Бранко Црвенковски каков-таков,но можам да кажам дека е најхаризматичниот политичар во Мк.Какви ораторски способности,едноставно како што кажа една форумџика додека го слушам ми се иде да земам да гласам за него Од нашиве политичари и Имер Селмани ми е така харизматичен и претставителен човек,друѓи неможам да најдам и да издвојам како харизматични,е сеа гореспоменатиов Иво Котевски како и Стево Пендаровски ми се повеќе симпатични отколку харизматични Ако може да изберам и анти-харизматичен политичар ќе ве молам,таа титула и ја давам на Силвана Бонева.
Од политичарите во Македонија: Многу ми е шармантен Бранко Зоран Заев Имер Селмани Бујар Османи Влатко Ѓорчев Ермира Мехмети
Мене па никој не ми е харизматичен,ама апсолутно никој.Или не пратам многу политика или пак стварно нема харизматични.
1. Бранко Црвенковски па после 10 места останатите Пример Тадиќ, Иво-портпаролот на МВР, а да и министерот за образование не е лош.
Кај нас, харизмата се остава за други професии, политичариве повеќе ни се бираат по „стручност“! А, иначе од другиве земји, што знам, мислам до сега Обама ми има оставено впечаток на харизматична личност...
Ќе си ги ставам само од нашава државичка, за другите бааѓи време ќе ми одземи. Иво Ивановски Иво Котевски Бранко Црвенковски Бујар Османи од женските Мазнева Косана
Добро бе жени да ве прашам..која харизма ја гледате или чувствувате кај дотичниот портпарол на МВР?? Мислам дај бе смешни сте!Јас него си го викам прваче
Радмила Шеќеринска, оратор број еден,едноставно и‘ се дивам. Вицепремиеров, Васко Наумовски, некни го гледав на Бекстејџ, добро парче е (море титули на триесет години, момаков можам да го почувам на извесен период, море може и на неодредено време ) Српскиот претседател-Борис Тадиќ.
На светско ниво : - најхаризматичен политичар ми е Тадиќ ,едноставно има став за претседател ,и Тито се разбира ... -најнехаризматични:Тони Блер,Бил Клинтон,Обама ми е како врста на африкански мајмун (значи воопшто не ги сакам Американските политичари),Саркози ми е антипатичен Нашите политичари: -харизматични :Ермира Мехмети (има некоја наивна фаца ,слатка...),Бранко Црвенковски,Киро Глигоров,а од сите политичари само Срѓан Керим има фаца за претседател и таков одреден став и држење. -анти харизматични : Ѓорчев,Бонева (има одредена негативна агресивност и во погледот и во однесувањето),Коњановски (би му дала епитет дивосвињовски -повеќе ми личи на дебела згоена дива свиња отколку на коњ) хахаххах ити ..итн...ХАХАХ ...