЕВН?
    Мислам дај не трескај глупости без потреба.

Македониците од 91ва година не виделе аир од која било власт, иако се менуваа паралелно те едни, те други.
    А, знаеш што е најтрагично? Што кај нас постои двопартиски систем, маскиран во повеќепартиски, а тие останатите партии ако не стапат во коалиција со ВМРО или СДСМ пропаѓаат.
    Како можете Грујо да го обвинувате за сиромаштијата во Македонија?
    Која е таа пропаст кон која те одвел тебе конкретно?
    Мене ми е јасно све,ама неможам да ве сфатам како може еден политичар или еве една политичка партија да ја срамни цела Македонија?

Дајте бе луѓе, големи сте, размислувајте малку подлабоко уствари пологички.

Грујо го продолжува она што му останало во аманет од претходните премиери-да кради.
    Смешни ви се муабетиве "Грујо ме стави на питачки стап"
    Што те стави Грујо? Јасно е дека ако немаш партиска книшка од владеачката партија, работа наоѓаш само ако си имаш к'смет.

Грујо го поистоветуваш со Хитлер?
    Ти знаеш кој бил Хитлер?
    Знаеш за што се залагал Хитлер?
    Да ми речеше Сталин би имало логика, ама Хитлер?
    Ако Грујо беше Хитлер.. досега ни Албанец ни Ром ќе се видеше во Македонија, а не да им се дава секакво можно право, па уште да одам во МАКЕДОНСКИ ГРАД и во продавница некој да ми речи "повелете" на Албански?

На TennisBabe, Valerin, kate-the-great и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Jac знам кој бил Хитлер, не мора да ми држиш часови по историја! И не го споредив во знаеш која смисла.... Го споредив како диктатор! и да ХИТЛЕР е СПРЕМА СВОЈОТ НАРОД ПРЕД СЕ! (метафорично кажано) И СВРТИ ЕДНА СТРАНА ПОГОРЕ, И ЗА РУЖИЧКИТЕ ИМАМ КАЖАНО ЛОШО!
    Секој има ПРАВО НА СВОЕ МИСЛЕЊЕ, ДЕМОКРАТСКА ДРЖАВА СМЕ ИЛИ ШТО?
    Каде јас кажав ДЕКА СДСМ не не крадат?!?!? :^) Но, мене БАШ МЕ БОЛИ ЗА СДСМ, не се сега тие на власт( Да беа тие на власт, по нив ќе плукав сега) Грујо е на власт! Каде е сето тоа ТОЈ ШТО ВЕТУВАШЕ? освен ЛАВОВИ јас друго не гледам....Така да те молам, прво прочитај ги сите мои мислења, после суди!
    и да ТИЕ СО ПАРТИСКА КНИШКА ИМААТ РАБОТА!
    што?
    Сител ПРОДАДЕНА
    ПОЛИЦИЈАТА ПРОДАДЕНА
    ЗДРАВСТВОТО ПРОДАДЕНО
    !!! Ајде ви се молам... Не ми солете памет! Не дека јас ги сакам Сдсм или Бране... Па тие ги множам СО 0 БРЕ! Ама како што кажав Грујо е сега на власт!
    Еве од јануари ќе поскапи храната, ќе поскапи струја... А Грујо нек си гради лавови, тигри, АКО САКА И МАЈМИНИ И ЖИРАФИ И СЛОНОВИ

13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Господееее, уште немаат право на глас а се трескаат и очи вадат за некоја си партија, мислам дај олабавете, коа ќе може нешо да смените т.е. кога ќе може да гласате дојдете на форумов во темите политика и тогаш ќе дискутираме важи?
    А сеа чао приајтно!

п.с. на 15 години незнаев што значи вмро а што сдсм ;) не си играв избори со барбиките ;)

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.720
    Допаѓања:
    162.440
    Па мора да знае,зошто од таа плата нејзините ќе и купат барбики,а башка што лепат и плакати као дополнителна поддршка.

Ја замолувам форумџиката да објасни како продажбата на ЕВН се афектираше врз нашата држава?!Чисто за да потврди дека знае што зборува,а не е тоа што слушнала од постарите и ги тера пензионерскиве муабети слушнати на вести.Да објасни така пластично.Не негирам,ниту оспорувам ништо.

А ти знаеш кој бил Менгеле?!
    Нема везе,нелогички муабети истрга,срам ми е да читам.
    Него објаснете ми го циркузот со коалицијата на ВМРО со партијата н Ѕинго?! :D :D :D Хахахахаха...кикс на векот!Па ова бре да го има во некоја историја еден ден ќе ги збуни децата како е тоа возможно!!!

15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Со Менгеле ќе ни се дуплира младинава, е тек тогаш па ќе се нема пари за ништо :lol: :rofl:
    :$ На офф****

16. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.277
    А зошто бе никој не се фати да го кртикува мислењето на ludoto или ви одговара? Не доби таа ниту една контра реплика а какви незасновани работи напиша за ВМРО! ЗОШТО НЕА НИКОЈ НЕ И СЕ СПРОТИСТАВИ!? туку само мене која бев искрена и тоа незнаете да го цените!?

И ПАК И ПАК И ПАК ГОООООЛЕМ ДЕЛ ОД ВАС ИГРАТЕ ПОЛИТИЧКИ НЕОПРЕДЕЛЕНИ! АЛО ЛУЃЕ НЕ ВИ ЗАСТАНАВ СО КАЛАШНИКОВ! САМО ГО КАЖАВ МОЕТО МИСЛЕЊЕ! КОЛКУ БЕДНО значи не ми се верува!
    Е од ова и децата ќе заклучат за што точно станува збор! Како јас за ВМРО да застанав мафија да бранам боже господе!
    Секоја чест на Аshling за напишаново! Истото и јас го пишував цело време а вие оспорувате!
    Одете оладете малку бе!

(Не се однесува на сите секако) Си знаат кои се! Незнам по што се цели вашата омраза и напаѓањето ама ако, и вас не ви е лесно :)

Политичка неопределеност...:D Само нека читаат! Не треба ништо повеќе... :^) :emo:

17. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.578
    Грујо инвестира, за разлика од Бранета шо само не продаде.
    Сакате европска Македонија, не сакате промени.
    Ах бе Македонче.

Не ми е во план да ти држам часови по историја, но Сталин што бил бре девојче?
    Затоа ти реков, ајде Сталин да ми го поистоветеше со Грујо,ами Хитлер?
    Споредба за мерак.

Трето, некаде ти реков дека немаш право на мислење?
    Јас за разлика од НЕКОИ77 почитувам туѓо мислење и дискутирам се додека ми се остава простор за тоа.

Храната не е државна.
    Струјата не е државна.
    За струјата конкретно плукај по Бране, ти образложив зошто.

* не сум портокалова и онака најнеомилена боја ми е. :)

18. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Jас доооообббииииввв Oгромна контрареплика помешана со истербувања на народи итн ;)
    и на крај краева Jас не знам ти што коменитраш тука кога немаш ни право на гласање!!!

струјата и храната не се државни- ама народот ги купува

A пари нема.... ;)
    Xитлер нели бил диктатор? Jас реков врз каква основа го споредив со него! Oстај ти сега на страна убивање, истребување на народи!

Hи јас :lol: нити портокалова нити сина :lol: Cамо се нервирам што пари нема за живот :(

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.720
    Допаѓања:
    162.440
    Што да ценам искреност,кога не ти чини и си еден дел од оние малишани кои растат за да еден ден структурно ни ја уништа државата?!
    Што да те ценам кога дома не те учат да бидеш реална и да имаш сопствен став?!
    Кој е тој обичен граѓанин што треба да се цени,а е партиски определен со цел да оствари лично свој интерес не водејќи сметка за остантите?!
    Мала си и се најде затекната затоа што многу работи не знаеш,многу работи не си во состојба самата да ги процениш за да можеш аргументирано да дискутираш на вакви теми.Жал ми е за децата чии родители мавтаа вмровско знаме на свадби,место државното.Гледај си го детството уште некоја година,поарно ќе ти биде и не се мешај у штипки.

Инаку,за струјата (хахаха) никаде не видов објаснување,најверојатно зошто не го знаеш,туку затоа што така си слушнала.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.578
    ludoto19
    Ај пошо не ми дефинираа други што значи зборот ФОРУМ, сакам ти да ми го дефинираш ако можеш.
    Имам право на гласање не се секирај, само чекам избори.

Пари има, само треба да ги заработиш.
    Преку леб-погача не бидува.
    Млада си, почни уште сега.

Lilit
    Живееш во Македонија.
    Доволна причина зошто да бидеш партиски определена.
    Да, јас не сум и мразам партиска определба, ама наскоро кога ќе треба да работам, нема да кукам по форуми дека не е праведно, туку ќе се снаоѓам како што знам и умеам.

Инаку за струјата (хахахахаха)
    Бранко не продаде на ЕВН буквално.
    И знаеш што следеше?
    Масовно исклучување на струјата,ако го немаш подмирено долгот од претходниот месец.

*и тебе би ти рекла не биди толку сигурна во твоето знаење и туѓото незнаење ;)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.