Пошто мрза ми е да пишам ќе ти кажам вака: БРАНКО НЕ ПОСЕА ОМРАЗА И НЕ ГО ПОДЕЛИ НАРОДОТ ОЧИ ДА СИ ВАДИМЕ ЕДЕН СО ДРУГ! ЈАСНО? ОВЧАРОТ ВАШ НИ Е*А МАМАТА НА СИТЕ ЌЕ ПОЧНИМЕ ЕДЕН ДЕН ДА СЕ ТЕПАМЕ ПО УЛИЦИ ЕДЕН СО ЕДЕН......ТОЛКУ. А БРАНКО....БРАНКО СЕ НАФАТИ ДА ПРАВИ ВЛАДА И ДРЖАВА КОГА МОЖЕБИ ТИ НЕ БЕШЕ РОДЕНА И КОГА КАКО ШТО СЕ ЦЕПЕШЕ ЈУГОСЛАВИЈА СЕГДЕ ВОЈНА ИЗБИВАШЕ...САМО МАКЕДОНИЈА СЕ ОДДЕЛИ МИРНО И ЗА ТОА КИРО ГЛИГОРОВ И БРАНКО СЕ ЗАСЛУЖНИ. ДРЖАВА ВО НАЈТЕШКИ ВРЕМИЊА ЗЕДЕ ДА ПРАИ КОГА ЦЕЛ БАЛКАН ВО КРВ СЕ КАПЕШЕ. Си ума грешки чоекот никој не вика не...ама барем не беше исфрустриран и искомплексиран како овој. За 1 година ке си се пцуете сами за кого сте гласале да ми веруваш.[/quote] Дали ти зборуваш за истиот Бранко? Оној кој не го беше гајле колку е застапена невработеноста или дали градовите личат на нешто.Па не знам кој ја сее омразата ако не Бранко.Поисфустриран човек во животот немам видено.Направи се за да се распишат предвремени избори па потоа кога се распишаа не сакаше те нешто не му било по кеиф а сега кога изгубија наместо да си ја прифатат загубата тие и понатаму монтираат приказки со објективната А1 телевизија демек Грујо им е крив што ги затвара криминалците како Љубе и Велија.А да не заборавиме дека Бранче практички го продаде нашето старо знаме и сега слушам на А1 дека не било в ред што се гради споменик на Алекандар Макдонски демек тоа било провокација за Грција.Па што ме гајле мене бе за Грција Александар Македонски е наш е толку од патриотизмот на Сдсмовците.Се извинувам за оф топикот ама морав да одговорам на ова.
Кажи вака кој бил од премиериве поарен ? Или од локалниве тогашни премиери ? Албанија едвај се свестуваше ... Грциве тогаш почнаа да ја копаат дупката во која се , Србиве милошевиќ бугарите тепаа премиери бидејќу буквално немаа што да јадат. Со опроштење мал не е арен да , грешки има да , криминал да . Ама кој премиер не ни е таков? Ако го споредам со Груевски делува ко мамино синче
Би сакала да ги прашам оние кои се под 20 годишна возраст а толку го мразат Бранко а го сакаат Грујо да ми опишат што они ЛИЧНО осетиле негативно од едниот а што позтивно од другиот. Убаво кажа Дивине во тоа време И јас лично осетив што значи да се преживува со една плата, и јас знам како е родител да ти е на принуден одмор, и јас осетив и криза и све, и тоа заради таа приватизација и сега што?? Да земам да плукам да навредувам?? Најискрено не ми е гајле дали БЦ градел споменици, дали отварал игралишта, дали ставал лопати, туку сум му благодарна што не спаси од војна, од најстрашното, па и нека биде цената знаме и име и све остало. А сега?? Сега гледам само карање, само поделби на патриоти и предавниц и само удирање по народот и по џеб и по све. Ете затоа не сум за сегашната власт. И нагласувам немам ништо лично против НХ. Не го познавам. Истото ова што го прави да го правеше и БЦ и него немаше да го сакам.
И Љубе како Велија ќе си скапе во притвор.Само им го продлжуваат притворот....Мислам дека ако имаа доволно докази до сега требаше да ги осудат, но очигледно е дека немаат и цело време го одложуваат судењето божем ќе паднат потребните докази од небото
Се стиши работава околу Љубе...Го стрпаа во затвор, без никакво покренато обвинение и доказ дека е крив и сеа си ќутат, а тој нека скапува таму...
Епа ајде да видиме до кај сме дошле со Б.Ц. Албанија се гради се развива, Србија доживеа бомбардирање и пак се понапредни од нас, Бугарија во 2007 влезе во ЕУ, каде бевме ние пример 2007? Не драга во време на Б.Ц немаше поделби на патриоти и предавници, карање меѓу народот (политичка поделеност на народот имало отсекогаш) имаше кавги и раздор во фамилиите поради таа приватизација изведена на негов начин-криминалски,(и мн. други работи не би сега за тоа) а тоа што се одделивме мирно без војни и пак тупевме во место додека другите напредуваа... И да не бидам офтопик пошто темата е Љубе, што да кажам а да не заплачам...Опасен овој грујо се живо и диво апси нагласувам НЕВИНИ луѓе страдаат и се трпаат во притвор...Си може нели, нема суд над него-така лесно оди тоа како играчка-кого сакаш затвараш, без докази без ништо, не постои ни Стразбург ни ништо...
Ова беше очекувано. Се знаеше на каде оди овој процес. Ех Љубе, Љубе од Хаг се спаси, ама од овие нашите крвопијци нема лесно да се извлечеш. Тешко ти се пише. Што мајка те караше да зборуваш против Грујо и фамилијата? Зар не виде што го снајде Велија, кој со својот медиум го правеше истото како и ти? Не знам веќе по кој пат кажувам колку сум изреволтирана од ова партизирано судство. Си играат со животите на луѓето. Ни ја уништија Македонија. Ова веќе не личи ни на држава. Дива лига е. Кој што сака тоа си прави, без око да му трепне. Само не гледам каде ни е крајот.
јоооој... Ах Љубе Љубе што судбина ќе имаше.. Од Хаг се спаси, невин излезе, нашите го осудија. Срамота!!!! Кој го тераше да се закача.. Многу ми е жал..
не следам многу ама скоро сум сигурна дека на апелација ќе ја поништат одлуката ова е далеку од конечна пресуда, а искрено сметам дека љубе сам си ја ископа дупката за жал.
Не знам колку можат да се надеваат на Апелационен, најавија директна жалба до Стразбур, најмногу што би се направило кај нас е да се намали казната за некоја година. Едно е сигурно може ние да си дискутираме и за тоа каков ни е правниот систем, еднаквоста пред институциите, казнената политика или слободата на говор и избор која ја имаме, но факт е дека граѓаните нема да ја заборават рапидноста со која се реши овој случај тежок 100.000 евра наспрема завлекувањето со случајот 750.000 евра во шише. Кај нас тежината на кривичните дела се мери со интензитет на политичката различност а пресудата е во зависност од (не)моќта на (не)истомисленикот.
Блазе си ти што уште веруваш во правда и дека ќе дојде ваков ден Знам убиец (осуден како таков) кој лежеше пократко во затвор. Денес повеќе се цени партиската книшка од човечки живот. Раздели па владеј. Стара тактика. А и ние додека сме глупи и си ќутиме, ќе не газат
Ми се чини дека сам си го бараше,од каде го извлекоа од Хаг,место да си седи мирен дома со жена му децата он плукаше по нив на изборите па се очекуваше ова. За жал така стана кај нас диктатура како на Хитлер и поубаво да си ќутиш и траеш него да си нае*еш. Искрено ми падна жал иако не пратам многу политики,ова беше голема местенка,не дека не крадел ,ама што да кажеме за овие повисоките-ќе им дојде ли крајот????
Значи треба да си седиш дома и да велип на се и сешто "yes sir", инаку сам си го бараш. Несмееш да не се согласуваш зашто тогаш што и да добиеш заслужено е, зашто нели сам си го бараш... Абе ајде
Сите викате изреволтирани сте биле од сегашнава влада , Груевски бил Хитлер , имало диктатура и незнам уште што . Алоо луѓее ! Како можете да ги браните Љубе и Велија кога цела Македонија уште пред да биде уапсен Велија знаеше дека тој е криминалец . Тоа беше јавна тајна . Единствено оваа влада собра храброст да му се спротистави и да го смести каде што заслужува. затоа нема демократија ? Од кога демократија е криминалците да се шетаат слободни и да перат пари преку свои медиуми . А за Љубе , и тој си го доби заслуженото , искрено порано имав мн позитвно мислење за него но откако го предаде Јохан потполно го сменив своете мислење , оваа влада го извади од ХАГ а тој со што им возврати ? Потполно си го заслужува местото каде што е моментално . Предавник !