Зависи од должина на коса, колку фарба ќе потроши. Мојата долга кога ме фарбање околу 2000 ми земале. @Снегулк@23 баш ми е жал. Обично повеќе се посветува како салон на нега, никогаш не ме седнале и само мачкај. Сите ме прашувале дали сакаш олаплех во фарбата, сакаш маска ампула. Но ете, сите со различно искуство сме.
Мајка ми со години оди кај Деки, презадоволна е од шишањето. Јас еднаш бев за да ми направи балајаж ме утна тотално, па се преправав на други фризери, така што за фарбање не би го препорачала воопшто…
Веќе еднаш ја имам спомнато во темава, ја препорачувам мојата фризерка - Васе, на Анастас Митрев и е салонот кај Железничка, во близина на Кипер маркет. https://www.facebook.com/p/Belissima-Ka-100052481273038/ Јас имам многу густа црна коса, веќе 4 години кај неа се шатирам кафено/медово без бланш, само фарба (меша 2-3 нијанси за да има повеќе димензија).
Дечки, сегде одете само во HAIRDO не! Поарно баба ви дома да ве шиша, помалце ќе ве унакаже! Отидов со долга, густа коса, ми ја унакажа тој Адо, шишки нема појма да прави, како глувци да ме гризеле. Кога дојдов дома плачев. Јас се сомневам дали тој е воопшто фризер и дали има бар ден школо пошто он не знае ножици во рака да држи буквално! Зима машинката и шиша на рамно со два потега и ајде на каса 1300 денара. Мизерија невидена! И однос НУЛА! Ми се смачи веќе од комерцијални студиа и од тие исти 3 скубли пејачки што одат таму да се сликаат и меѓу себе се шернуваат само. Де он ја шернал Миа па она го шернала него, па после се шернале со Тодевска и толку од клиентелата и занаетот. Срамота! Тие ги фенира за без пари а нас не прави будали и не упропастува. ПЛУС, веќе не ни користи Kerastase производи кога те мијат а цена секој месец повисока. Па откако отиде таму на Водно уште побезобразни и уште понеписмени, више не е ни фризерско студио туку стана реклама за туѓи бизниси и ресторани што на големо пропаѓаат. Срамота! И бегајте ко од ѓавол!