Ве молам споделете како се движат цените почнувајќи од преглед па се до операција за отстранување хемороиди во ремедика а може и на друго место (приватно).
Здраво мајамаја гледам дека прашањето ти е одамна поставено но во случај на некој друг да му треба мажот ми прави чај за лекување на хемороиди и внатрешни и надворешни 99 % ефикасен .ако некој е заинтересиран нека пише
За надворешни хемороиди мене ми помогна многу рендан компир да поседи малку во маслиново масло и потоа компирот се става на памук и потоа на хемороидите
Пишувам со цел да помогнам ))) Ако имате некој кој може да ви донесе/прати од Белград, има една маст која ја продаваат во нивните дрогерии Lily. Само таа маст ја има за хемороиди таму, во црвено кутивче е. Се покажа како доста ефикасна кај блиски членови од мојата фамилија. Пробајте.
Проширените вени се хронични,не ми е јасно како ги лечите со креми итн...?Тие може да помогнат само за болки,чешање,и слично,но не и за нивно целосно повлекување.
Таков е случајот и кај мене, сите креми ги испробав и ништо не помага за да се повлече. Немам апсолутно никаков проблем со столица.
Маства е за бремени. Мене ми помогна да ми се повлечат надворешни хемороиди во бременост. Купена е од Бугарија 28 лева. Можеби и на некој друг ќе му помогни.
Не ми е прв пат, не сум била на лекар, ми се јавуваат понекогаш (сигурно има 15 години од првиот пат) и секогаш паничам. Некогаш кога одам во вц чувствувам на анусот точно на едно место како некој да ме сече и ми тече крв, онака си капе, некогаш повеќе, некогаш помалку. И после тоа ме чеша на истото место. Еве последните 2 пати имам поголемо крварење и сега ми е страв да одам во вц .
Ајде феминки помогнете сопругот има така како гребатини и нз дали се хемороиди или маасил ... ајде помош лек
Неколку дена по ред мака мачам со хемороиди. Едвај седам. Ме боли. Не ми е прв пат да ми се појават, но овој пат ме измачиа. Пред некое време ми се повлекоа од една крема правена со зејтин, кантерион и восок. Домашна крема. Ми ја даде една другарка и од две ставања ми помина. Но ете сега немам од кремата и не знам што да ставам. Срам ми е пак да и барам. А сум забележала дека ми се појавуваат ако јадам луто или ако повеќе седам а помалку се движам.
Јас имам проблем само кога треба да излезам по надвор.тоа се случува еднаш неделно и е многу болно како некој со стакленца да ме сече и потоа на бришење има крв.Со страв одам да ја вршам оваа физиолошка потреба.Потоа немам мака.Кажете ми што да ставам ?
Паднав веќе во депресија луѓее. Одамна, да кажам од дете ми се јавуваат хемороиди...Кога при опстипација, кога при нормална столица...Работата ми е седечка, скоро воопшто да не се движам. После празнициве најверојатно од мешање на храна, имам потечна столица, имав гасови многу, сега тоа се среди. Се ставив малце на лека храна овие два дена, банани, палента и така...Бев сабајле, столицата мека, но имаше пак малкуу ептен крв на хартијата. Инаку после тоа на анусот долу на отворот, ме пецка и чеша, секогаш на едно исто место. Вака кога ќе погледнам во школката нема крв.
Здраво веќе подолго време осеќам болка кога ке одам по голема нужда ме пецка и чеша и осеќам како да ми е потечено на едната страна дали е можно да ае хемороиди
Кажете некој домашен рецепт за надворешни хемороиди, стварно не се трпи и грд изглед.. Благодарам однапред
Zdravo lugje mi ispadna nesto kako hemoroidi moze da se kazhe isto ama bez bolno i bez krvarenje dali ima ispadnato na nekoj i kako se izlekuva