Остај аман,треба сите да се барбики да не речам"ПИ*КИ" без сало,целолит,треба да се со силикони ,стално лакирани ....итн
Не мора да се здебелиш. Биди си ти фит. Ама и да се здебелиш е ок. Всушност и да не се здебелиш по пораѓај телото не е исто. Ретко некоја да има рамен стомак по пораѓај. Треба време да се врати. Плус и мускулите се попуштени, па на прво јадење пак ке си како 6ти месец. Ова важи за слаби. Се топ ама мешето го има. Членката за себе кажа дека си се сака со 130. Не знам колку е висока ама јас со околу 100-105 на моја висина не сум како Ивона Јо, ни приближно. Таа имала 150+ гарантирам.
Темава отиде неповрат, јас сум метар и желба за растење, имав 70 кила буцко, набиена како рамбо и ми се пуштаа некои, не беа многу ама не ни беа малку, фатив дечко ослабев , стигнав на 42 и ме дупна од варање. сега сум со 5 кила плус не му е гајле каква сум, за него сум една во светов...Значи не треба да си набиваме комплекси..бтв кај мене и 2 кила се познаваат
Да,има многу мажи кои напуштаат дебели жени за послаби или не се интимни со нив зошто не им се привлечни.Исто важи и обратно, не им се привлечни мажи со 120+ и кому мевот му оди 2 метра пред него. така едноставно ни функционира мозокот и хормоните. Имав зет ја остави братучетка ми после 20 год.брак за друга жена. другата жена му беше колешка дотерана и згодна,братучетка ми, дебела нит средена нит стокмена,фураше природност, откако ја остави почна да слабее,да оди во теретана и да се средува,и на 52 год.најде дечко/партнер. Сега сосема поинаку изгледа,разводот ја живна.
Веројатно братучедка ти има многу истрпено од него штом живнала после разводот. Не било до неа и добро што сега си е со партнер кој и прилега.
Мојов пример..две недели да фура по кафани со друштво , да јаде и пие одма качува килажа и одма му се познава . Кога го гледам така одма му кажувам дека мора да сече и да напраи контрол ,зашто ако се отпуштиш тешко е враќањето назад. А и искрено не ми е фино да го гледам така со стомаци и спојлери
Па не знам внатре што им се случувало. Иако може нејзината запуштеност со изгледот можеби бил резултат на лош брак.
Мој пример, дечко ми поради животни трауми има холестерол и на почеток го потсетував, а сега сам си има режим и се придржува.. тоа е веќе здравствено, значи поправен од холестерол ама мене секако си ми е убав..
Стравот дека нема да си му привлечна ако си здебелена, или стомакот ако ти е лош, или дека сте оддалечени затоа што немате секс, се идеи кои не доаѓаат сами од себе. Капак па и згодната колешка си превзела акција...
Луѓе што ви е вам, посебно жените ај сакајте си се какви што сте. Еве јас сум сучка, си имам и висина ама не се дебелеам цел живот сум ваква, кога ми речат јадеш ли нешто ми иде шамар некој да му мавнам. Ако јадам, јадам, моја работа некој недај Боже има здравствен проблем. Дебели, слаби секој нека си се сака каков е. Еве јас и маж ми сме тотална спротивност, отсекогаш си имаше стомак ама не како сега, внимава на исхрана ама не вежба, а работи по 15 часа на компјутер. Искрено сум имала можност да бидам со,, згодни"или како и да ги нарекувате, ама мене маж ми ми е најпривлечен , и после 15 години заедно. Искрено јас никогаш и не сум загледувала такви скубани и мазни мачкани со шербет како од каталог мене не ми се по вкус Вие прво сакајте се какви сте, а не за некој друг или за маж дали ќе ве остави.
Мене либе превише ме имаше навредено кога ми рече "не мора да слабееш, те сакам ваква". Иако на прв поглед изгледа ко убави зборови, да не ме поддржи во одредена цел, да ме гледа во таква состојба и само да ме опсипува со убави зборови ми е навреда. Дали ќе се сакам или не, океј мое си е, ама повеќе љубов ќе осетам ако ме поддржи ако сакам да ослабам. Да ми рече ајде денес на Водно, ајде у сабота ќе трчаме, ајде после друго... Од "убава си" не добивам самодоверба. И да е искрено тоа кажано, може само уште толку да ме повреди. Едноставно ценам поддршка во замислена цел, не опсипување со беспотребни комплименти, макар и најискрени биле.
О, да. И тоа како ги има. Еден ми изјави дека никогаш немал толку секс (со други), како кога жена му била бремена. Не е здрава дебелината. То си е факт. Ама нема потреба животот да ти запри, додека не ослабиш.
Не им е срам тоа да го зборат? И тоа на друга жена? Побогу они се поправиле пошто носат НИВНО дете Сакаш дете? Епа ќе ме сакаш и дебела, и со стрии, и со испукани вени, и нерасположена. Не сите остануваат тенки и стегнати. Телото си трпи промени ебате
Какви размислувања читам и уште повеќе ми се гади и сите се со тешки психички слики (од аспект на моралност и чест).