Убиство во Скопје - избоден матурант во Ѓорче

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Elennaa, 19 мај 2014.

1. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Криви сте што ширите говор на омраза што е со закон казниво и ќе бидете криви ако ситуацијава ескалира. За друго за ништо не сте криви.

2. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Што сум јас крива што тука партиски активисти заедно со останатите шират говор на омраза? :?:

3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    А вие сигурно мислите дека тој протест ќе се случи?
    Со оглед на Тоа оваа наша полиција нас како не третира, чисто се сомневам, ќе уапси се живо и диво, зашто на нас може сила да ни покаже. Се
    ќе ги напика во станица, и ќе ги држи со саати, нормално секогаш било така со нас.
    Ах таа Бркуловска, кој ја гласал кој ја изгласал...

На Mama25 и Ane.a им се допаѓа ова.
  4. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Ова веќе не се трпи.Можеби беше насилно тоа вчера што се случи, кршењето, палењето на контејнерите но од друга страна мислам дека редно беше да се побуниме!
    Зар да замижиме пред се што се случува и да молчиме седејќи од страна?Нека продолжат они да одземаат невини човечки животи и да првоцираат ние ќе си седиме, да да сигурно.Ова ја прелеа чашата.
    За еден точак дете да биде убиено на таков крволичен начин!Каква злоба и бездушност...не можам да замислам како се чувствува неговото семејство во моментов.

Освен тоа, како што тргнало Македонија Албанија ќе стане.Насекаде тие, на високи државни функции, во јавните институции.Не можеш нормално да излезеш низ град или во некој трговски центар, те зјапат и коментираат.Зар во сопствената држава треба да ми биде страв да излезам на улица?
    Но шиптарите се сложни за разлика од нас и не буткаат на страна.Не, ние треба да дојдеме во "средината" а без борба не може.

Инаку, секако дека ми е многу ми е жал за детето, нека почива во мир.

На Ane.a и EMoonlight им се допаѓа ова.
  5. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    De Ja Vu
    Во Септември никој нема ни да се сеќава на него и се ќе си биде како што беше пред да се случи ова.....

Така беше и со тоа детето што беше претепано до смрт и до тие петмина убиени и еден друг куп случаеви.... секогаш напочеток има револт , после протести и после 2 недели ќе се врати во нормала како ништо да не било .....

Такво општество живееме.

На babyblond му/ѝ се допаѓа ова.
  6. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    На gangstergirl и babyblond им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.748
    Допаѓања:
    141.674
    Blond, можби сум и тамуна протестите и сеа влегов дома да се измијам. Од кај знаеш дека само штракам?
    А и од кај да знам јас дека тебе Насер убиецот и крадачот не ти е љубовник што вака го браниш?
    Никој не знае. Факт е дека шиптар, по не знам кој пат убиен е македонец, а ти ми викаш вие партиски обоените. Не ми е гајле у моментов парија, гајле ми е што тебе ти е побитно да навредуваш партиски отколку да ислезеш надвор и да кажеш дека шиптарите мораа да прекинат да убиваат македонци.

На Mama25, mims-89, Daydream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Јас само знам дека не дај Боже да се случи на мој близок ова, не размислувам ич. Воопшто не разговарам со никој. Одам и најладнокрвно му тепам се дома од фамилија што има. И така и така ќе лежам за еден доживотно, вака барем сите ќе ги снема. И најсериозна сум.

Никогаш не ме учеле дома да мразам некого, ама ова што го чувствувам кон ова племево доаѓа до граница на лудило веќе. Ги мразам од дното на душата. И кога ќе ми кажат "соживот" :@ ... Кој соживот бре??? Со кого??? Можеш со човек да се разбереш, а со животно симнато од планина не можеш. Како бе со Турците немаме проблем, како со Босанците немаме проблем, само со нив ова се случува? И после речи дека е на верска основа, ако е на верска основа и со Турците ова ќе се случуваше. Кога сте слушнале Турчин и Македонец да се степаат? Јас никогаш. Имав Турчин во клас, кој ми беше другар, заедно во клупа седевме четири години, креваше раце само кога ќе дојдевме до муабет за племево. И тој самиот викаше, племе се, со нив нема разбирање, и биди подалеку од нив. И тој имаше проблеми со нив каде што живееше, зашто вика тоа ти е невоспитано животно што е учено од дома само проблеми да прави, така е воспитан, уште од мал пушката во рака и со него нема разбирање на цивилизиран начин. Тој само знае ножот, пушката и толку, неписмен е. :@ Да ти се плукнам и во држава и во се'. Ќе му дадат на она гадон 5 години и толку. Крај краева зошто ако и' бил познат на полицијата бил пуштен на слобода? Кој ќе одговара сега? Кој го пуштил него со кривични дела? Зошто не лежел во затвор? Туку кажав јас, не дај Боже да се случи на мој близок ова има сите да ги потепам и ќе одам сама ќе се пријавам во полиција и ќе кажам пред сите зошто. Зошто ова е смрдена држава каде сите имаат права освен ние Македонците. :@

Нека не' чува Бог сите ама да ви порачам на сите и сами да се чувате. Во Македонија не е безбедно за живеење. Нема изигравање херој. Гледам дека се случува нешто некаде, се тргам настрана. Ќе заобиколам и чао. Со нив нема разбирање. Од сега вака ќе правам, мил ми е животов да ви кажам, не ми се умира пред време. Точакот го краделе, нека јас однесат ако сакаат цела куќа, се трга ли по такво животно? Ах, џабе е се' веќе. Тешко на неговите родители, нека Бог биде со нив. Нека почива во мир детето, знам дека е на поубаво место сега. Навистина ми е премногу жал и премногу ме потресе ова.

И дајте ве молам не и' реплицирајте на babyblond, секаде ја вмешува политиката и нема разбирање со неа. Почнувам да мислам дека е една од браќава, зашто тие така се фаќаат за една работа како слеп за стап и не можеш да им докажеш. Оставете ја, нека пишува, кога ќе види дека нема со кого да се кара ќе престане.

На unforgiven, Mama25, Ane.a и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.256
    Со првиот дел од постот на Daydream НАЈМНОГУ се сложвам...
    Излишни се сите зборови шо ќе ги кажам, нека почива детето во мир ;(
    И после ова како да сакаш да останиш во ова проклета скапана држава?
    Ако имате шанса бегајте и не се враќајте...

10. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    А од каде знаеш дека мене Ангел не ми е далечен роднина? И друго е да излезиш и да протестираш за албанците да не убиваат македонци и да се врши притисок побрзо да се реши случајот и најстрого да се казни сторителот, друго е ова што си го напишала

односно, да се убиваат албанци и да се одмаздуваме на рандом невини луѓе, па макар и биле роднини на убиецот.

11. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Уплатници и ќе си платат вчера што се искршиле...
    А автобусот го плати некој? Или ние граѓаните, т.е мнозинството ;)

http://www.youtube.com/watch?v=fDowNoMS ... tube_gdata

Нема протест, ете го бркот вечер ќе се спремаат, ко Талибанци не третира оваа полиција.
    Ете затоа се случува ова што се случува, да имавме силна полиција, силни закони...
    Да видам дали ќе прават што им текне! Јас овие НАЈВЕЌЕ ги кривам, на чело со оваа!

На Mama25 и Ivy89 им се допаѓа ова.
  12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Абе луѓе ние сме мн прост народ и ни фуфка на сите мораме да признајме ние не кренавме бунт и простест 5 души кога загинаја кај Силковското езеро сега очекувате нешто да се случи?немојте ви се молам тешко на детето што си настрада и на родителите само то ќе речам...

13. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    562
    Babyblond, јас сум против секаков вид на насилство, но ајде барем на 5 мин. помисли како и е на мајката на Ангел!!! Или на родителите на децата од Смилковско езеро, или на родителите чии деца одат со автобус на училиште и секојдневно се навредувани и тепани од страна на албанците. И НИКОЈ за тоа не одговара!!!
    Тоа боли и многу иритира!

Сочувство до семејството и нека почива во мир Ангел. ;(

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Можам да замислам како им е до некаде, целосно не дај Боже никој буквално да не разбери како се чувствуваат. Ама дали тоа ќе го смениме со тепање на албанците, одма ќе не удрат по глава и ЕУ и Обединети нации и САД и НАТО. Голема е веројатноста да почнат немири,војна, глад,жед,смрт,сакате истото како во Украина да не снајде? Бугарија,Грција и Албанија одвај чекаат да не поделат. САД едвај чека таква работа за да дистрибуира оружје и др срања. Гледајте ја големата слика. Работата е многу покомплицирана отколку што мислите. Лесно е да се фрли камен, тешко е да се смират брановите потоа. Треба да се превземат добро осмислени мерки, треба да се врши притисок на легален начин, ете имаш 700.000 граѓани и повеќе од тоа членови на највлијателните македонски партии, ако тие не можат да извршат притисок за да се промени нешто, јас и ти како поединци ништо не можеме да смениме, освен да се воздржуваме од било какви провокации, доволно е затегнат јазот, лошо ќе биде ако се скине. Било какво насилство од наша страна нема да го врати Ангел.

На gangstergirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Se izvinuvam za lat.
    Blond da ti kazam veke mi gi potece so tie partiite..Ne mi e jasno kako mozis da ne bois vo crveno zolto samo zatoa sto sme ti replicirale na tvoite zaludni nameri da rasiris zelba za sozivot so varvari..Jankulovska ti sii?Ne smiruvas tuka I ni se zakanuvas deka forumot e javen pa ke ne naucis koj sme pa ke vidime nie!Sramota odi priberi se..

16. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Ги прочита во претходниот пост најверојатните последици, ако крениме рака на нив? Ако сакаш да се тепаш, да убиваш луѓе оди тепај се убивај луѓе, одговарај си после пред законот никој ништо не ти брани, никој не те тера со сила да имаш соживот со нив. Ако не ми ја сфати поентата партиските членови имаат поголемо влијание од нас обичните врз органите.Вие се правите глупави со сила, како да не разбирате дека ако ги нападниме албанците сите можни меѓународни заедници ќе застанат на нивна страна. Па затоа што е јавен форумов не е во ред да ширите говор на омраза.

На Nita му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nita

Nita Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    37
    Дечки пред се да изјавам моето најголемо сочуство на семејтвото на Aнгел,тој да почива во мир .
    Jас сум албанка и пред се го осудувам најстрого убиецот на Aнгел треба максимална казна бидејќи секогаш паѓа некој вака а плаќат тие кои немам ни трошка вина во сето тоа како вчера Aнгел.Iма многу и од албанците денеска кои сожалѕват со семејството на Aнгел .Nо не се сите криви сите албанци или пак ако направи нешто некој од македонците не се сите криви.во секој дом има по едно гомно што е срам за ситE.Се сеќавате на мухамед јашари тогаш го убија македонците а тој се обиде да спаси еден македонски другар.Vе молам сите да се стрпиме од ескалација на ситуацијата.Што ке добиеме ако денеска македонците тепат некој невин албанец и утре некои албанци тепат некој невин македонец што по вина на судбината ке се најдат на местото.Извинете ако ве навредив ...

На gangstergirl, Domino, Golden и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    A што мислиш ти дека по другиве држави е мед и млеко е ??? Mислиш дека таму не постои никаков криминал,убиства,силувања,киднапирања,тепања хммм :?:
    живеам во земја каде на секои 35 мин се случуваат убиства,не знам на колку време се снемуваат луѓе,за силувања и тепачки па да не зборам...во секоја земја го има тоа,така и во мк дал бил македонец,албанец,ром и итн,во секоја нација си постојат деликвенти и нормални луѓе што си тераат и сакаат мирен живот,затоа постои закон и суд за таквите луѓе.

На babyblond му/ѝ се допаѓа ова.
  19. De-lovely

De-lovely Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    932
    Па види вака, како дошла работава, па најверојатно родителите на детево што загина треба да ја платат оштетава, пошто нели оттука почна немиров. А нив детето кој ќе им го врати, или пак кој ќе плати за неговото убиство небитно, пошто нели ама тој е македонец. Да беше Албанец на CNN ќе слушневте од тие, како и се обрати на Мимс89, таквите ко тебе, што шират мир и толеранција, зашто не ве заболело за вашето, т.е не се доближало до вашето, па да видите какво лицемерие продавате. Мене во 2001 до коска ме доболе, лично и персонално, и ич не ме интересира кој што и како е крив, зошто дури таквите како нас си седиме мирни како бајчина, таквите како тебе пропагираат мир во светот ( чиниш избор за мис е), таквите како нив ќе си живеат навелико без никаков страв.

А нас уште малку и од дома ќе ни биде страв да излеземе, ама не треба па да се караме, треба да бидеме разумни и толеранти и да не шириме омраза, само да молчиме, дур некој на очи будала не прави и во наша држава коли, беси и слободен се шета по улици.

И, да, пошто јас сега на форумов го изразив својот револт, утре војна ќе се почни да знаете. А тие што уште некукнато го тераат да не мрази, ако.БравоС.

20. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    До кога вака бе? Па сите сме луѓе.Толку млада душа да си замине толку рано...Како ќе им биде сега на неговите роднини, на неговите родители? Дали убиецот размислил на тоа пред да направи такво злосторство? Очигледно дека не, бидејќи сигурно е безчувствителен човек кој незнае најпрво да си ги цени своите блиски а не па некој друг од страна.Што му згрешило 18-годишно момче? Толку прашања на кои неможам да најдам одговор.И пак ќе кажам сите сме луѓе...но некои луѓе се без душа.Нека почива во мир.. ;(