1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Убаво ми е што сум дебела...

Дискусија во 'Психологија' започната од Offspring, 16 октомври 2010.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.575
    Допаѓања:
    40.003
    Можеш да се сакаш себе си во било која килажа. Тоа е искрено убавината на животот.
    Пак ќе се земам себе за пример, бев многу посреќна тогаш.
    Да, ми влијаеа до некаде мислењата на други луѓе ама јас си бев убава, се осеќав убаво во своја кожа. Сега ми е криво за моментите кога имав ниска самодоверба, само затоа што некоја си таму мисли дека треба да губам килца. Глупа бев. Кога ослабнав ( не ради желба, туку ковид и постпородилна депр.) Не се сакав таква, работев на тоа да се поправам.
    Зароа јас спаѓам во тие од насловот, само што сега со вакво здравје, нема да биде исто.

На Purelove92 и GirlLove им се допаѓа ова.
  2. Zvezda5

Zvezda5 Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2023
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    19
    Бев 59 кг а за мојата висина 67 е идеално, бев физички активна, бев слаба, не знаев за болест..
    Од како престанав да бидам физички активна, дојдов до 80кг, проблеми со црева, хормони, замастен црн дроб, кожа катастрофа, како да ми биде убаво што сум дебела? Не, не е убаво и сите што викаат дека е убаво, не е, болест е, може само да се тешиме дека е убаво да е човек дебел, дебелината е болест, не верувам дека на некој му е убаво да е болен. Поздрав

На Gentlewoman!, Curious cat и hermosa им се допаѓа ова.
  3. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    3.399
    Па почни си во теретана ем психа подобра ем ќе си ослабиш и најбитно ќе се засакаш, јас сум варирала со кг некогаш па подебела поќе сум се сакала, послаба сум се мразела хаха ама тоа е до мене. Сега редовен тренинг и кг си се таман ама тоа со љубовта кон себе.. Step by step

На Zvezda5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    3.987
    Допаѓања:
    21.534
    Точно така, се е до физичката активност и контролата за јадење.
    Дома седејќи кг не се намалуваат.
    Работата ми е на нога, и за само 2-3 месеци, без диета(значи никаков посебен начин на исхрана, што ми стигне јадам, некад и не јадам) од 64 кг на 59. Значи само што пешачам повеќе чекори дневно од предходно.
    Не викам дека бев дебела, но по природа имам таква конструкција со меше и бутки(сите во фамилија жени сме такви) ама ете стомак намален, кг намалени, облека широка.
    Џабе се диети ако не си физички активен, џабе си физички активен ако кркаш хамбургери секој ден.
    Ова не го пишувам за никој лично, туку општо си кажувам.
    Дали се сакав и со 64.. Да...
    Не паѓам во депресии ради нешто кое сама не сакам да го сменам.
    Е сеа пак ќе останам дома за скоро(за жал кај мене ваквата физичка активност не е возможна ради проблеми со кичма) па ќе морам да барам алтернатива да не качам килограми пак.
    Висока сум 159.

5. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.353
    Допаѓања:
    11.798
    Со години бев многу слаба, во школо ме викаа даска, сучка итн.. Моментално имам 61 кг, и мислам дека многу убаво ми стои оваа килажа, си се сакав и со 47 кг, ама сега со 61 сум си онака ептен сама на себе таман.. А и никој не ми верува дека имам 61 кг, сите мислат дека сум многу слаба уште и тоа ми годи, а и не сум висока, 172 сум.. Како човек што цел живот бил со околу 45кг, зборувам од тинејџер па до кај 22 години, мислам дека сега ова ми е супер..

6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    3.987
    Допаѓања:
    21.534
    Како бе не си високљ 172??
    Добро може не си висока, ама си таман.
    Ја сирото со 159 шо да кажам...
    @mariz ќе ја спомнам, шлог ме мавна коа прв пат ја видов во живо и сфатив уствари колку сум ниско за греота :D:D:D
    Сори @mariz што те умешав.:D:D

На нина122 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.353
    Допаѓања:
    11.798
    И јас мислам дека сум си таман, само роднините знаат да ми кажат дека сум угоена и збуцкана, 54 имав лани ова време, сега имам 61, не е дека одма сум качила 15 кг..

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.847
    Допаѓања:
    35.545
    A јас што да кажам со 155см. :?: Не сум дебела, ниту слаба. Златна средина. Имам малку бутки :lol:

Дефинитивно... Освен диета, треба и физичка активност. Кој си сака диета. Јас сум против. Доволно е да се исфрли од употреба тоа што дебелее. Или да се консумира што поретко.

На нина122 и Цвет88 им се допаѓа ова.
  9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    3.987
    Допаѓања:
    21.534
    Ела ќе си се гушкаме аххаха...
    Се шалам... Не патам од тоа што сум ниска.

За другото се согласувам.

На нина122, mariz и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.847
    Допаѓања:
    35.545
    Фаќај авионот. :D

Матичниот во Мк ми рече - се што содржи шеќери да се избегнува. Исто така и бели печива, грицки и мрсна храна. И после 20 часот да не се вечера. Може само овошје или салата. Можеби треба некое кило да симнам, ама ќе размислам. :lol:

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    3.987
    Допаѓања:
    21.534
    Ма ако ми се јаде јадам....
    Ок признавам, по благото не сум...(facepalm):D:D:D

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.097
    Допаѓања:
    75.912
    Не си ти ниска, јас сум висока :rofl:
    @нина122 на 172, одлична тежина е 62кг. Минус 10, односно 110 од висината е таман. Јас со 180цм и 64, бев скакулче, страшно слаба и нема кој не ме праша, што сум толку слаба, што ми е... 70 ми биле секогаш идеални.

На нина122 и Цвет88 им се допаѓа ова.
  13. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    3.987
    Допаѓања:
    21.534
    Ме утеши... Хахахаа
    Добро не се малце 21 цм реално :D

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.