Zdravo decki, dali nekoj poznava nekoe dobro frizersko studio za sisanje, imam prilicno dolga kosa ama vrvovite mi se osteteni pa bi sakala da gi skratam malce ama ne premnogu. Vo centarot na Skopje mi odgovara moze i nakaj aerodrom
Девојки, косата ми е препреуплеткана. Еднаш ја расчешлав, ама сега ми е екстра премногу. Без ластиче ми стои у пунџа. Don't ask why. Несакам да се ишишам кратко. Иако сто пати помислив.. Дајте некој салон кај што може да ме отплеткаат? Да нагласам, треба да се отплетка , а не да се расчешла. Влакно по влакно.
Јас имав лошо искуство кај Фоте во Буњаковец зошто ми ја искасапи косата. Му покажав слика со фризурата што ја сакав и ми направи степени што воопшто ги немаше на сликата. Буквално ништо не наликуваше на фризурата од сликата и како тоа да не беше доволно ми направи и шишки како скали сами за себе. Цените ги зголемува секоја година и миење, шишање и фенирање чинеше 1500 денари. Два дена покасно отидов во Be You во Аеродром за да ми ја скратат уште 10cm косата за да се изгуби степенот. Ме шишаше Ирена и беше многу внимателна и успеа помалку да ми ја скрати косата, а степенот да се намали. Фризерките кои работат таму се многу пријатни. Никогаш повеќе нема да одам кај него и нема да го препорачам. И друг пат ме има лошо ишишано ама овој пат се надмина себе Јас исто така не бев задоволна од Авангард. Сакав крупни прамени за balayage и им покажав дури слики и видеа и они не ме послушаа и ми ставија еден куп фолии, на ситно ме шатираа и ме направија плавуша, јас сакав чоколадни бои на коса. Од памет се извадив и после ми ставија уште еден прелив за да ја потемнат. Пет саати останав во салонот и никогаш веќе не отидов. Какови фризери се што не знаат техники на фарбање и не разликуваат бои, а наплаќаат како елитни фризери J Јас одев кај Мио пред дваесет години, два пати годишно и чинеше 1200 денари. Со години ме шишаше најубаво на свет и камо што растеше косата, фризурата дури поубава стануваше. Меѓутоа Мио се смени, едно време не живееше во Македонија, па после се врати во неговиот салон што го продаде и стана многу нервозен и дрзок. Последен пат се шишав кај него пред десет години зошто веќе престана да шиша како порано. Сега како работи, не знам ама со оглед на тоа дека е многу поскапен нема ни да одам кај него. Инаку навистина беше холивудски фризер како и што пишуваше во "Досие Скопје". И моите другарки беа задоволни на времето од него Барем да знаат да шишаат и фарбаат, а не да работат само една техника и после да сме незадоволни за тие пари
Da, jas imam odeno i sekogas mi ja pravela kosata kako sto sum sakala. za dolga kosa e 5000 denari balayage
Zdravo, sto misenje imate za shishanje stepen kaj Sener vo Sener Hair Studio Vip. Dali nekoja se shishala tamu?
Да, цената е со фенирање. Инаку, очекувано е тоа дека во новиот салон ќе бидат покачени цените, јас дури се зачудив што е само 200 денари покачено
Искрено Адо за квалитетот што го нуди дури и најразумни цени има од овие извиканиве. За нијансирање поготово, не ми зел повеќе од 3000, а имам прегуста коса. За истата услуга ми земале над 6000 по другиве салони… Почнаа и маалскиве да се занесуваат, фенирање 500, шишање над 700…