Појадок "Срцев удар " Лепчиња со путер, варено јајце, пржена сланина, капкавалче, летна манџа и чај од нане. Ова од мене за саканиот, да не помислите дека јас волку јадам
Уште мајонезче и уште едно варено јајце да имаше , ова на мене таман ќе ми дојдеше Ни повеќе ,ни помалку
Викај на доручек, @EuHenIa Мојот за себе сакам вака ама, минус состојки. 1 јајце, шоља до две кисела вода, филџан млеко или јогурт сол, копар, оригано се меша, се додаваат две ипол шољи гриз + шоља до две обично брашно (Зависи колку течност ќе се стави), исецкан кулен, салама. Се меша. Смесата да не биде густа нити течна. Се исипува на намастена тава врз сусам. Одозгора парчиња сирење, домат, маслинки, изрендан кашкавал. Се пече, сече послемка и јаде.
ТоС. сос кулен и кашкавал а на крај и лажица тартар откако ќе се испече.. Колку помрсен олку поише љубов има у него ауу каснам. сеа видов хахаахах
Еми тост или зеленчуков микс од типот на турли тава или помодерни верзии на печени или спржнати секакви комбинации на витамини?
Од рерна на темата Турли тава или печени свински кременадли со зеленчук Прво ги печам кременадлите под фолија колку да омекнат. После сецкам се што имам дома од зеленчук. Денес сецнав модар и црвен патлиџан, моркови, чушки, бамји, кромид , компир и зачини по вкус. Го налевам со вода и печам околу саат ,саат и нешто на макс. Да порумени но не целесно да ја испие водата, за да е посочно.