Мене пак не ми е јасно што е толку мишн импасибл да се убие Осама... Па и тој е човек, или пак можеби е бессмртен Многу ме нервираат теории на заговор за се и сешто како да е ккојзнае која невозможна работа да се убе човек. Едино што ми е веројатно е дека е мртов од поодамна ама сега известуваат за тоа. Инаку се согласувам со Највокер.
Мислиш дека до толку се бездушни? Jас и покрај сите теории што ги имам читано, одбивам да верувам во вакво нешто. Изгубија многу луѓе, невини жртви, али ај да речеме дека тоа не им е битно. Ама и после 11/9 економијата нивна беше катастрофа. Акциите на берзите падна во секунда, вредноста на доларот падна, сите во паника, банките во криза, камати покачени.....и до ден денес неможат да ја оправат економијата од овие последици. После 10 години. Сепак е нож со две острици, од една страна може е нафтата ама како последица на тоа има уште пострашни работи. Криза. Затоа и не верувам дека вака си задале сами на себе толку голем удар А и јасно е дека нив не им треба некоја причина за да го прават тоа што го наумиле. Ко со Гадафи сеа. Си тераат они според план, алиби кој им бара. Ваква причина со огромни штети мислам дека не им треба
Sigh. Девојче се гледа дека не си читала . Само набрзинка си прошарала низ нечиј пост и си викаш не е могуче. Берзата и доларот паѓаа по 99 поради други причини, економијата им се еба пошто све им е на кредит а дужни се ко грчка со долг кој е 100 посто од гдп згора на се немаат свое производство а економијата ја цицаат големи корпорации. Да верувала или не корупцијата не е постои само на балканот и по некои вукојебини ниту е измислена во 90 тите од страна на нашите олигарси и Македонците. Постои одамна во сите општества и форми. Најдобар пример ти е случајот со јапонија и фукушима каде прикривале дека имало и пред тоа дефекти и се знаело дека некој ден ги лупне цунами арно ама пусти профити биле во прашање затоа сега гледам еден куп јапанци на „ принуден одмор“ кои ми се шетаат по Охрид. Ме мрзи детали да пишувам.Освен ако не сакаш да ме мачиш. Едноставно да им биде на членовите Америка= fucking evil empire Obama=Darth Vader Се што ќе речат лажат : Video or it didn't happen
Гледам дека темава тргнала во правец на теории на големи заговори и сл. блаблаботини - нема потреба од труење мозочиња со параноични елементи и не стравувајте од Трета светска војна, бидејќи кој будала би ги активирал нуклеарките свесен дека ќе му бидат испратени контра нуклеарки од др.страна - одговор - апсолутно никој бидејќи отиде планетава по ѓаволите, а и да остане некаква си жива материја ќе ја дотепа контаминација. Џабе Томахавк ракети што сами ја бараат целта, џабе Апачи хелихоптери кои радар не ги регистрира, џабе цела стелт машинерија па и оружја кои се надополнуваат со природни материјали без потреба од носење муниција и што ти уште не (ич не се виде кој е фрик на тема за оружје и наоружување, ), не се тие наменети за меѓународен воен судир, туку за сиромашни држави врз кои САД демонстрира сила континуирано од Втора светска војна досега, а воедно така создава пазар за истите на глобално ниво. Јас на тема меѓународен судир повеќе стравувам дали ќе не истреби некој моќен мутиран вирус создаден во некоја тајна лабораторија, бидејќи повеќе се работи подмолно т.е. ку‘вински во денешно време со биолошко или хемиско оружје,отколку дека ќе ме погоди нуклеарна бомба. И се согласувам со Дивајн дека економијата на САД беше заникаде и пред 11/9 задолженоста беше енормна, па нема зошто да не инсценираат еден терористички напад, ваквите сили гледаат на една дланка цивили како на минорна колатерална штета.
Точно дека не сум читала и затоа неможам да ти докажувам нешто за што појма неам т.е имам многу читано на оваа тема ама ептен оддамна и не се ни сеќавам што и како Инаку економијата им се еба тогаш од нападите, а од кретидите ги докрајчи години подоцна Нема да те мачам за детали, пошо ионака не сум нешто ептен заинтересирана за темава. Може е навино ама јас одбивам да верувам дека се толку бездушни и дека сами си нанеле такво зло, за пари. Мада ко што кажа ти, не е ништо чудно тоа, ги гајле властите за обичниот народ се додека тие си се богатат
немојте многу да верувате во ова, некој друг е убиен и фрлен во море, осама е во Америка на тајни сведочења, така што може во секој момент да се спаси, да избега, макар и цела армија да го чува, и да се одмазди, можеби ова ќе значи и почеток на трета светска војна зашто неговите следбеници сигурно ќе го одмаздат, ако воопшто е мртов!!!
немојте многу да верувате во ова, некој друг е убиен и фрлен во море, осама е во Америка на тајни сведочења, така што може во секој момент да се спаси, да избега, макар и цела армија да го чува, и да се одмазди, можеби ова ќе значи и почеток на трета светска војна зашто неговите следбеници сигурно ќе го одмаздат, ако воопшто е мртов!!!
Јас не велам дека Бин Ладен е убиен или дека не е убиен од страна на Американците, но сепак ке си кажам што си мислам Мислам дека нема смисла Обама да лаже за вакво големо нешто. Но како што често велам паричката има две страни. Обама секако си обезбеди уште еден мандат на изборите но едно е сигурно НЕ СМЕЕ ДА ЛАЖЕ. Се сеќавате ли на ситуацијата со Бил Клинтон и Моника Левински. Најпрвин Бил Клинтон јавно изјави дека не ја изневерувал Хилари Клинтон со Моника, но по некое време исто така јавно изјави дека ја изневерувал. Се сеќавате ли каква фрка имаше околу ова? Цитирам: "-Ако претседател лаже за толку мала работа, што ли да отчекуваме за поголеми работи." Пред лагата на Клинтон, му беше осигурана победата на изборите за следен мандат, но после ова ПА-ПА Клинтон. Можеби сега си мислите; Штоо оваа меша баби-жаби сега? Јас сакав да се надоврзам, претседател не смее да лаже. За ситницата на Клинтон се направи голема фрка, а не пак за Осама.. Незнам што да мислам, не дека слепо верувам на зборовите на Обама, но овој момент се спремаше 10 години. Можат да се измислат 300 верзии но вистината е само една, Бин Ладен е мртов а што ке се случи, како ке се случи, останува само да видиме.
Аман бе луѓе кои сме ние да погодуваме дали Осама е убиен или не, туку само тоа и ни останува да го правиме. Америка е една веле сила која досега има направено такви работи кои ја смениле историјата и текот на светот. Времето ќе покаже. Се е можно.
Цел свет не знае, ти знаеш дали е во Америка на тајно судење? Што се мешате каде не ви е место?! Сигурно вистината нема да излезе на виделина, како и за многу други работи претходно.
Ал Каеда и Осама Бин Ладен не постојат ! Чиста измислица на Американците за да оправдаат се што прават, они ги створија терористите за светот да се плаши. Веле сила, леле мајко, абе што да ти кажам. Инцидентот со Кулите Близначки на пример, јавна тајна дека Американците сами со го направија. Сеа им одговара терористите заради наводната смрт на Бин Ладен да ја нападнат Европа, да предизвикаат војна и Американците невино да се вовлечат во неа. Али како и да е, Америка јако ќе го наебе, исламот е јака религија, не се предава толку лесно. И цврсто стојам на страна на терористите, нека ја срушат Америка до пепел, имаат мој личен благослов.