Snow вака нешто? Не знам колку долга коса имаш, но претпоставувам е барем до рамена. Ракавите се болеро или се дел од фустанот?
Zdravo devojki imam klempavi ushi i ne mozam da pravam mnogu frizuri. Ve molaam da mi dadete nekoj sovet kako da ja nosam kosata.
Имам 18 години, и сега сакам да ја сменам малку фризурата - да ја направам вака. Само дилема ми е, дали би ми стоела? Што мислите на какво лице повеќе одговара, на слабо, на пошироко.. На погуста коса? А навистина сум заљубена во фризов
Па зависи многу и од формата , дали е долгнавесто, срцевидно, округлесто.. Шишки стојат на оние што имаат малку поголемо чело,во однос на остатокот од лицето. А како што си прашала на полабо или пошироко лице би рекла послабо, зошто на пошироко би можело да дојде главата ептен топчеста, а фризурава визуелно ти го проширува лицето. Јас ја скратив пред не цела недела вака само без шишки и визуелно ми го прошири лицето што и сакав да го направи зошто имам долгнавесто лице. И да, имам многу густа коса, и реков на фризерката што може повеќе да ми ја изретчи (и пак ми е густа )
Ниска пунџа направена во неколку чекори за секојдневен изглед.Со малку време добивате убава и уредна коса
неколку идеи на сТранава http://worldinsidepictures.com/14-simple-hairstyles-to-diy-at-home/ може да послужат и за некоја Новогодишна п.с. некои се пофторуваат но затоа се сите на исто место !!
Јас најпрво ја прскам со спреј за заштита од топлина, за да не се оштетат врвовите, а потоа користам широко фигаро за обликување на кадриците. (Внимавај да не ја виткаш косата кон лицето, туку на страна.) Минимално ги попрскувам со лак за коса и ги замоткувам со широки папилотни. Ги оставам околу 10-15 минути зошто имам густа и тешка коса, па е потребно да се излади комплетно за да ја задржи формата. Се надевам дека ова ќе ти биде од корист.
Предлог фризура за ова фустанче. Инаку имам коса малку до над градите и странично шишки до вилица. Косава ми е иста како на сликата само малку подолга. ДАјте предлози плс.
Девојки ај скратете ми ги маките и дајте ми предлог фризура за Нова Година.. Еве го фустанчето а инаку косата ми е со средна должина (до гради) Ви благодарам однапред
мојата фризура што сама си ја праев за на свадба пред 1 година, али тука локните веќе беа во фаза на исправување хахахах