Убиство во Скопје - избоден матурант во Ѓорче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Elennaa, 19 мај 2014.

1. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Јас во целава ситуација пред убиството и после убиството дојдов до еден заглучок гуѓето немаат ДОВЕРБА во правниот систем и полицијата. Еве ги моите аргументи:

1) Ако таткото имаше доверба во полицијата, дека ако пријават велосипедот ќе им биде вратен во најбрз можен рок или ете како што велат дека не го зел велосипедот, ќе го фателе крадецот за обид за кражба и соодветно ќе го назнеле. Очигледно таткото мислел дека ако го пријави обидот за кражба или кражбата на точакот(ете 2те верзии на приказната да ги гледме) дека нема да му се изнасмеат и да му речат дека имаат поголеми проблеми за решавање.

2) Граѓаните немаат доверба во правниот систем и сакајќи да вршат притисок за побрзо да се задоволи правдата излегле на протести.

И што ми е најинтересно истите луѓе на споменатите можни предвремени избори во септември повторно ќе останат верни и ќе гласаат за истите луѓе. Уште не научија дека во демократско и капиталистичко опстество пенкалото и вашето право на глас е најголемо оружје.

П.С. Што се однесува до однесувањето на полицијата при протести или седете дома, или очекувајте да бидете тепани, или наоружете се до заби ако албанците, јас верувам дека не постои албанска фамилија во која нема барем едно огнено оружје истото е и во САД, кога полицијата според дозволите за оружје во нивната база на податоци би знаела колкав процент од граѓаните поседуваат огнени оружја, верувам дека два пати би размислиле како да се однесуваат за време на протести. И да, не знаете да протестирате. Додека беа протестите во Ѓорче 90% од полицијата беше таму, подалеку од радиус од 1км од Ѓорче немаше ни еден полицаец,ама кој да го искористи тоа за мирен протест...Никој! Тоа е доказ колкава ни е колективната интелигенција.

И покрај горе неведените аргументи, сметам дека таткото многу неодговорно постапил, што тргнал по паметот на детето, сепак тој бил матурант,вжештена глава, сите го знаеме тој матурантски синдром мислат дека се многу големи и паметни и дека Господ за брада го фатиле, се до првата колоквиумска недела на факултет. Па таткото како зрел , возрасен човек требало да постапи по смирено, а не да испадни поголемо детиште од детето. Сепак постапката на таткото е до некаде оправдана со првиот аргумент горе.

На bubamara12345, daylight и oblace1 им се допаѓа ова.
  2. LoveIsAllAround

LoveIsAllAround Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    115
    Се додека владата е на нивна страна,се додека цела администрација ни е албанска,тие ќе ја имаат целата сила во државава моќта е нивна,можат да праават што сакат во ова наше државче.Еден ден ќе не сотрат сите ии на крајот нашата Македонија ќе ја преземат албанците,зошто дека тие се тие што го прват ова и поминуваат неказнети.Во оваа наша држава сите права им се дозволени.Како бре по ѓаволите тие можат да бидат Албанци во наша Македонска држава,а ? Се додека живееат овде тие се Македонци и готово.Ако сакаат да се Албанци границите се отворени можат слободно да заминат и да се декларираат за Албанци.Зошто во Америка сите се Американци а? Само кај нас го има оваа!Заради тоа што тие имаат олку големи права олку голема сила ќе владеат со нас наместо ние со нив,и после се чудат зошто младите бегале од државата.Па јас сум таа што прва ќе замине од оваа држава каде што на туѓите му се даваат сите права,а своето се осудува.И не сум само јас со вакво мислење,туку ЦЕЛАТА МЛАДИНА!!!!

3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Мака ми е ради детево, младо си отиде :( Нека почива во мир.

Што држава ќе имавме...да крене раце човек од истата, едноставно да му се одмили, она што забележувам е се поголем револт, поголем гнев поради државава, со право е тој револт и сосем разбирливо ми е...

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Ги нејќат во Албанија, тамошните албанци се срамат, од овие македонскиве. Кога на тамошен албанец им кажеш какви се албанците во Македонија и дека си пријатно изненаден од албанските албанци, посебно тие на јужниот дел од Албанија тие се срамат и одма ќе ти кажат дека тие се разлижни албанци дури и различно зборуваат албански, од различни племиња се... итн. Па и не мора да ми го кажат тоа кога без проблем во Албанија се шетаат албанци со крстови на вратот и штом слушнеш дека голем процент меѓу браковите се мешани мегу муслимани и католици и дека дома ги слават и муслиманските и католичките празници, а на децата оставаат сами да одлучат дали ќе се декларираат како муслимани или како католички христијани. Па според вашата конструкција на семејствата можете да сфатите колку се помодерни, поотворени , па дури и потолерантни од нас.

PS.Исто според фактот дека организирале контра протест, ни срам ни перде, место да се скријат во некоја дупка тие протестираат, се гледа колку се муслимани и колку се навистина религиозни(ни една религија не го оправдува убиството :!: ) |( , место да го фатат убиецот и шериатски да му пресудат самите, тие уште протестираат, раја збунета изгубена, колку сакаш образовај ги пак не им доаѓа паметот.

На bubamara12345 и oblace1 им се допаѓа ова.
  5. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.020
    http://republika.mk/?p=254046

Ете како ќе се извлече гадот на крај..... Да, кутриот Ангел возел точак со нож во џеб нели и знаел дека ќе му го украдат точакот, па дури имал организирано луѓе и со бејзбол палки да го пречекаат крадецот. |( Тој може да убие човек, па не може да излаже нели, треба да му веруваме....

Боже, задоволи ја ти правдата, луѓето никогаш нема.

6. Ethrnity

Ethrnity Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    557
    После еден ваков трагичен настан во кој згасна еден млад човечки живот, разбирам дека е тешко да се остане присебен и разумен но,исто така не треба да дозволиме гневот,очајот,горчината да ни ги заслепат очите и помрачат разумот.Разум пред емоција!
    Омразата,национализмот,нетолеранцијата се отров за секоја засегната страна.Сега не е време да бидеме деструктивни туку конструктивни.Смирено,мудро и со ладни глави да се бара решение за овој проблем,кој не смееме да дозволиме да ескалира .Не смееме да си дозволиме да паднеме во стапицата!.Око за око и заб за заб нема да донесе ништо добро туку само страдање,уништени животи,несреќа и смрт..Зарем човештвото сеуште не ја свати апсурдноста на војната?Јас одбрав да бидам пацифист.
    Могумина овде што сте пишале на темава и повикувата на војна и убиства,декларирајќи се како најголеми патриоти и бранители и разгорувате национализам и верска омраза,залудно се тапкате во гради зошто кога ќе згусне вие ќе бидете првите кои ќе му ја здувнат.Тоа ви гарантирам.Не сакам да обвинам и навредам никого да не ме сватите погрешно но,реалноста е таа.Од збор до дело има разлика!
    Ако мене ме прашате кој е виновникот,како што би кажал и Толстој виновно е општеството.ПОвеќе фактори се одлучувачки нема работа за младите па некои се приморани да крадат за да преживеат,нема закони и институции за да не штитат од насилниците па,некои се приморани правдата да ја земат во свои раце.Едно прашање!
    Доколку таткото на детево и тој самиот веруваше во нашиот систем на правда,во законите, ќе тргнеше ли по крадецот?Доколку не постоеше таа ментална бариера во нашите глави и поделбата на наши и нивни,пак се прашувам ќе дојдеше ли до овој немил настан?Ете тука излегува на површина сета гнилост на нашето општество.И секогаш полесно е прстот на вината да се впери во некој друг,отколку во нас самите,површно да се третираат некои суштински нешта и прашања а,последиците на тоа можат да бидат и катастрофални.Размислете!!!!

На daylight и deliza им се допаѓа ова.
  7. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Секој медиум различно кажува.
    Ич не му верувам. Толку!!
    Како прво не ни требаше да даваат информации за името на убиецот, кој му дозволи, за да поттикнат револт кај луѓето и да има бојкоти.
    Второ ширење дезинформации имаше пишано дека детето се борело за точакот и дека имало повеќе крадци како некои со секири и ножеви го нападнале. па сега нешто друго се пишува.
    Случајот не можи да се реши за три дена, треба време, засега е во притвор додека се истражува за мотивот, се земаат изјави, снимки од камери, се чека здраствената состојба на таткото да се подобри да даде изјава тој, изјави на очевидци, се бара оружјето, од кого припаѓа, одпечатоци се земаат и од точакот и ќе се земаат од ножот, како се водеше настанот, па понатаму судење рано е уште.

На deliza, Saricko и Glasna им се допаѓа ова.
  8. i...ja

i...ja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    181
    Од кој штаб ве пуштаат вака да зборувате? Какво македонче на кое се му смета, какво малтретирање други националности, дали сте нормални што вака пишувате? Не знам на која планина си растела, изолирани случаи мора да има. Баш јас растев во средина каде живеат Турци, немало никакво малтретирање и никакво омаловажување од ничија страна, ни најмал инцидент на етничка основа и ден денес е така. Не мешајте други националности во приказната кога јасно е како бел и сончев ден што се случува. Срамота е на која карта играте, на крај својот народ ќе го оцрните за да заташкате некои работи. Само да ви кажам дека ништо добро не постигнувате со ова. Сево ова го правите од страв, сте умислиле во главите дека ќе има војна ако „македончето“ си ги побара назад ускратените права на слободно движење и безбедност. Подобро воздржете се од коментари отколку да го подгревате гневот со невистини.

На Valentina.Vaki и Ane.a им се допаѓа ова.
  9. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Утре пак ќе се протестира и тоа пред Влада! Ни еден медиум не го кажа условот што Ѓорчевчани му го поставија на градоначалникот Митревски. Ако не го направи тоа, дури тогаш ќе биде страшното, во споредба од ова што беше пред неколку дена. Трагично е и жално е ова што се случува во државава наша..

10. missfortuna

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Ти не можеш да пишуваш за нешто што јас го имам видено и проживеано, Турците беа исмејувани од страна на Македонците во време на зрелост кога треба да биди сватено дека човек треба да се цени независно на која националност припаѓа, не зборувам за некакви инциденти големи со убивање и колење, зборувам за тоа дека тие Турчинки поседуваат поголеми квалитети од многу Македонки, во карактер, во милост и добрина и живеат долго со мене не расипуваат пријателства и секогаш си добредојден кај нив. А многу Македонци ги потценуваат!!
    За никакви партии јас не работам, ни во штаб му имам влезено, ни книшка сум имала, ниту пак некој во мојата фамилија е вработен партиски, затоа ти воздржисе од пишување невистини преку безвезни коментари.
    Баш јас сум овде таа која не подгрева гнев кон никого, а ти си таа која веројатно би излегла во таа толпа на загреани и гневни луѓе(деца) земајќи го овој инцидент на етничка основа што ако беше меѓу Македонци немаше ни во весник да го прочиташ, преку барање права со кршење на нечии дуќани и правење оштета на истите, тепање на полицајци, а зборуваш за слободно движење и безбедност(тогаш ова немаше да го подржиш) како ти јадна една утре ќе се чувствуваш безбедно ако се случи инцидент во кој Македончето убија Албанче па тебе Албанчето ти дојди и ти го искрши дуќанот и ти направи поголема штета и од ова, до кај ќе одиме со ова, за каква безбедност ти зборуваш?

11. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.001
    Уште колку човечки животи треба да заминат во непорат за да конечно нашите политичари се запрашаат што и направија на Македонија.
    Ајде се надевам дека правдата ќе победи за сите овие изгубени животи и виновникот ќе биде најстрого казнет. Не како што читам тука секакви работи, де ножот бил на Ангел, де велосипедот не бил украден и што не.... Доста е веќе од вакви подлости.
    Човечки животи се во прашање, да не дозволиме во нечии раце да станеме играчки.
    Нека не мешаат Вмро, Сдсм, Петко, Станко и на крај како ништо да не било и ништо да не се случило.
    Ако го оставиме и ова само така, мислам како и обично КОГА-ТОГАШ ќе се повтори и ќе ни се врати како бумеранг.
    Да испратиме една силна порака до политичарите да пазат што прават со државата и со нас народот.
    Проблеми има толку многу во државата што веќе не се зне што и како функционира. Од тоа безредие еве како ние плаќаме.
    Шиптариштава нека си ги знаат границите, се имаат и повторно не се задоволни. Каде се тие Косовоарите што требаат да се испорачаат во Македонија и да одговараат за случајот кај Смилковското Езеро? Каде?
    Се заташка и тој случај, исто следи најверојатно и за овој.
    ДА им покажеме еднаш заби на тие проклетници.
    ДА НЕ СЕ ИГРА СО НЕЧИВ ЖИВОТ...
    Човечкот живот нема цена.
    Албанците можат колку и да сакаат криминални активности да прават и да поминат неказнети, а ова е човечки живот кој за ниедни пари на светот не се купува, ниту враќа.
    Нека им е лесна земја!

Прикачени фајлови:

На bubamara12345, Psihologue и TIGRICA123 им се допаѓа ова.
  12. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    Не знам како те воспитувале твоите ама моите секогаш ме воспитуваа по овие принципи , и ме убедуваа дека некогаш иако сум обесправена поради тие особини на крај пак добрината и чесноста се она што те прават човек . На неколку наврати сум ги обвинувала дека ни всадиле вредности поради кои не можеме да се "лактаме" низ животот .
    Ти изгледа сега се просветлуваш дека човек треба да биде добар, чесен и искрен. :^) Па давиш со теории за толератност кога другата страна не е спремна на такво нешто . Ајде ќе опростиме на младешките илузии и себе пронаоѓање.
    Јас доаѓам од етнички чиста средина и до пред некоја година се чудев зошто не ги сакаат шиптарите , мислев и тие се луѓе како нас и не ми беше јасен револтот . Откако се преселив во Скопје и престанав да гледам со розеви очила на непостоечкото толеранто мултиетничко општество, ми стана јасно дека со нив не може соживот . Тие не ни сакаат соживот , ако сакаа соживот немаше да се однесуваат вака, си работат за нивната кауза а ние за нив не сме луѓе туку парче месо што им смета во нивната цел .Овој трагичен случај е само еден од низата .. Не ни можам да ја замислам болката на неговите .... ;(

Така да ако не се покажат заби и не си го браниме своето, со време ќе бидеме тепани и убивани во сопствената држава ...
    Мислам дека тој ден се ближи , ама ние сме толеранти . :yawn:
    А не знам за каква граѓанска војна зборувате во 2001 , такво нешто немаше ...
    Само терористи што нападна суверена држава и се изживуваа врз населението и војниците. Демек претходно немаа права . |(
    Не би ми сметале шиптарите да не беа насилници ,да не ги пуштаа од затвор без проблем, да си плаќаа сметки и даноци .. Затоа што има и други етникуми кои живеат тука како нормални луѓе ..Овие од премногу права и привилигирање збеснаа .

Инаку каков услов му поставиле граѓаните на Ѓорче на градоначалникот ? ( во постот погоре )

На Sky-butterfly, Abeja и Daydream им се допаѓа ова.
  13. Ane.a

Ane.a Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    84
    Така да ако не се покажат заби и не си го браниме своето, со време ќе бидеме тепани и убивани во сопствената држава ...
    Мислам дека тој ден се ближи , ама ние сме толеранти . :yawn:
    А не знам за каква граѓанска војна зборувате во 2001 , такво нешто немаше ...
    Само терористи што нападна суверена држава и се изживуваа врз населението и војниците. Демек претходно немаа права .

Сега ,не дај Боже ако избие конфликт(пишав претходно посакувам такво нешто, во таа лутина,за да расчистиме веќе со нив, но кога вака напаѓаат невино дете, кога би било војна тие би не разнесувале, масакар ќе ни направат, не се луѓе тие и не бираат начин) за разлика од 2001 кога имавме терористички напад и тоа од шиптарите од Косово, тоа ќе биде граѓанска војна, зошто агресори од надвор немаме, несакам ни да помислам на каков начин ќе изгледа тоа, ке има крвопролевање на сите страни, нема да се гледа ни цивил, ни деца,посебно од нивна страна(знаеме Бриони како со срушија со двајцата вработени врзани со јажиња)а како што живеам и во населба со мешан етнички состав во овие моменти кога состојбава некако ескалира,ќе слушнам некој истрел и страв ме фаќа мислам готово почна војна , особено кога беше протестот во Ѓорче.
    Сега се најавува пак протест за утре и којзнае што ќе биде, за време на протестот во Ѓорче и во Сарај се собрала група ,ама оџата ги смирил , еве видео http://www.youtube.com/watch?v=HFlDVMeV4Mg , се прашувам ако не беше присутна полицијата во Ѓорче ,можеби и бевме на работ на граѓанска војна, зошто ако се сретнеа групиве ,готово ,немаше сопирање.

На Psihologue и Abeja им се допаѓа ова.
  14. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Најискрено сочувство би изразила до семејството на Ангел..
    Премногу рано згасна уште еден невин живот. Тек во цутот на младоста.
    Уште колку моменти и животни ситуации требаше да помине..

Живеам во чиста етничка средина. И драго ми е поради тоа!
    Може расистички ќе звучам, ама по секојдневните вести кои одекнуваат за нов смртен случај-убиство на Македонец од страна на Албанец, страшно се изреволтираат.
    И да, се согласувам со сите дека немаме правен систем. И дека премногу права им се дадени на Албанците, како за некои кои живеат во туѓа замја.

Би ја прашала Владата со кој памет пред некоја година, чинам беше, потпиша договор за соработка и поддршка со Косоварите? И тоа во моментот кога имаше немири поради нивната преголема желба за независност. И колку Срби беа малтретирани.
    И сега, според тој договор би требало убиецот на момчињата кај Смилковското езеро за биде испорачан во Македонија. Притоа тој таму е обвинет демек нелегелно поседувал оружје, а тука се бара за убиство. Која иронија.
    Се додека нашите се стремат кон мултикултурно/мултиетничко и уште какво ли не општество, секогаш Македонците ќе сносат најголеми последици.

Се прашувам, размислуваат ли за тоа како македонското малцинство е прифатено во Албанија?

Баш пред некој ден ми раскажуваше еден другар, кој е градежен работник. Моментално работи на куќа, која мора во најбрзо време да се изгради поради тоа што-газдата и неговата фамилија биле секој ден малтретирани, и психички и физички, од страна на Албанците во Гостивар. Луѓето живееле во село, кое претежно било населено со Албанци. И сега им поставиле рок дека мора да се иселаат од таму. А башка заканите за последиците ако пријаваат во полиција. Всушност, и јас се сомневам дека некој ќе реагира на тоа.

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Да го руши мостот за 20 дена. Ако не го сруши он, тогаш и старо и младо ќе излезе да го минира.

На danielka0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. i...ja

i...ja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    181
    Не префрлај ја топката на македончето зашто не е македончето тоа кое иницира етничко насилство со години. Добро, до кога ќе продолжите со сила да се правите глупави и до кога ќе виткате кичма за Албанците да прават што ќе им текне? Додека не ви дојде вам лично редот? Македонец да не отиде во Грчец да краде и по пат за назад уби матурант? Македонци тепаат Албанчиња ученици низ Скопје и овие претепани и избодени завршуваат во болница или обратно е? Македонци упаѓаат маскирани во автобус полн млади Албанци и ги тепаат со палки по глава? Кој собра четири деца и еден средовечен човек во пресрет на верски празник како провокација за да изврши грозоморен чин? Не трескај жити се. Ќе ми искршеле Албанци дуќанот, да, тоа е најлошото што го направиле некогаш. Ќе ти повторам, не знам како е на твојата планина каде очигледно некултурни детишта на училиште се навредуваат меѓу себе на разни основи, во нормалните македонски средини Турците немаат никаков проблем со Македонците ниту обратно. Во државата не постои друг конфликт на меѓуетничка основа меѓу било кои две заедници, освен оној кој го произведоа Албанците. Не разбирам како не го вклучите мозокот за еднаш да увидите дека тоа мора да запре.
    Ја читам јас оваа категорија подолго време, не вели дека не ти е и за партијата. Не грижи се ти, протестите во Ѓорче не се партиски инструирани, не се проопозициони. Ниту ќе ти ја рушат владата, ниту ќе предизвикаат војна, твоите два големи страва нема да се остварат. Ама дали ќе се оствари повикот на Ѓорчепетровци Македонецот да може безбедно да се движи низ својата земја како слободен човек, a на злосторник да не му се прогледува низ прсти само затоа што е Албанец е друго прашање.

На makedonkamak, Sky-butterfly и Abeja им се допаѓа ова.
  17. missfortuna

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Не зборувај за политика и како сум јас определена и како јас работам за политички цели и не знам што ни тресна друго.. страв ми било да се сруши власта....omg
    Тоа нема врска со настанов исто така и овај настан кој го земаш за да пропагираш за војни нема врска со меѓуетничи конфликти.
    Да не се повторувам во поглед на Турците и кое ми беше мислењето, не се работи за конфликти бидејќи не излегло од нормала никогаш, бидејќи тие се мирни луѓе.
    За Албанците ќе речам и тие се луѓе ама ти треба да се прилагодиш дека тука живеат а твојата невозможност да заживееш со истите и ширењето на омраза не носи нешто подобро за тебе лично.
    Па на кој не му страв од војни бре се слушаш што зборуваш, само на луѓе од планина дојдени како тебе нема да му биди страв од истата и ќе пропагира за ова, кога таа не носи ништо добро за нас Македонците ни за Албанците, туку за некој што има корист од тоа.
    Немаш капацитет жено, го зеде бугарскиот за да му ја дувниш од војна за која сега сакаш да се случи??
    Знам дека и поднесе и до кај е постапкава?

На Ethrnity му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Psihologue

Psihologue Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    57
    Многу смешно и нестручно мислење. Искрено, се утепав од смеење!

Македонците да се такви какви што ги опишуваш до сега ќе имаа своја национална држава, ќе имаа мирна и средена држава, а во моментот не сме национална држава. Турција е национална држава на турскиот народ, а Македонија не е држава на македонскиот народ. Има голема разлика.

Второ, јас не знам од каде ти е тоа дека Македонците ги исмејувале Турците? Првпат слушам за вакво нешто. Турците што правеа 500 години тука? Садеа дрва или убиваа, силуваа, палеа цркви, јаничареа наши Македонци? Дали знаеш дека кај нас добар дел од популација којашто се изјаснува за Турци се всушност Македонци муслимани и Роми? Ниеден Турчин не е малтретиран од страна Македонци. Те молам не треси глупости. Па, Турците пуздер ги направија нашите девојки од ебење, па затоа пред 4-5 години кога гледаа меч на Галатасарај во Стара чаршија им пееја на Македонците “ вашите сестри се хуманитарки големи“ што не е ни далеку од вистината.

Немој да тресеш зелени само тука на форумот. Секој Албанец уште од мали нозе е воспитан да служи на албанската и муслиманската кауза. Најбогатите Албанци во Македонија беа и најголеми финансиери на УЧК и војната во 2001 година.

Од такви девојки како тебе Македонец е спуштен на толку ниско ниво на понижување, умилување, глумење лудило. Ваквите девојки како тебе први удрија нож на својот народ, на своето семејство. Место вие да бидете тие што ќе бидат рамо до рамо со македонскиот маж во битката како што е албанската и турската жена со албанскиот и турскиот маж вие први отидовте и спуштивте гаќи на примирје. Браво секоја чест! Ви се дивам.

Македонецот 20 години јаде ќотек како магаре и мислам дека уште му е малку и живее во својата илузија дека ако е толерантен и добар дека е и ПРАВЕДЕН што не е точно. Во право е тој што на крај ќе излезе како победник, а не дали бил во право или не. Никој утре нема да ти каже “благодарам“. Ние сме таа генерација што сме ставени на тест. Ако ние не ја спасиме Македонија нашите деца утре ќе се робови.
    Да, на Албанците војната им донесе добро. Добија две држави, на пат се да добијат трета држава, а што доби ти од глумење лудило и доброта?

На faye, Abeja, makedonkamak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Стојанче Ангелов

Матуранти!!!
    Да не дозволиме да го заборавиме Ангел толку бргу. Трагедијата што се случи е страшна за да се заборави за неколку дена. Животот продолжува понатаму но не и за Ангел и неговото семејство.
    Како што веќе напишав, сега е момент за тага. Момент за тажење. Сите заедно да тажиме по овој млад човек. Сите заедно да му оддадеме достојна почит. Сите заедно да сочувствуваме со кутрото семејство кое го снајде оваа страшна несреќа. Да сочувствуваме бидејки утеха нема. Нема утеха за родителите кои го изгубија најсаканото, родителите кои го изгубија најсветото, родителите кои го изгубија својот Ангел.
    Но... Целото сочувство, целата жалост, целата тага на која бевме сведоци деновиве, паѓа во вода доколку утре, петок, повеќе од 1300 матуранти танцуваат. Танцуваат салса додека нивниот генерациски другар гние во црната земја. Убиен пред само три дена, погребан пред само еден ден. Вчера плачење на гробишта, утре танцување на плоштад. Што е многу, многу е. Не иде. Не бива.
    Затоа, наместо танц, утре запалете свеќа. Или, само помолете се за неговата душа. Или, барем спомнете го! Но никако не танцувајте! Никако не веселете се! Прерано е! Бесчувствително е! Лицемерно е!
    Генерал Стојанче Ангелов

Еве што генералот Стојанче напишал на неговиот фб профил, за утрешната матурска парада.

На babyblond му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Што се занесува па овој Стојанче, си собира поени на туѓа сметка. Па нешто филозофира бла бла, нели пред некое време викал да не се протестира, сега да не играле... :x Нека не се глупира и нека си молчи подобро, нека не се прави популарен по медиумите со вакви глупости, претера веќе.
    Ова како овие што донираат за поплавите и споделуваат по социјалните мрежи, оваа дала толку евра, оној толку, бизнисменот тој и тој дал толку. Убаво пишала Пишек, донирај и молчи. Така и со Стојанче, ако жалиш, жали и молчи, не мора твоите "потресни и срцепарателни" приказни да ги споделуваш на интернет, само за да бидеш популарен меѓу народот. Тој ќе кажел кога е момент за тага, демек другите не знаат па да ги потсети. Некој ќе тажи ден-два, некој година-две ама неговите цел живот.
    Животот за луѓето продолжува а друга работа е дали правдата ќе ги стигне сторителите, тука државата треба да мисли како ќе го реши случајот, ама веќе однапред знаеме како ќе биде.

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.