^ И јас умирав по ваква коса, ама почнав од пред скоро да не ја сушам косата со фен, туку ја оставам да се исуши природно и верувале или не, таква ми станува. Е сега за доловување на ефектот со кадриците во план сум да си купам и пена за коса, па ќе видиме што ќе биде. А да ве прашам, како можам да си ја направам косата а-ла Серена од ГГ ? Мислам дека знаете на која фризура мислам. Спојлер
Сакам да се шишам, цело време ми е рамна и права. Пред некој месец сама си направив шишки (ама до вилицата) па дава одма поинаков шмек, не е истото. Денојве ќе се шишам, и не знам како. Степенесто никако. Можеби горниот дел кај шишкиве ќе го сменам.. eве вака
Кога сакам да сменам нешто на мојава коса, обично си правам странични шишки или појак степен. Инаку не сакам да ја кратам многу и затоа не правам некои позабележителни промени.
имам долга коса до половината,рамно шишана само напред бидејќи има шишки има малце степен,виткана,многууу бујнаа,виткана мислев брановита и сега сакам да ја шишам дајте некои предлози
ако направам јас шишки или ако ја скратам толку шишките ќе ми се извиткаат,одма ќе и се врати густината и ќе бидам како буфчеее
јас не би те советувала да ја ретчиш, мислам нема потреба јас лично сакам бујни коси, па кога веќе имаш таква нема што да ја расипуваш и непотребно да ја ретчиш. Потоа можеби брзо ќе ти досади и ќе сакаш некоја друга промена, но што и да и направиш ќе треба да почекаш одреден период за повторно да ти се обнови. Сепак твое е. Пошо спомна дека имаш долга коса со благ степен јас би ти предложила овој пат да ја ишишаш во израз V , така што ќе и дадеш појак степен и промената би била позабележителна. Нешто слично на ова .
Немој само да ја ретчиш косата и јас имам како твојата долга до половина пред тоа ја имав истрижано на степени и по некој месец рамна се истрижав повторно. Уште не можам да си го надокнадам тој волумен што го имав....Можеш кркми тоа многу ќе смени
Иста е како мојата само имам покрупни локни, а да не и ставам маска има да биде... хахах како струја да ме дрмала ни локни ни ништо.. само маска е спас за таква коса
ISTO i jas imam bujna kosa skoro do polovina .Malku mi e vrtena i mene mi se dopaga bujna kosa.I jas sega ke se shisam no samo ke ja napravam stepenasto i na strana shiski.
а каква маска користиш тереса94 и јас сакам онаква коса како на сликана и мене ми е долга и не ми е ни виткана ни права многу сакам онаква коса ако може кажи каква маска користиш.
Јас имам долга густа права коса и сакам да и дадам форма Нешто вакво незнам дали ќе е добро: Шишки настрана ми се допаѓат ама незнам дали по формата на лицето ќе ми стојат?
Моментално ми е ваква фризурата само за 2-3 сантима пократка (се расшишав ) Шишки на страна минимален степен (скоро ич) и крупни локни.
Овие форми на долга коса ми се допаѓаат,но сепак мислам дека формата на косата зависи и од самата природа на косата,неможеме секогаш да имаме таква форма на коса каква што ни се допаѓа па мораме да се прилагодуваме или да правиме некои варијанти од повеќе видови на фризури,па да добиеме нешто слично на тоа што ни се допаѓа.
И јас истото ,ама веќе ми здодеа да имам висок степен (некои 7-8 цм должина ,десет нека беа преку сила) ,кркмите настрана ,од веѓа па да надолу да си паѓаат. И сега се запнав и нив да ги растам ,степени ,кркми ,туто комплето ,арно ама дека бланѓирани и подизгорени ми се кубат краевите и веќе ред е да ги истрижам. Очај ме фаќа за пуста коса!
Девојки, и јас сакам да направам некаква промена со косава, но незнам каква. Косава ми има должина како на сликава, некоја добра мешавина меѓу кафеава и плава боја, природно права е и мноогу побујна. И имам шишки на страна, кои понекогаш ги фаќам горе со шнолче. (Незнам ни дали оваа должина воопшто се рачуна како долга коса) Ќе може малку помош?