Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Уртикарија

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lori-30, 26 април 2013.

1. laly.k

laly.k Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    48
    Др Наташа Теовска во Ремедика

На Mini.mouse.3 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    813
    Зависи што ти е, ако е осип би те советувала да одиш на дежурен и да те боцнат урбазон

3. Mini.mouse.3

Mini.mouse.3 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    На поголем осип и отекување сум идела да, ама секојдневно нафрлање не се трпи веќе .. 4-5 години лекарства, авто хемотерапии, боцкања, испитувања чуда врагови све е џабе

4. Suze18992

Suze18992 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.594
    Znam ke pomislite glupavo e ali probaj ako ne pusis zapali cigara toa uste pred mnogu godini i pomogna na baba mi , pred nekolku godini se pojavi i kaj bratuced mi i kaj nego pomognaa cigarite.

5. Mini.mouse.3

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Страсен пушач сум :rofl::rofl:

6. LadyLollypop

LadyLollypop Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2019
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    5.407
    Си правела алерго тест? Знаеш од што ти е? Бидејќи може да биде од алергија на нешто, физички причини, стрес, вежбање, некои заболувања како тироидна, инфекции на желудник, црн дроб, артритис...

За лек... пробај свежо цеден сок од целер и морков (гадно е :D ама може ќе ти помогне малку). Најдобро е да ја дознаеш причината и да ја избегнуваш :)

На Mini.mouse.3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FedoraFedora

FedoraFedora Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48

Kako ja resivte urtikarijata ..mene denes za orvpat vo zivot ni se pojavi ..na razlicbi delovi od telo ..kako izgrebana od kopriva..mackav sinopen za 15 min se povlekuvase I pojavuvase na novo mesto..prvo mislev deka me nalazalo esto no ne e..inace ne su jadela nesto posebno...inakau sum pod pregolem stres periodov

8. Mini.mouse.3

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    5-та година ако не се лажам, незнам колку доктори и специјалисти ме гледаа, со години испитувања и шетање по врати, и све ми е џабе .. може некогаш да се деси една недела да немам ништо ама следните хаос да сум ;(;(;(;(

9. FedoraFedora

FedoraFedora Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    48
    Ja mackav sinopen I se native sega loratadin
    Poradi koronava e guzva Kaj maticen ne znam kako da stignam na red
    A kade da zemam upat za dermatol9g n klinika li
    Jas sum panicar neviden

10. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.179
    Допаѓања:
    77.340
    Ми се појави пред 4 години, целата бев осипена. Мене ми се појави од висока температура, имав над 40ка неколку дена. Појдов во аптека и ми дадоа антихестамини, кои ги пиев 5 дена и потоа се исчезна.
    И претходно имав приметено слични црвенила, особено после врел туш. Ама ништо слично како тогаш. Дури и лицето ми беше целото со црвенила кои многу чешаа.

Тогаш многу читав за уртикарија. Среќа кај мене помина и од тогаш ми се нема појавено

На FedoraFedora му/ѝ се допаѓа ова.
  11. boomsleng

boomsleng Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    655
    Како што и самата кажуваш периодов си под стрес можно е причина за уртикаријата да е нервозата, стресот, напнатоста на која си изложена во многу случаи може да предизвика вакви реакции на кожата.

Но ти сепак консултирај се со матичниот лекар по телефон доколку ти е страв поради коронава да одиш во ординација и објасни му ја состојбата со сите симптоми, матичниот ќе процени дали треба да те упати на дерматолог или пулмоалерголог на понатамошни испитувања или да се направи алерго тест да не е евентуално причина за уртикаријата храна, лек но сепак мислам дека се работи за уртикарија на нервна база.

Биди посмирена не паничи само така уште повеќе си ја влошуваш состојбата.

12. Alea123

Alea123 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2021
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    6
    Zdravo majki se protrudiv I ja najdov temata

13. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.302
    Допаѓања:
    3.035
    Предлог за некој добар специјалист, за уртикарија?
    И ваше искуство како сте ја излечиле ?
    3 месеци сум со разни антихистамини, кортоко лекови..џабе е се :(

14. amitevski

amitevski Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    I mene pred eden mesec mi otkrija urtikarija,praves ispituvanja na krvta ,bris od
    Probaj so rupafin tableti mene mn mi pomgnaa ...a dormatolog dr Natasa Toevska remedika,iako sega zatoa sto planirame bremenost veke 1 mesec ne pijam nisto i povtorno ja imam ...sega kje pravam alergo tesotvi da vidam dali kne pokaze nesto ....a inaku na krvna slika,bria od nos i grlo ,urina,mokraca se e uredno ...golrm problem e

15. onana

onana Нов член

Се зачлени на:
    21 септември 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, imam detence 8 godini, vekje 3 meseci ima dijagnoza urtikarija so povremeno crvenilo na teloto i otok na usnite i prima rupafin, c vitamin i alergofote.Dali nekoj od Vas se ima sooceno so ovakov problem i sovet kako se spravuvate.Ve molam za sovet