Училишни глупости

Дискусија во 'Насмевка' започната од dankee, 9 април 2011.

1. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Во средно имавме професорка по историја- таа беше кул сите ја сакаа,ма не ја обожуваа
    секако оценка добива ученикот (5).Никој од мојата генерација нема никогаш да ја заборави :)

На 8463. и angelche16 им се допаѓа ова.
  2. monni.t

monni.t Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    207
    Еднаш истуривме вода во училницата и поминавме со џогер убаво, за да се лизга. Кога дојде на час наставничката ќе се отепаше. :D
    Скршивме џам. :tmi:
    Во училницата игравме „фудбал“ со џамлии, а последните недели секој одмор игравме карти, па наставниците не викаа „коцкари“ :lol:
    Еднаш се тепавме со карти и многу имаме скинато :wasntme:
    И мнооогу други глупости..

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.116
    Читајќи ја темава многу спомени ми се вратија... колку само бев палава како помала :D На час по француски наставничката ни најави тест за наредниот час, а веќе го имаше подготвено, две групи и ги носеше со себе за да ни каже отприлика какви вежби ќе има. И јас пошто седев во прва клупа при крај на час и украдов еден од А група :D Бидејќи само таа група ја имавме наредниот час гледаш сите седнати по еден во клупа (клупи се носеа и од други училници :D ) со столчето на средина, и ја чекаме да ги каже групите како се. И таа ќе каже : Група А од кај прозорот! И се слуша влечење на столчиња и групно смеење :D На крајот сите извадивме петки :D :D :D

На angelche16, ian somerhalder, buba4e89 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Дежурниот станува за да каже отсутни и кажува 2-3 души...минат 15 мин и професоркава вика а каде се *** и ***,зошто не кажа дека се отсутни?
    И дежурниов вика па не ги видов дека се отсутни...и јас му се вртам од прва клупа и му викам е ај кажи ми како ќе ги видиш кога се отсутни...10 мин не престанавме да се смееме заедно со професоркава :D

Еднаш правевме тест руски,и со другаркава не знаеве ништо и фанавме со маркер на подот си ги напишавме сите глаголи,падежи и од таму си читаме...и едно време станува професоркава и другаркава почнува да плука на земја,за да го избришеме напишаното и јас и викам чекај бе,сеа ќе плукнам јас..и јас гледам у професоркава и плукам и кога гледам на масата сум плукнала наместо на земја...стомакот не здоболе од смеење со другаркава :lol:

Математика имаме една намќор професорка,се нема насмеано,и еднаш решаваше некоја задача на табла и јас и викам професорке може ли да ми го објасните оној дел како добивте...и ми се врти и ми вика:
    -Овој дел не ти е јасен?
    -Да.
    -Задачава не ти е јасна?!?
    -Да.
    -Ова не ти е јасно?!?!?
    -И јас се изнервирав и и викам е ај уште еднаш прашајте ме де ако сакате,бог да чува...и после цел час со класов се зафркававме ова не ти е јасно,па како може да не ти е јасно :D

И со класната често се зафркаваме,еднаш ме среќава у ходник и ми вика ЦИА шо правиш?
    И јас ја гледам целата поспана и и викам еве професорке се мислам дали да спијам или медитирам... :?:

На angelche16, Bella.FCB, Elena..T и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    4.218
    Хаха...леле кога ми текнаа на глупостите во основно..На една наставничка по македонски јазик требаше лектири да ни прегледува а нареден час од неа прајме писмена мк..И сеа она вика ако остане време ќе повежбаме малку и после писмена,И ние сите пред таа да дојде гасиме светлото, со едни таму хамери покривме прекидачот за струјата и под клупите..И она влага и ние ,,ууу!,, ама онака страшно и она од памет се извади и сите не отера кај директорот директно у канцеларија..И после некои 2-3 часа ни прегледува лектири и ни вели за казна ке ја препишете лектирата уште по 5 пати..леле и ние сите оваа нормална ли е бе?..ама шо да се прави, криви си бевме Xdd

A па еднаш наставничката по англиски требаше да не испитува пошто немаше време за праење тестови и прегледување, беше некаде околу3 јуниа требаше оценки да ни стаи...И ние ја разгоревме печката, донесовме од најблиското дете што живееше до училишето лути пиперчиња и ги ставивме внатре..и кога почна да ни залипнува од лутината сите кашлавме, кивавме, магла се напраи во училницата, ќе се загушевме и она вика демек кој го напраил тоа..и ние сите молчиме и таа не не остави да излеземе...негде на половина час и текна прозорец да отвори..после тоа веќе не сме го правеле. пошто ќе се задушевме од тие наши глупости...

Еднаш, наставникот по био испитува и вели Вичи ајде ти пошто зборуваш на час..И ја станувам и идам кај торзото и ми вели објаснувај за носот, како е изграден..и јас се објаснив, иако кига не бев фатила дома и на крај он ми вика каква е таа материја во носот, белата? и Јас некаде занесена, викам што наставнику? и он ми вика за материјата е прашувам.. јас на цел глас СПЕРМА! хехе кога ми текна што зборувам, мн се засрамивв...:( и он ми вика ако ако вие само тој дел од уќебникот по био учејте го, само размножувањето..хех си зе изнасмеа човекот, како и цело одделение...После како ме зафркаваа...:D

6. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.897
    Допаѓања:
    4.903
    Сега во средно имам еден професор по Англиски,ама чувај Боже човеков ич се немаше на смеано од привиот час.Ич му немав видено насмевка.И просто му се чудев. И една ден решив да направам глупост на моја сметка.
    Седиме со другаркава прва клупа пред него. И што правиме муабет нормално дека тој се' слуша.И другаркава ме прашува:
    -Како се викат внук на Англиски?
    Јас:Аааа внук,ти се родил? Кога бе?
    Другарка:Мори смотано,ооо Ано,Внук како се викат на англиски В-Н-У-К?!
    Јас:Аааа па нека ти е жив и здрав голем,да растит а како се викат?!
    Другаркава: И ја то те прашува како се викат внук на англсики?
    Јас:Па внук ти е мори,како мојш да незнајш како се викат?!
    И готово професоров неможе да издрижит повеќе а да не се насмее и фати да се смејт колку што е вреден.Овие сооученициве се чудеа што му бидна на човеков да се насмее,кога им кажав што направив дупло уште толку цел ден се смеевме :D

На angelche16, Bojana.20, LittlePinky и 4 други им се допаѓа ова.
  7. buterfly.fly.away

buterfly.fly.away Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    -Ја криевме прачката на наставничката дека само чупаше по кадедрата и после секој час одевме да ги гледаме дупките :lol: ..
    -Ископиравме годишни тестови во рок од 5 минути по сите предмети и си ги раздадовме , не фати :sweat: , ни рече дека скрос ќе ги измени , и на крај не ни даде :rofl:
    -На крај на четврто одделение фрлавме листови на последното ѕвонче од тоа полугодие како на High School Musical кога викаат summer summer .. Ни рече сиде назад да расчистите ама никој не се врати ..... :rock:
    Ахх луди глави

8. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    аааа паа многуу сее :D знам дека после 3дена донесена новата врата одма ја скршивме и од баглами ја извадивме имаше доста утепување :D и сијалица скршивме и прозор...ќумка на ќумбе искршивме...стававме на еден наставник во џеб смоки и сончоглед....стававме кантаа над вратаа им паѓаше по главаа...знаам еднаш дека правевме погрееб :D мрданти бевме друго нешо не ми текнува

9. split96

split96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    125
    па многу глупости сме направиле(и сеуште правиме)
    -кога бевме 5 одд,еден другар се занесуваше и братучед ми(дека учевме во исто одд)предложи да ја стават кантата за ѓубре горе на врата и овој кога ке помине да му падне на глава арно ама поминуваше класната и да види што правиме отвори вратата и корпата и падна нејзе на глава.
    -во 8мо игравме со топка во училна и дојде класната да земе нешто од шкавчето и се наведна жената и си бараше тоа што и треба.и другиве решија да продолжат со играта и викаат:****,шутни ја топката.и таа да ја шутне ама ја промаши и и удри клоца на класната,ја втера во шкавчето.таа кога се усправи сите ќутат никој не кажа кој беше.
    -исто во 8мо на наставничката по музичко јас и другарка ми и украдовме по еден тест од гупа А и Б и ги ископиравме и сите си добија 5ки.
    -на истата таа по музичко одд на сестра ми и ставија снег на стол и таа си седна.
    -(исто на таа по музичко)и ставивме шпенадла во столот
    -по германски наставничката отиде на породилно и ни донесоа една мутава.и првиот час кога дојде ние да ја гушнеме(чија идеја беше ??)ја исполепивме со селотејп.
    -а сега во средно и подметнав тест на професорката по историја.

На Didi-13 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anna-Banana

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.897
    Допаѓања:
    4.903
    Кога сум веќе кај глупостиве,така ние единствени во ходникот од прва година,дурите сите комшии ни беа трета.Е сега ние гледавме од нив и учевме :rock: :rock: Е овие ни беа многу паметни ама и добри комши,абре да баравме такви ко нив немаше да најдеме. :lol:
    И батињава еден ден фатија со креда на врата напишаа : Болница за умноболни ли незнам си што ама нешто во таа смисла ( не памтам)
    И ние после некое време мажи ќе се правиме и ние напишавме. Лудница! И идет професороката ни вика : Вие дрогирани вакви такви. А овие машкиве нормално намерно го напиша тоа ради професрокава,да е нервираат.И ни вика ќе ве кажам на класниот,па со него да се разберете.
    И иде класниов,и фати да вика: Што е ова од вас,засрамете се на годините што ги имате.
    И само еден школски му вика: Ма професоре ние така си напишавме барем сами да си признеаме дека сме будали,да не не' навредуват професоркава секој час! :lol: :lol:

11. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    686
    истото го сторивме со оделението на една наставничка по француски

12. Alegriaa

Alegriaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    260
    На проф. по Биологија и сипавме вода на столчето, на подот за да се лизне, бидејќи носи големи штикли. Но не ни успеа. Ама затоа еден осмооделенец седна на столчето а ние пукнавме. :)

На bluegirl7 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. GazdataodParencoJR

GazdataodParencoJR Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    40
    Беше тоа пред неколку години на час по француски...
    Седиме јас и другар ми во последна клупа веднаш до прозорот и имаме свој солистички концерт, имено од што сме се занеле во песната Хајдемо у планине на Бјело Дугме и не слушна цела училница, а на тоа професорот возврати: „Вие ќе ги заменувате Тифа и Бебек“ :lol:

14. Anna-Banana

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.897
    Допаѓања:
    4.903
    Се собрале машкиве и сите седнале по 3-4 в клупа.И се ѕверат во една професорка и застанале и и' пејат:
    -http://www.youtube.com/watch?v=XTrcQobPvHo Исплачи се сега мила,туѓаа си бескрајно!!!
    И професоркава прави само ваква фаца :^) :o
    И им вика не ве бркам од час,ама следниот час вие први ќе одговарате. :lol:

А професоров прашува : Како и зошто ги зачувуваате парите што ќе ви ги дадат на подарок било за роденден или што и да е?
    Јас: Ами професоре ги чуваме за црни денови!
    :rofl: :rofl: :rofl:

На IvanaJenner му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Сите се сокривме под клупите, изгасивме струите, и штама. Наставникот по македонски си влезе, виде дека нема никој и си излезе. И така ние после лепо-фино си излеговме од школо. :)

Кај нас во училиште има и многу турци, и седнавме во дворот на клупите, и ги повикавме ни свиреа ни пееја, и после и дадовме 10 ден. и им викаме делете си ги :^)

16. RIRIFENTY

RIRIFENTY Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    435
    Еднаш купивме (хлорна киселина) и машките ја истурија во парното за да мириса да не држиме час..
    За среќа не ја истуривме некој не предаде и наставникот по Француски ни ја зеде и не искара сите рече дека тоа било многу опасно и ( се гризи :rofl: ) ние сите гласно се смеевме место да го слушаме за добро што ни зборуваше ние го исмевавме нис цело школо (се гризи) :lol:
    Еднаш истуривме лепак на столот од наставникот.. еднаш машките ставија над вратата корпа со џубре за да се истури над наставникот по албански.. и какви се не глупости правевме :D ...

17. Melory

Melory Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    2
    Леле кои глупости ги правеме. Еднаш на столчето на наставникот по ликовно (многу и глупичок и цело време го заебаваме) му туривме самолепливо сликце (декларација од нешто беше) тој не ни примети после тоа си се шеташе и на чаршијата со него .. леле ние не можевме да се собереме .. :D rofl

18. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Тешко дека ќе заспијам, а утре сум 1 смена.
    :rofl:

Во четврто одделение, во нашето одделение беше многу популарна серијата Изгубени, цел час, цел одмор само за тоа се зборуваше. Еден ден ни текна да ја играме. Од две клупи, направивме камион и се криевме, момчињата со лењири пукаа, со перници се удиравме. Имаше една сцена кога умираше еден главен лик, а јас и бев ќерка. Лежевме на подов, не се мрдавме, а другиве демек не будеа, пискаа. Кога влезе наставничкава, се утепа од викање : Помош, помош :sweat: . Станување јас и оваа се уплаши и на газ. Неможев тогаш да се смирам, а не сега кога пишувам.

А една друга, имавме исто во 4 одделение, една табла која се вртеше. Момчињава ја отштрафија, односно ги разлабавија штравчињава, па наставничкава која ја вртеше по глава ја удри. Никој ништо не кажа, сите веднаш истрчаа со отворени усти, демек прв пат во живот гледаме што е тоа. Потоа се утепавме од смеење. :)

Уште нешто, во 6 одделение, имавме една наставничка по географија, абре катил жениште. Машкиве отворија две вратничиња од шкафчиња едно по друго, и таа едното го затвори, и не го виде другото - кога се мавна, мислам тоа звукот до другиот крај на градот се чу. Имаше после црвено на лицето цел час, а ние имавме казна мала.
    :) It was worth it.

19. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Не знамм зошто, мене отсекогаш ми било многу глупо, недозреано, и банално да се прават вакви работи. Мокар сунѓер на стол бидејки наставничката пишала кец. Е многу паметно, браво. Може кога ке си научиш како што треба нема да добиеш кец.
    Никогаш не сум правела вакви глупости а богами и во основно и во средно бев во многу мирни класови па ретко се правеа глупости, но кога се спремаше нешто најчесто стоев понастрана од тоа, бев прилично мирна, не сакав да си имам проблеми. Интересно е кога ке се каже некој бисер па да се насмееме ама вакви откачувања на табла, мокри сунгери на стол, корпи врз наставници е чиста глупост. Што се тие криви што вие немате основно воспитање од дома за тоа како треба да се однесува со возрасни, и плус тоа се работи за наставници. Мислам, ајде...

На MagicnaProlet и malooto им се допаѓа ова.
  20. Gi.ir.ll

Gi.ir.ll Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    60
    Пред некоја ден ова ми се случи:
    -На час по фзо јас и неколку другарки ги зедовме книгите по географија да повториме за наредниот час.Дојде наставникот ние не бевме облечени и не ни ја заклуче вратата од салата за да не моземе да влезиме ние тропавме,викавме...Потоа сакавме да излезиме надвор кога видовме и таа врата ни беше заклучена.Има една клупа ние е однесовме кај вратаа од салата и на ливче напишаве, ,НАСТАВНИЧЕ ВЕ МИЛИМЕ ПУШТЕТЕНЕ' '.Ама ништо,потоа ни падна клупата.Кога заврши часот наставникот ни рече дека ќе не носи кај директорката.Една моја другарка многу плачеше.Се пресоблековме и тргнавме кон канцеларијата на наставникот и го чекаве да не однесе кај директоркатам,но за среќа директорката не била тука и сите си добивме по еден неоправдан :tmi: