Немам приметено некој таков, а можеби нарочно не одбираат магнетични фигури за политички функции. Оти Хитлер се издвојувал со харизмата, па многу луѓе биле заведени слепо да веруваат во некои идеи и....
Нема такви кај нас. многу харизматичен лик морам да признаам. или можда ради окултните ритуали кои ги изведувал биле заведени, можда само.
Oh boy. A mozhda vistina e ona shto go pishuva vo biblijata deka sekoja vlast e dadena od Boga, samo mozhda. Koi se tie rituali da pochnam i jas da gi izveduvam? Chisto eksperimentalno, a mozhe kje mi se najdat. Inache da, normalno deka denes ne e taka pretstaven, no bil harizmatichen, deluval iskreno i vleval doverba. Lugjeto koi lichno go zapoznale i mnogu godini po vojnata, dodeka bea zhivi zboruvaa kako bil on ljubezen i dobar i sakal da pomaga. Ne e ni chudno shto uspeal neshto losho da im zapakuva kako obratnoto.
Меркел доста години ја водеше една од најсилните економии, толку едноставна, скромна и харизматична, интересен лик, баш штета што заврши нејзината политичка ера
Сепак , Б . Ц . е Б . Ц . , тешко некој дека ќе го надмине . Добро , не викам не , и Муцунски и Филипче се харизматични , ама со Б . Ц . не можат . П . С . За малку ќе го заборавев , Филип Петровски , ми е на ниво на гореспоменатиот Б . Ц .