@sesilija Права домаќинка нема мака, Секогаш е со крпа во рака. Изговори никогаш нема, Дури и зимница кога спрема
Никако некој на @Bridget да се сети а не само она цел форум да го ремети. Кога она сеир тера да се немало никаква мера. За нејзиниот чуден хумор, секој кој ја куди и мажот нејзин и дури и се чуди. Будно сите дешафки ги прати, да истера мајтап ситуација не си крати па кој како сака нека сфати. Сите се радуваме кога од омекшивачот става не за друго, тогаш помалку се кара. На рецепција секогаш се јавува кога во плус 40 непожелна фаца се појавува. Ај толку да не ја карам често ми фали па знам и да ја барам.
@sesilija од секогаш ја сметав за строга Ама вие две сте бре ноќна мора Теписите ги чувам ко да се од злато Инспекција чекам ми дише во вратот
@danichap се си кажа преку песна, феминската дружба не е лесна. Вака демек шали, смеи реди, ама сега @Bridget сите ќе не среди. По странски норми ќе не строи нема да има место за преговори. Може и пари за главен лик во песна да бара Кажи му Дано на Тозо да дојде да те товара. Бегај по далеку од земјава наша зошто ти ја направи оваа каша. Во село твое нема да те најде од правдање веќе нема фајде.
Море @sanjaeva, некој план сега сигурно ни крои. ама за мевцаата во манџите мене да ми брои. Страв ми е веќе и слико да ставам некој ќе си рече недомаќинка, и ручек веќе не правам. Пропаганди големи секаде прави такмичењево во инстаграмо на друго ниво го стави. Ај од сега најдобро да чмаам како ништо да не било, наудрена ќе се праам.
Искажи се Данке прилика е права и онака после ќе не боли глава. Се што е лошо во поетски занос кажи, ќе застанеме до тебе како мажи. Ќе свати Брижит дека ова не е шала, а тебе многу ќе ти кажат фала Ај да се правиме дека ни се спие зошто тука почнува да врие
@referentka за викенди сака да шета на Рефо, кутар, веќе и не му смета. Мезе му врти она често Па и Рефо почна ко нејзе, да не го фаќа место. На @Bridget веќе секој сака на глава да и се качи Сенекој нешто го мачи. Бриџит само мудро си боцка тролови и деца, заради други она клоцка. Ама кој тоа да ти сфати Кога во 40ка секој нешто мати @marama готвач си најде, инстаграм-гејот, кај и да е ќе сфати нема фајде. За фемина почнаа да ни готват често ма прстен ќе биде, си велам, штом го види како тегне мелено во тесто @Lilit ни е наше трето око гајле и е, покрај дечко чоко-локо од прашања и бројки уста и фати пена од радостии не испопаѓа сите во трета смена За сфаќето, си пишав песме едно ако на рима ми текне, ќе има и следно.
Цело утро седам и Ве читам од муабетиве за ајвар само лиги си пришам Јас годинава дома ајвар нема да правам Ама штом на фемина се прави, има и јас ракави да засукам Како најмало меѓу вас, чирак ќе Ви бидам и за сите има уште одма кафе да сварам
Na mene na nikoj da mu tekne A ako tresnam zeleni ventilot ke mu sekne Ama ako shtom za ajvar se zbori Od mene vecerva ke nemate nokni mori ♡
+/- 40 е интересна тема таму нема што нема Жени од сите возрасти збрани некоја со помалку некоја со повеќе маани Еве пример @joy1 пари сака да троши на сваќа ѝ @Bridget од тоа ѝ се лоши Сватство раскинаа поради ова тие па сега си трпиме ние Има и други сваќи а тука е и @Petar80 со белите гаќи Не, не е тој единствен маж Има уште по некој што на темата ѝ дава драж @Peco со романтиките прави, но во последно и како буцкало знае да се јави @ninja35 порано знаеше ред да стави но после унапредувањето го нема, важен се прави Има уште по некое маже ама уште се докажуваат за нив допрва нешто ќе се каже Ако почнам да редам за сите ќе ги надминам и од Ајдучка чешма строфите Кој ја учел знае, 34 или 43 беа затоа да завршам сеА за сеА
Гледам, се радувам - интереснава тема пак се активира, ама +/-40 не читам, па се осеќам ко од друга планета. Повеќето од муабетите не можам да ви ги дешифрирам, важно лиги ми потекоа од ајвари, лапачки на мета. Aко случајно затреба помош за јадење, некоја тегла вишок, со легендата @simonna.a запишете нè на список!
@sesilija ми разбуди лонг терм меморија се сетив на песнава од далечна историја. (1/4 век) За римување ич не ме бива поарно пратете ме на нива.
Ne! Ne digaj buka,ne si za na niva,ti si za megju nas tuka Zemaj botilka "vranec" Ne se prai stranec I ne si igraj so nas zmurka Vecer ima zakazano zurka Zemi ja so tebe i @vitamina Vecerva gosti neka ne prima Eve @bittersweet so avion veke leta Na lice nasmevka,dusata i cveta.. @joy1 pisi i ti nesto,lajkovite ti gi sledam,ama tebe nikade ne te gledam
Спојлер Под небо цветна полјана со руен цвеќе послана околу гора висока мрачна, од старост поспана Скраја под бука рапава сива се карпа наѕира... (само толку памтам сега од неа, а ја знаев цела) Не знам денес што ми стана ја разбудив мојата заборавена поетска страна Имелда мислеше дека се спаси од спомнување и овде на Јети стапалките со кои низ Ингланд пали-гаси Но тоа чудо ни Лобутинки не го перат знаеш и сама кога одиш со нив сите се ѕверат За римување те бива, тоа е јасно на нива да те праќаме ни под точка разно.
Vrti suci vrti suci Koj da sedne I da uci Nigde mesto da me fatit Ama nikoj da me sfatit. Dedo baba mama tato Site velat sedi zlato Ne ja zapostavuvajte temava veke Zatoa so me iznasmejavte I ke vi kupam cvekje XD
На свадба во Србија не појдов јас, Нема да се чуе мојот глас На фб слики нон-стоп од свадбата кружат, На невестите не им текнува дека треба да се мужат Се изначитав тука секаква рима, Изглеада секој шала прима. Па ајде и за мене творете нешто, сакам да сум сигурна дека тоа ќе ви оди вешто