Нема што да ти биде глупаво , не идете малку време 1ипол година е и нема тука што да се каже туку пикај јазикот в уста и држи го подолго , ваљда ќе свати
Мене францускиот бакнеж ми е повеќе сексуален бакнеж, па затоа го сместувам во категорија -работи што се прават во спална соба- А и не сум некој голем фан на бутање јазици и шмукање, повеќе сакам со малку јазик, на врвот, по интимно е, љубовно. Па затоа не го практикувам нешто многу ни во почеток на врска ни понатака. Мене па баш ми се допаѓаат малите бакнежи во долгите врски, кратки а полни со значење и љубов. Францускиот бакнеж, само во преигра или заведување
го практикуваме понекогаш, значи не често и тоа не да бутаме цел јазик туку само да речам на врвот, пред некоја опасна страст добро е да се внесе малку нежност
Ќе се согласам со Кравче овие бакнежи, долги и страсни мене ми се за у спавача соба, или евентуално во дневна, вц и сл. место каде јас и французот мој ќе бидеме сами. Можеби порано кога ги немав откриено благодетите на сексот ми беше интересно да се балавам по паркови и клупи, ама сега не бре брате, ако се лапаме значи дека и ќе се сексаме. Во долга врска, па и во кратка сега на оваа возраст не верувам дека би седнала пред народ и би му го пикнала јазикот на партнерот во уста, едно што не ме личи, толкава крава од 21 година а и друго не ми е убаво само да се лапаме, па чак и да му удрам шамар ако му шврљаат рацете, глупо е. Сега е време на кратки но слатки бакнежи, можеби слатко подгрицнување на усната што значи -избањај се, избричи се и чекај ме гол. За вас незнам, но јас со Петко мој не сакаме да се љубиме многу без сврха, ако се љубиме тогаш ќе се сексаме, ако не ни е до сексање тогаш само на кратко ќе се бацнеме и си се гушкаме.
Мислам дека долгите врски со тек на време го прават тоа многу поретко за разлика од тазе врските. Да,нормално е да се баците на француски начин,ама не е исто како што е на почетокот на врската. Ние со дечко ми дури и заборавивме на француски бакнеж,а го сакаме и двајцата.Многу ретко да се бациме..грдо чувство. :-/
Еве кај нас не се реткост, често ги има, (не во јавност) тоа само кога сме си сами нормално. Ама ни еден француски бакнеж не ни поминува само така, секој води до секс. Ете незнам зошто, ама гледам според темава не сме биле единствени. Ама ако.. убави се таквите бакнежи, јас ги сакам. Ја прават врската некако пострасна. Само нека ги има што повеќе..
Ги практикуваме секогаш. Најчесто кога сме сами. Не ни доликува да се бакнуваме така во јавност затоа што не сме деца. Може само онака еден краток ама сладок бакнеж
Практикуваме ваков бакнеж, али најчесто кога сме сами. Не ми е пристојно да седнеме во кафич или во парк и да се бакнуваме ко да не сме виделе Може само вака
Секогаш кога имаме прилика. На почетокот и во јавност го практикувавме ама сега се освестивме дека е некултурно
Па кога сме сами, да, а кога ќе искочиме со друштво или во јавност стално ме гушка и ми го бацува носето и устата.
На почеток постојано беа францускии и нели можеа долго да траат. Сега веќе многу многу ретко, ептен пред секс како заведување, предигра нешто, инаку онака јавност, па дури и насамо сакаме само кратки слатки бакнежчиња од типот многу повеќе ми се слатки и заљубени отколу јазикот у грло и ајде гуштери ќе изиграваме.
Да ушште практикуваме...Сепак мое мислење е дека бакнежот е дел од една врска ... И треба да се практикува .