Не ја фенирам косата , ако одам на свечености само ,и тоа секогаш не , во годината 2 пати ако се имам исфенирано , и тоа мајка ми го прави , има капацитет за фризер
Порано многу се фенирав си ја горев косата сеа многу ретко скоро никогаш....земам издувам со фен и терам иначе сама се фенирам не давам пари за тоаа убаво си знам самата
Кажете некоја финта за фенирање. Сега откако ја ишишав, ко прцле ми е косава. Кај кратка, па уште пудлица. Се изнамучив, незнам да фенирам, и незнам. Врти, сучи.. Додека го наместам фенот фрз чешелот, таа веќе се разлетала.
Па и нема некоја финта. Купи си убава кружна четка за фенирање и ќе нема да имаш проблем. Ќе си земаш прамен по прамен и ќе поминуваш онолку пати колку што е потребно, за да си го добиеш посакуваниот ефект. Инаку, ако имаш додаток за фенирање би ти било многу полесно, со најобичен фен тешко се постигнува ефектот на права и средена коса. Барем според моиве искуства. Инаку, јас се фенирам прилично често и тоа обично овој период, откако ќе поминат жештините. Имам долго искуство, на почеток ми беше многу тешко да се фенирам сама, посебно имав тешкотии при фенирањето на задниот дел од косата, ама со тек на време се навикнав. И дефинитивно поубаво ми изгледа фенираната коса, и онака не ги сакам баш пресите.
Имам дома и четка, и таков фен, сплескан на крајот, ама немам талент. Прво пробував во десната рака со фенот, па во левата.. Не ме бива.. Во спротивен правец несакајќи го местам фенот, и ми се разлетува на сите страни.. Го бркам цело време праменот.
Еленке, ќе те смачкам. Немала талент, бре. Ќе ти „легнат“ и фенот и четката во рака, само треба време, малце е зезнато кога се фенираш сама. И мене на почеток ми ротираа и ми се мотаа прамените ко рингишпил, ама сега да ме видиш. Јас го ставам фенот меѓу колената додека го местам праменот на четката - си гледав како прави фризерката кога ме фенира и оваа финта од неа си ја украдов. Нели, да не го исклучувам на 2 минути фенот, или да го оставам да бучи на кревет, до огледало, како и да е. И си тегнеш, си чешлаш во правец надоле и така по ред цела коса. Ете, од темава прегеска ме фати мерак и си се исфенирав после толку време. Спојлер И си се галкам ко ненормална, ама стварно многу убаво ми испадна косата.
Елена погледни го туторијалов, можеби ќе ти помогне. http://www.youtube.com/watch?v=N6w4fH-3RiA Ако ти е потешко со кружна четка, пробај со обична. Како што прави Мишел на видеото, некаде окулу 3:05 - 4:00. Вака лично мене ми е многу полесно, затоа што не секогаш сум расположена да ја тинтрам косата со кружна четка. А и покрај тоа ем имаш волумен на косата со тоа што ја сушиш наведната, ем ја исправуваш.
Јас само да кажам дека не е само техниката, важно е и фенот да е квалитетен!!! Имав прилика да тестирам фен професионален, значи од се што сум имала прилика да фатам во рака, FKF 3800 Cоmpact е сон за секоја девојка! Мазна коса како фенирана во салон, дури и немора да тегнете со четка, само дувајте низ косата. Немам зборови, навистина. Морам да си го купам!
Почнав да си ја фенирам косата во последно време за да имам малку волумен али како за беља јас баксуз ми се расипа фенот Али добро не е ни битно тоа, ме интересираше дали знаете какви четки се подобри за фенирање дали оние железните или оние како со природни влакна (меките)???? И користите некакви други производи за косата да не гори или за волумен конкретно што функционираат???
од искуство ти кажувам долго врем имав боб фризура и морав секој ден да се фенирам земи си железна јас куписв со природни влакна демек поубави ама немаше некоја гоелма разлика а и мн брзо се оштетуваат за две тр фенирања таа се стопила
Јас пак имам различно искуство со тие дрвените четки. Имав една големка и многу ми беше убава зашто имав долга коса. По некое време приметив дека се стопиле влакненцата и ја фрлив. Купив друга, пак дрвена, ама подруги се влакненцата, мека е и одлично фенира - наменета е за пократка коса и за фенирање шишки, ама мене ми е супер и за целата коса, иако не ми е кратка. Оваа не покажува знаци за можно уништување. Супер ми се погоди, а ја купив по евтина цена. Би купила и таква метална за да сменам, ама понатаму, кога ќе има потреба. Засега оваа ми е супер.
Јас ја фенирам,на секои два месеци,односно само кога сум на фризер. Фризерката е одлична и ми зема по 100 ден.,а со миење 130. Ако сакам да ми биде права најчесто ја пеглам со преса
не ја фенирам Често бидејки не можам сама најЧесто ја пеглам со преса... е сега сакам да ја фенирам али сама не можам,ако некој има некоја техника писете