ако си од Скопје и не ти е далеку Драчево би ти ја препорачала Марија од Beauty House Марија Beauty House,салонот е во Драчево.Топло ти ја препорачувам
Девојки да ми кажете мислење за студио Hair house, значи косата ми е темно кафеава а сакам балајаж, дали само напразно ќе си ги фрлам парите или убаво работат? И ме интересира како се движат цените, ако некоја од вас има искуство
Нуртен како прави коса ми треба вртени локни ми е страв дека ке ми падне Дали кај Хејлан или Нуртен да одам
Девојки, некоја препорака за фризерско студио каде што би ме ишишале степенесто, баш онака како што ќе им кажам?
Во Хаирдо правев балајаж ми падна бојата после 2 миења Во Хаир Хаус ме правеше 100 саати окапав и дур ме мачкаше со бланшот си јадеше туна сендвич и ми идеше мирис право во фаца ќе повратев Више ништо не правам нигде не одам
Освен ако не ти прави балајаж со фарба, па да испаднат некои медови прамени, секоја друга нијанса ќе падне после две миења. Било каде, било кој.
Препорака за фризер во СК за фарбање? Секаде шишање и фарбање по 3-4000ки ми викаат има некаде да е бар нешто поевтино само да бар знае занат...од кој сте задоволни?
Ааа таму па ефтинко ептен Дечкото супер работи, ама последно што знам 900 му беше шишање, а за шатирање кратка коса мене ме закрпи 4200
Ја се шишам кај Даре у Хер Хаус, 600 денари е миење, шишање и фенирање. За фарбање не сум сигурна колку е, али на другарка за прамени на коса малку под рамена и зема 6.000. Ако правам било шо такво, кај него само дефинитивно. Мислам дека е најдобар.
А Станче како е со цени, сакам за шатирање и него да го пробам, сликите од сработеното му се ептен добри?
Бил ли некој во Сашо и Мики екслузив скоро и како работат, како се со цени и слично? Исто ме интересираи за Влатко инстајл, каде точно се наоѓа и како е ?
Мојата коса е со должина над рамена, за тие техники балајаж, нијансирање или сл цената би била околу 3500 до 4000. Ми објаснуваше за сенчање на влакното, во зависност од тоа колку прамени ќе се извадат и слично, затоа и цената беше од - до. Не знам дали има разлика за пократка или подолга коса. За шишање е 500 денари.
@eli.karameli не се одлучив за нијансирање, само ја скратив. Верувам после било која техника си бара косата и одржување, преливи итн. А според сликите дефинитивно мастер е за нијансирање. За шишањето е океј, кај мене е класика, се шишам рамно. Миење на косата, на крај фенирање или обликување. Прашува, дава совети, многу топол и фин човек ми е.