Укинување на екстерното тестирање од новата влада

Discussion in 'Политика и настани' started by Rexona.., May 29, 2017.

?

Дали го поддржувате укинувањето на екстерното тестирање од страна на новата влада?

1. Да

169 vote(s)
    85.4%
  2. Не

29 vote(s)
    14.6%
  1. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Ете, пред нецели 5 минути се усвои законот - екстерното се укина.

2. veteruska

veteruska Популарен член

Се укина екстерното мислам сега готово го решивме проблемот што највеке ни тежеше сега сме слободни,имаме живот,со ова тежина што ја имавме во животот конечно ни олесна на сите тоа се реформи,тоа е правда,сега се чуствувам најубаво во животот.

karak likes this.
  3. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Како да со екстерното се беше супер нели? |( Барем сега се пополни една дупка во образовниот систем...

Зошто воопшто коментирате вие што не сте осетиле на своја кожа барем една од вемеровските реформи?
    Сметате колку за млади личности е важно доброто образование? Мене како иден студент уште многу работи ме копкаат.
    Ама не, укинување на екстерното било улизување кон младите, имало попаметни работи во државата...
    Вемеровците, научени сте само на протести против некои платформи, ама нашето побунување против глупавите реформи и барањето сигурна иднина било лигавење, не ни се учело, појма сме немале во животот... Се загриживте ли барем еднаш за нас?
    Ако некој вели дека моето образование и за илјадници други млади било небитно за државата....веќе немам коментар навистина...:x

4. veteruska

veteruska Популарен член

Тебе Вмро ти е криво што не сакаш да научиш така?

carangigia likes this.
  5. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Можеби единственото нешто што го поддржувам од актуелната влада.Навистина беше пред се голем стрес.Дефинитвно проект кој не беше успешен.Очекувам да се поништи важноста на оценките од екстерното и од сведителствата.

6. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@veteruska А екстерното за знаење ли беше?:^)
    :d::drunk:

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Ние немавме екстерно, па некако поучени излеговме од новиве генерации.

8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

ЌЕ се среди.
    ЌЕ имa.
    ЌЕ се рaбoти нa тoa.

9. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

@veteruska Ти од каде знаеш колку учам? :)
    Одлична ученичка сум, со дипломи од натпревари од биологија, истиот предмет ќе го студирам...
    Со екстерново само губев нерви секоја година по неколку дена...ништо друго
    Стварно не знам што сум научила
    А и што да учам? Прашања на памет кои не можат ни петтина од целогодишниот успех да ми сумираат?

10. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

@Tan4ence, мила, на кого објаснуваш? Јас кога објаснував пред две години како одлична ученичка цело мое школство, дека од сѐ срце го поддржувам средношколскиот пленум и дека има куп преинтелигентни деца што се во пленумот и што ги поддржуваат, се пишуваа секакви навредливи и исмејувачки зборови, дека сите што сме излегле тогаш на улица сме пропалитети и што сѐ не. И што е уште пожално, тогаш ставов доаѓаше од 3-4 возрасни личности со квалитетни мислења по други теми, не спамери и тролови како Ветерушка.
    Само заслепена определеност кон партијата што го донесе екстерново како закон, може да е причина за позитивно мислење за тоа како се одвиваше таканареченава реформа :d:

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се среди.
    Имаше.
    Се одработи тоа.

Aveline, theowndemon, Quuen and 9 others like this.
  12. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Мене ме спаси еднаш екстерното во основно. Имаше една наставничка гнасна, дебела, лоша многу, подот се тресеше кога оди и незнам зошто на око ме фати ништо и немав направено и никако не ми пишуваше тоа што заслужувам напротив како да сакаше да ме понижи скроз 2ка ми пишуваше и како бог наврти да ми се падне нејзиниот предмет на екстерно. И јас извадив 5ка нормално со знаење и си ја казнија на плата а веќе последно беше завршував и таман ми дојде. Јас заслужував за 5ка по нејзин предмет и онака сум уметник по душа и за состави ме бива, редовно носев тоа што бараше, секогаш примерна на часови што знаев ќе кажам, не се иживував со неа како некои ученици барем не бев за ептен ниска оценка 2ка ако не ме обожаваше барем 3,4 да пишеше :envy:... Ама тоа е, не дај боже наставник да ве фати на око.

13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Пoентaтa беше дa гo упoтребaм
    ЌЕ
    Зaтoa штo ЧЕ не е честичкa зa oбрaзувaње иднo време.
    Нa еднa вaквa темa, иритирa неписменoст.

crimson likes this.
  14. veteruska

veteruska Популарен член

Што мешаш политичка определеност?
    За мене ова е улижување на сдс за да добијат симпатии кон учениците,студентите,сега се ке направат само видиме или да се увериме дека сдс носи правилни решенија,но душо не заборавај ова е само почеток ,ке видиме понатака какво образовование ке имаме,не верувам дека ке биде подобро.

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Ти полагаше екстерно?
    ЌЕ, ЌЕ, ЌЕ
    И точка некаде да ставеше нема да беше на одмет. Или во еден здив си го кажа целото мислење?
    @sanjaeva еве и јас малку да те одменам затоа што селективно ти е поправањето на "неписменоста". Плус мешаш дијалекти и вистинска неписменост :wasntme:

Rakometar, Lella and cresa-jagoda like this.
  16. Summerlover

@veteruska Ќе видиме понатака какво образование ќе имаме и не веруваш дека ќе биде подобро? До сега какво беше? Пред Хардвард, верувам ви рекле во Штаб и потоа сте го испиле млекцето со Краш |-)

17. Emy867

Emy867 Форумски идол

A ти го виде ли досегашното образование какво беше? Ако да, како? Ако не, не треба да коментираш воопшто во врска со тоа.

cresa-jagoda, theowndemon and Quuen like this.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

@Summerlover зарем Краш? :o Не, не, никако со Хрватски производи. Веднаш најди чисто македонска замена, по можност од Античка Македонија.

19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Не сум јaс инспектoр.
    Тoa ми пaднa вo oчи. Пишав.

20. Summerlover

@DAngel Да се поправам кхм, испиле млеко со Филипаш. Млекото било од козата на Персеј, братучетка на мерино овците. Напитокот содржел многу природни витамини кои на нашиот народ му давале сила деноноќно, со пот под мишка, да кове златен плакат :muscle: