Форумџика на годината

Фенирање

Дискусија во 'Коса' започната од honesty, 21 април 2012.

1. honesty

honesty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    296
    Колку често се фенирате на фризер, каде и колку пари ви зимаат за вашата должина?

2. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    312
    Ја фенирам косата често само затоа штто имам премнногу долга коса ми зимаат до 300 денари.

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    имам прекрасна коса, нит ја фенирам нит ја пеглам, единствено фенирање е кога ќе отидам на фризер

4. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Не ја фенирам косата , ако одам на свечености само ,и тоа секогаш не , во годината 2 пати ако се имам исфенирано , и тоа мајка ми го прави , има капацитет за фризер :inlove:

5. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Порано многу се фенирав си ја горев косата сеа многу ретко скоро никогаш....земам издувам со фен и терам :D иначе сама се фенирам не давам пари за тоаа убаво си знам самата :D

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Кажете некоја финта за фенирање.
    Сега откако ја ишишав, ко прцле ми е косава. Кај кратка, па уште пудлица. :wasntme:
    Се изнамучив, незнам да фенирам, и незнам.
    Врти, сучи.. Додека го наместам фенот фрз чешелот, таа веќе се разлетала. :wasntme:

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.921
    Допаѓања:
    81.196
    Па и нема некоја финта.
    Купи си убава кружна четка за фенирање и ќе нема да имаш проблем. :)
    Ќе си земаш прамен по прамен и ќе поминуваш онолку пати колку што е потребно, за да си го добиеш посакуваниот ефект.
    Инаку, ако имаш додаток за фенирање би ти било многу полесно, со најобичен фен тешко се постигнува ефектот на права и средена коса. Барем според моиве искуства.

Инаку, јас се фенирам прилично често и тоа обично овој период, откако ќе поминат жештините. :D
    Имам долго искуство, на почеток ми беше многу тешко да се фенирам сама, посебно имав тешкотии при фенирањето на задниот дел од косата, ама со тек на време се навикнав. :$
    И дефинитивно поубаво ми изгледа фенираната коса, и онака не ги сакам баш пресите. :wasntme:

На Markusa2, Lepaaa, Elennaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    освен ако се пеглам иначе така природно си ја сушам...

9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Имам дома и четка, и таков фен, сплескан на крајот, ама немам талент. :D
    Прво пробував во десната рака со фенот, па во левата.. Не ме бива.. Во спротивен правец несакајќи го местам фенот, и ми се разлетува на сите страни.. Го бркам цело време праменот. :wasntme:

10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.921
    Допаѓања:
    81.196
    Еленке, ќе те смачкам. :D
    Немала талент, бре. Ќе ти „легнат“ и фенот и четката во рака, само треба време, малце е зезнато кога се фенираш сама. :)
    И мене на почеток ми ротираа и ми се мотаа прамените ко рингишпил, ама сега да ме видиш. :P
    Јас го ставам фенот меѓу колената додека го местам праменот на четката - си гледав како прави фризерката кога ме фенира и оваа финта од неа си ја украдов. :wasntme: Нели, да не го исклучувам на 2 минути фенот, или да го оставам да бучи на кревет, до огледало, како и да е. :D
    И си тегнеш, си чешлаш во правец надоле и така по ред цела коса.
    Ете, од темава прегеска ме фати мерак и си се исфенирав после толку време. :$
    И си се галкам ко ненормална, ама стварно многу убаво ми испадна косата. :rofl:

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    Елена погледни го туторијалов, можеби ќе ти помогне.:)
    http://www.youtube.com/watch?v=N6w4fH-3RiA

Ако ти е потешко со кружна четка, пробај со обична. Како што прави Мишел на видеото, некаде окулу 3:05 - 4:00. Вака лично мене ми е многу полесно, затоа што не секогаш сум расположена да ја тинтрам косата со кружна четка. А и покрај тоа ем имаш волумен на косата со тоа што ја сушиш наведната, ем ја исправуваш.

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Јас само да кажам дека не е само техниката, важно е и фенот да е квалитетен!!! Имав прилика да тестирам фен професионален, значи од се што сум имала прилика да фатам во рака, FKF 3800 Cоmpact е сон за секоја девојка! Мазна коса како фенирана во салон, дури и немора да тегнете со четка, само дувајте низ косата. Немам зборови, навистина. Морам да си го купам!

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  13. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
    Не ја фенирам,ми се допаѓа каква што ми е. :)

14. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    Ја фенирам а потоа ја пеглам бидејки косата ми е за никада кој ден самата кје ја исечам од нервоза :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@

15. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Почнав да си ја фенирам косата во последно време за да имам малку волумен али како за беља јас баксуз ми се расипа фенот :D
    Али добро не е ни битно тоа, ме интересираше дали знаете какви четки се подобри за фенирање дали оние железните или оние како со природни влакна (меките)????
    И користите некакви други производи за косата да не гори или за волумен конкретно што функционираат???

16. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    од искуство ти кажувам долго врем имав боб фризура и морав секој ден да се фенирам земи си железна јас куписв со природни влакна демек поубави ама немаше некоја гоелма разлика а и мн брзо се оштетуваат за две тр фенирања таа се стопила

17. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.921
    Допаѓања:
    81.196
    Јас пак имам различно искуство со тие дрвените четки.
    Имав една големка и многу ми беше убава зашто имав долга коса. По некое време приметив дека се стопиле влакненцата и ја фрлив. :doh:
    Купив друга, пак дрвена, ама подруги се влакненцата, мека е и одлично фенира - наменета е за пократка коса и за фенирање шишки, ама мене ми е супер и за целата коса, иако не ми е кратка. :)
    Оваа не покажува знаци за можно уништување. :lol:
    Супер ми се погоди, а ја купив по евтина цена.
    Би купила и таква метална за да сменам, ама понатаму, кога ќе има потреба. Засега оваа ми е супер.

18. Anja98

Anja98 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    553
    Јас ја фенирам,на секои два месеци,односно само кога сум на фризер. Фризерката е одлична и ми зема по 100 ден.,а со миење 130. Ако сакам да ми биде права најчесто ја пеглам со преса :)

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    не ја фенирам Често бидејки не можам сама :D :D
    најЧесто ја пеглам со преса...
    е сега сакам да ја фенирам али сама не можам,ако некој има некоја техника писете :)

20. macam

macam Активен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    3
    Фенирањето ја гори косата така?
    Ама и пресирањето ја гори исто така :D ;)