Уво, нос, грло

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Marmarijamar, 2 март 2017.

1. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    140
    Здраво. Дали некој знае добар доктор за решавање на проблеми со носот и дишењето. Повеќе од 3 години имам проблеми со дишење. Алергична сум на повеќе работи, веќе не помагаат никакви спрејови и апчиња. Носот се затнува, некое време ќе се опушти, имам болки кога ќе го допрам. Бев во ремедика но ништо не ми помогна

2. Baby Girl 3

Baby Girl 3 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    218
    Допаѓања:
    290
    Доктор Александар Лазаревски од Систина, дали имате некое искуство со овој лекар. Фала на секое инфо

3. little chili

little chili Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    20
    Здраво, дали може некоја членка што правела операција на полипи во нос да сподели искуство. Во која болница, кој доктор, каков тип на операција?

4. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.473
    Најде чаре? Јас сум си така со години.Ставав секакви спрејови, дури и инекции во нос ми ставаа и џабе. Уште каде не бев, и се откажав.

5. TrajkoskiKiko

TrajkoskiKiko Нов член

Се зачлени на:
    24 септември 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Сакам да ве прашам нешто и се надевам ќе ми вратите. Имам 17г и имам проблем со гласот уште ми е како детцки уште не ми е како машки задебелен.Докторите овде во Скопје ми рекоја дека ларингсот ми бил кренат горе и ми дадоја вежби да зборувам како задебелено(тие ми велат како да зборувам од стомак).Ми направија ларингоскопија и ми рекоја дека имам само мало црвенило.Проверив и хормони,хормоните ми се во ред ми рекоја дека само тестестеронот ми бил малку низок 5 ми е.Сакам и ве замолувам ваше мислење или искуство нешто да пијам да ми препорачате,нешто дополнително да направам за да ми помини.

Последна измена: 24 септември 2024
  6. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    140
    Бев во Систина правев испитувања и излезе дека имам лесна астма. Ми дадоа спреј флексотиде и сега ми е подобро.

На iloveyou29 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. yazanna

yazanna Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    10
    Здраво,дали стрептокока би се открила преку. Брис од грло или има некои посебни тестови и испитувања?

8. Accka

Accka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Здраво ! Детето е носено на преглед кај Гацов во Штип . Сакам да прашам дали да го однесам на клиника во Скопје каков е прегледот таму дали некој бил? Дали гледаат плус на некој друг апарат или исто е и таму.

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.372
    Допаѓања:
    12.368
    Стрептокока преку брис се открива.

10. yazanna

yazanna Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    10
    Здраво за зимање брис од грло,дали е точен доколку се прави при примање антибиотска терапија или нема врска

11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.880
    Допаѓања:
    203.028
    Не е веродостоен. Се прави или пред земање на терапија, или барем пет до седум дена после последната доза антибиотик.

12. Spopovskaa

Spopovskaa Нов член

Се зачлени на:
    24 ноември 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Zdravo mi se pojavuga ova na grlo,osekam bolka ve molam za nekoj sovet ili lek,bev na doktor mi kazaa nisto strasno plaknj so soda no ne pominuva..

Прикачени фајлови:

• IMG_5931.jpeg
      IMG_5931.jpeg
      Големина на фајлот:
      580,9 KB
      Прегледи:
      25
  13. pefa

pefa Нов член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, dali nekoj moze da mi kaze mislenje ili da spodeli iskustvo za Vesna Dukovska od Remedika (doktor za ORL) Imam problem so nosot vo prasanje e devijacija i stesnuvanje na disnite patista od ednata strana, isto taka vidno i naglo iskrivuvanje na nosot a poleka i samata faca vo poslednive 3-4 godini. Mi treba zdravstveno da me upati doktor od tuka konkretno kakov problem imam.
    Mene mi e kazano deka imam problem so tret krajnik, devijacija, nosna skolka i deka treba da imam 4 operacii vo 1 sto ne e taka lesno..Vo megjuvreme se konsultirav i so drug doktor/specijalist od Turcija so koj sto komunicirav prvicno i koj me upati da odam na pregled kaj nas za da mozam da mu prikazam i ispratam podetalno kakva e mojata situacija,koj sto mi kaza deka nemam nikakov tret krajnik na kompjuterskata tomografija koja ja imam napraveno vo Med-X a nitu na snimkite od sondata od pregled kaj dr- Vesna. Blagodaram odnapred

Последна измена: 10 февруари 2025
  14. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    7.542
    Некој да не знае што се користи кога осеќаш како воз да имаш во увото,нон-стоп прави чув-чув
    Посебно навечер кога ќе легнам
    Ужас е тој осечај

15. happy mommy

happy mommy Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2017
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    59

Јас го имам истото, особено е изразено при наведнување
    Мислам дека станува збор за тинитус

16. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    7.542
    Ама е не издржливо,сега некој капки користам,малку се ублажи

17. yazanna

yazanna Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    10
    Zdravo imam kako afta pozadi krajnikot i mi se pravat kako dupki nekoj lek da spodeli