Колку таблети Хелекс можат да се земат највеќе одеднаш? која е последицата од 5-6 таблети во исто време ?
5-6 таблети во исто време?...не е тоа многу??? Колку што знам се конзумираат 2 пати дневно, наутро и навечер... има 50 мг., 100 мг.таблетки, дури и по пола се пијат. Прочитај го упатството и ако си претерала оди да повратиш или барај Брза Помош..искрено не знам колку се опасни. Знам само дека се за подобрување на расположението и дека не ретко се препишуваат за лечење форми на депресија и анксиозност.
Имаш упатство,прочитај си ! А и зависии од количинатаа на активната супстанца ! Со 5-6 сакаш да се отруеш ???
Колку што знам Хелексот го има од 0.25мг и 0.5мг. Треба да се ординира од лекар. Јас пијам ретко ептен ако нешто сум вознемирена и неможам да заспијам. Од 0.25мг за 15 минути сум кома, одвај доаѓам до кревет и спијам како заклана до сабајле. Па сега види што може да се случи со 5-6. Ало токсикологија
Ајде сега една „васпитна“... Значи, таблетите ХЕЛЕКС се бензодијазепами, тоа се таблети за смирување на нервниот систем. (на кратко) ако си нервозна, или во сериозно анксиозна состојба , која претходно треба да ја одреди лекар (не мора психијатар). Значи, колку што гледам имаш 15 години и ќе ти препорачам да не се навлекуваш на хелекс и друго, зашто што ќе биде кога ќе имаш 35 години и нервоза до плафон, или животни ситуации на кои нема да можеш да влијаеш (смрт, загуба...) Колку ќе испиеш тогаш ако сега испиеш 5?! Тогаш колку- 15?! Таблетите хелекс се од голема помош за нервни моменти и ОК можеш да се напиеш од најмала доза, а тоа е 0,25мг. Најголемата доза која можеш да ја купиш е 1мг, со тоа што најмногу смееш да се напиеш 3 мг, односно 3 таблети од по 1мг. Но, ако прочиташ во упатството, тоа е доза за луѓе со шизоидна психоза. Значи, 5-6 таблети во исто време не е добро. Телото нема да издржи. Со твојата возраст од прекрасни 15 години, само ќе си направиш проблем. Не знам зашто би пиела 5-6 одеднаш. Напиј се една таблета од 0,25, легни и заспиј, одмори се, опушти се. Што и да е, ќе се надмине. Верувај
Девојче не се занесувај,некој ден ќе испиеш 10 кога ќе бидеш понервозна па тек тогаш ќе завршиш во Бутел(скраја да е).Секој стрес е пролазен,и верувај НИШТО ама баш НИШТО несмее да те натера и изнервира до степен на полудување.
Девојче јас на 15 години не знаев што е Хелекс се надевам не ги земаш онака од ради реда за некоја таканаречена нервоза или проблем знаеш што значи 5-6 ? ! тоа е ко да си под дрога огромна количина претставува тоа , многу си ризикуваш колку да си знаеш . Користи ги само кога ти се неопходни и тоа по 1 ! а не по 5 Ако си нервозна земај си секојдневно б 6 витамни . А ако веќе не можеш без вакви лекови , Персен ти е подобра опција . ( не предизвикува зависност )
Девојче не претерувај со хелексот...се пие насабајле и навечер...исто така треба да знаеш дека ствара зависност,па не треба долго да се користи или нагло да с е прекинува...и земај само по препорака на лекар,многу си млада бре за хелекс ако ептен си вознемирана пиј си б6,б комплекс...
Здраво.колку може да е штетно ако се напијам хелекс за време на доење?бебето е пет месеци и почна и да јаде...ме е само на цицање.
редовно или често ако го конзумираш може да штети.Бебето може да се роди со снижена Т или омлитавена мускулатура.Во доење исто така не е дозволен бидејки се излачува во млекото.
a dali.moze Da se pie nesto na prirodna baza ??? jas pijam relaksan so valerijana matocina pasidlora magnezium I vitamin b6, toa mozi da nasteti na bebeto ako se pie redovno ????pisimi jas sum veke 5ti mesec, sega pocnav da gi pijam oti mn sum voznemirena
магнезиум и витамин б 6 можеш да пиеш.За се останато консултирај гинеколог.Што и да е треба да се смириш и сталожиш,за се има решение
pretezno deluva kaj site, no ne sekogas treba da se pija celo apce, mozes slobodno da se pie pola saat pred legnuvanje, taka pijat babami, strinami