Имам генерално одбивност кон политичари. Не можат харизматични да ми бидат, не знам зошто. Не само политичари, и новинари кои се занимаваат со политика. Генерално се што е поврзано со политика ми е бљак
Кaквa ѕверкa си ти нa нoвa гoдинa мислиш нa Петре Инaку Рaдмилa Шеќеринскa сo сaaти би јa слушaл и дa ме лaже хaхaх, кoгa ќе кaже нештo кaжaнo е, нaстрaнa тoa шo е кoмуњaркa. Еднa девoјкa пред некoе време ми пoстирa некoјa сликa кoгa билa мaтурaнткa, мнoгу нaликувaше нa Рaдa, истaтa кoсa, дa не јa знaев ќе пoмислев декa се рoднини A Петре не е хaтизмaтичен, oн е сaмo нервoзен, му се читa нa лице
Фросина Ременски. Од денеска ми е симпатија, особено што им го затвори домот на 5 слепи дечиња до 6 годишна возраст, каде што се дружеа секој ден.
Од нашиве политичари ја ценам Шеќеринска - секогаш говори со факти, јасно и конкретно. За разлика од нејзините често дрски соговорници, секогаш прво слуша и не се меша во разговорот, што е навистина реткост. Еве еден пример https://www.youtube.com/watch?v=7rzo7TzF-Pc
Пред некое време гледав обраќање на поранешната бразилска претседателка, Дилма Русеф, и вреди да ја спомнам тука. Делуваше многу смирено, сигурно и достоинствено. Во мкд нема харизматични политичари. Политичар треба да пружа чувство на стабилност и искреност, без разлика колку е тоа измама. Овие тука се политиканти. Ни народот кај нас не е харизматичен, за волја на вистината. Има тема за антипатични од оваа фела?
Ќе ги пишам низ годините како што ми биле омилени: Spoiler: Прва љубов Значи шарм ... не знам како да опишам, значи се ежам кога го гледам, па после кога го слушам. Овие харизматичните, прво на фаца, второ на збор ги бирам, едно без друго неможи. Ако има барем едно, автоматско го забележвам и другото. Ако не посетува вокабулар и способност за дискусија, автоматски пропаѓа. Spoiler: А гледаш ... го неќам Супермен. Признавам, прво јас друго си работев и заслушав шо татко ми слушаше, и ојдов да слушам. Ептен ми се бендиса како збора и автоматски ми стана многу симпатичен. Има шарм, ми изгледа доста ведар. Spoiler: Поќе како за култ да гласав него за партија де... шарм Прв пат го забележав кога беа протестите, далеку пред изборите. Признавам, него прво на фаца го бендисав, ама не значи дека не ги исполнува и двата „критериуми“. Толку за сега.
Зарем никоја сè уште го нема спомнато во темава Justin Trudeau, премиерот на Канада? E па тогаш јас да ви го претставам Лепота е, а од тоа малце што сум читнала за неговата политика - На некој начин противтежа на Трамп I guess
Најсимпатичен ми е Зоран Заев , ептен ми е убав човеков Ивица Коневски секси мен И најлепши на цео свету е премиерот на Канада , можеби не е Бред Пит , но има мн харизма , убава насмевка, највпечатлив..